Intr-o iubire, femeia sufera cel mai mult, pentru ca pune suflet prea mult…

Intr-o iubire, femeia sufera cel mai mult, pentru ca pune suflet prea mult…

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2020 in Relatii

Nu ignora niciodata o persoana care te iubeste pentru ca intr-o zi vei realiza ca ai pierdut luna in timp ce numarai stelele.

De-a lungul vietii noastre avem numeroase relatii – uneori ajungem sa ne indragostim, apoi sa ne despartim si iar sa ne impacam. Unii oameni intra pe orbita noastra, altii ne parasesc lasandu-ne in spate cu cateva lectii importante invatate.

Potrivit BrightSide, psihologii sunt de parere ca o persoana se poate indragosti cu adevarat de doar trei ori. Si fiecare astfel de experienta, in felul ei, este importanta si chiar necesara.

Iata despre ce este vorba:

1. Dragostea ca in povesti

Destul de des, prima noastra dragoste soseste cand suntem inca foarte mici. Ni se pare un sentiment despre care am citit doar in basme, asa ca il idealizam si credem ca este pentru o viata.

In aceste momente, avem tendinta de a ne schimba. Refuzam sa acordam atentie problemelor care apar si suntem pregatiti sa sacrificam principiile noastre de dragul relatiei pentru ca, in adancul nostru, credem ca totul este asa cum ar trebui sa fie.

Modul in care relatia este vazuta in exterior este mai important decat ceea ce simtim cu adevarat.

2. Dragostea complicata

Cea de-a doua dragoste din viata noastra este cea mai complicata. Increzatori ca ne-am invatat lectia din experientele anterioare, avem grija sa alegem un tip complet diferit de partener. Sau, cel putin, asa credem.

Suntem susceptibili de a fi manipulati, mintiti sau chiar raniti. Ne agatam de orice ocazie de a carpi relatia noastra, insa fiecare noua incercare se transforma intr-un esec si mai mare. Este o adevarata drama cu cateva momente de fericire (ocazionale).

O astfel de iubire ne invata ca este important sa primesti iubire la schimb.

3. Dragostea adevarata

Cea de-a treia dragoste apare in viata noastra atunci cand renuntam la a mai astepta. Ea vine neinvitata si nu pare sa respecte ideea noastra cu privire la cum ar trebui sa fie dragostea adevarata. Nu este nici macar perfecta – insa este o relatie autentica, caracterizata printr-un sentiment extraordinar, ceva ce nu poate fi explicat in cuvinte.

In aceasta etapa in viata, nu mai avem asteptari. Nu mai pierdem timpul gandindu-ne la ce calitati ar trebui sa aiba iubirea vietii noastre. Suntem, in sfarsit, pregatiti sa ne acceptam partenerul pentru ceea ce este cu adevarat.

O astfel de iubire ne invata sa traim cu adevarat; ne invata ca o relatie nu trebuie sa fie perfecta pentru a fi pentru totdeauna.

„Linistea sufleteasca nu o vom putea gasi niciodata atata timp cat nu facem pace cu ceea ce este in viata noastra in acest moment. In clipa in care acceptam totul exact asa cum este si nu incercam sa schimbam absolut nimic, atunci o pace deplina se asterne inauntrul nostru. Intelegem ca totul este asa cum trebuie sa fie si ca totul ne conduce spre Binele Nostru cel mai Mare. Ne deschidem inimile si suntem pregatiti sa ne primim mesajele pe care le avem de preluat, fara sa ramanem in lupta si in rezistenta cu viata.

Ego-ul este cel care vrea intotdeauna mai mult, care nu este niciodata multumit cu ceea ce este si cu ceea ce are in acest moment de Aici si de Acum, el este cel care vrea intotdeauna sa fie altfel decat este. Cand ramanem la nivelul lui, se vor da in continuare o multime de lupte interioare, care ne vor indeparta de la Esenta noastra Adevarata. Insa, cand facem pace in totalitate cu ceea ce este si devenim prezenti, reintorcandu-ne in centrul fiintei noastre, la Iubire si acceptare completa, lucrurile vor incepe sa se armonizeze natural. In inima noastra se va face din ce in ce mai multa pace, iar vietile noastre vor fi din ce in ce mai armonioase.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!