Înțelepciunea populară chineză despre tipurile de oameni de evitat în viață

Înțelepciunea populară chineză despre tipurile de oameni de evitat în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Civilizația chineză există de mai multe mii de ani, așa că înțelepciunea chineză a fost verificată de practică, confirmându-și autenticitatea. Urmașii înțelepților străvechi au moștenit o mare cultură și o înțelepciune valoroasă de la strămoși, astfel că chinezii știu cum se separa grâul de neghină, concentrându-se asupra lucrurilor cu adevărat valoroase. Ei văd și știu pe cine pot considera prieten, și pe cine trebuie să evite.

Oamenii sunt, în primul rând, o avere: prietenie, dragoste, înțelegere reciprocă, ajutor și sprijin din partea celor apropiați. Cu toate acestea, nu fiecare știe să se folosească de această bogăție, existând oameni cu care ar fi mai bine să nu avem legătură pentru a ne păstra fericirea și echilibrul sufletesc. De exemplu…

1. Oamenii leneși

Se consideră că ajutorul acordat altora este nobil, dar acest lucru nu ar trebui să se întâmple întotdeauna.

În primul rând, oamenii ar trebui să se descurce singuri cu dificultățile lor, deoarece viața este complicată și nu se pot rezolva mereu problemele doar cu ajutorul celor din jur. Desigur, vorbim despre situațiile în care viața sau sănătatea cuiva depind de tine.

Ajutând pe toată lumea fără discernământ, probabil că le veți face o așa-numită favoare de urs: vor profita de voi și vor deveni niște paraziți în loc să-și dezvolte independența.

2. Oamenii ignoranți

O persoană inteligentă și matură este calmă și modestă și evită conflictele. Comportamentul grosolan trebuie să fie eliminat! Dacă vedeți că cineva este grosolan și ignorant din start, nu vă obosiți să încercați să vedeți latura bună a sa – încercați să vă țineți departe. Foarte probabil, intuiția voastră are dreptate.

3. Oamenii proști

Pentru a înțelege cum este cu adevărat o persoană, întrebați-o despre visele sale și veți înțelege cum se vede pe sine. Chinezii au afirmat cu mult timp în urmă că prostul are o fericire prostească.

Dacă o persoană nu are propriile opinii și copiază doar pe alții, este slab și nu merită să vă petreceți timpul cu el, când există atât de multe persoane plăcute și înțelepte capabile de gândire profundă.

Cu toate acestea, un înțelept a spus odată că, odată cu înaintarea în vârstă, toată lumea își pierde visele prostești și, în cele din urmă, fiecare visează doar la sănătate, liniște și la pereții casei lor natale.

4. Oamenii indiferenți

Orice relație ar trebui să fie reciprocă: fie că este vorba de o legătură romantică, de prietenie sau de legătură de rudenie, altfel acestea vor fi dureroase și distructive.

Evitați pe cei care doar vă consumă energia și forțele, chiar dacă este un membru apropiat al familiei! Comunicați cu cei care vă oferă atenție, emoții, cei care sunt mereu bucuroși să vă vadă și sunt gata să vă susțină.

Să rezumăm

Oamenii reprezintă binele și răul, dragostea și ura. Multe depind de voi – nu permiteți celor nedemni să vă afecteze și apreciați oamenii dragi vouă.

Este inutil să încercați să mulțumiți te toată lumea, să mențineți relații bune cu toți. Lăsați să fie un singur prieten, dar generos, sincer și bun. Și uneori, chiar și singurătatea poate fi necesară.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!