Înțelepciunea lui Osho: 10 sfaturi pentru fiecare zi

Înțelepciunea lui Osho: 10 sfaturi pentru fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 March 2021 in De SufletLecții de viațăPsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Osho este unul dintre cei mai renumiți oameni din India. El este un înțelept care a schimbat viața multor milioane de oameni din întreaga lume, îndrumându-i pe calea cea bună cu sfaturile și ajutorul său spiritual. Experții vă vor prezenta cele mai bune citate ale sale.

Nu vă faceți griji dacă ceva din viața voastră se prăbușește.

Așa cum spunea Osho: „Dacă totul în viață voastră se prăbușește, nu vă descurajați. Mai bine gândiți-vă la ceea ce veți construi pe locul rămas liber.” Acestea cuvinte sunt foarte înțelepte și indică încă o dată că nu este nimic accidental în viață. Orice pierdere aduce ceva în viața noastră, trebuie doar să vrem să învățăm ceva din asta.

Fii tu însuti

„Trebuie să fii natural – fii tu însuți. Iubiți viața, ascultați vocea voastră interioară.” Cu aceste cuvinte, Osho a încercat să ne amintească că există o singură cale corectă în viață – cea pe care o alegem noi înșine.

Nu asculta părerile altora despre tine

„Tot ce spun oamenii despre tine, de fapt vorbesc despre ei înșiși.” Nimeni nu te știe la fel de bine ca tine. Toate cuvintele și condamnarea din exterior sunt doar vorbe în vânt, nimic mai mult. Acestea nu ar trebui să vă afecteze în niciun fel pe dumneavoastră sau opinia dvs. despre voi înșivă.

Sensul vieții este în dragoste

„Iubirea vindecă mintea, sufletul și trupul. Este cea mai puternică forță vindecătoare din viață.” Adevăratul sens al vieții este să iubești și să fii iubit. Încearcă să cauți pe cineva care să te facă fericit. În această stare, o persoană poate face orice.

Valoarea banilor este determinată de utilizarea lor

„Bogat nu este cel care are mai mulți bani, ci cel care îi cheltuiește corect”. Este posibil să aveți o sursă nelimitată de bani, dar puteți fi o persoană nefericită dacă nu o veți cheltui așa cum ar trebui. Încearcă să cumperi doar ceea ce te face mai fericit. Cântărește-ți deciziile despre bani.

Nu te complica

Osho a spus: „Oamenii iau uneori totul atât de în serios încât viața devine o povară pentru ei. Învață să râzi mai mult”. Într-adevăr, seriozitatea excesivă este o închisoare. Un râs bun este la fel de pur precum este rugăciunea sinceră. Vedeți lumea într-un mod mai simplu și nu uitați să zâmbiți.

Problemele fac parte din viață

„Căderea face parte din viață. Când te ridici, trăiești”. Osho a remarcat că în timpul experienței unor probleme, te simți în viață. În timp ce le rezolvi, devii mai fericit pentru o clipă. Obții un impuls de energie din faptul că ai reușit să depășești dificultățile.

Protejați-i pe cei care vă fac fericiți

„Cea mai mare bucurie în viață este comunicarea cu oameni buni”. Aceasta este cea mai mare comoară la care te poți gândi. Încercați să păstrați și să mențineți comunicarea cu cei care vă fac fericiți, vă oferă îmbrățișări și zâmbete.

Primim ceea ce merităm de la viață

Osho are un citat celebru: „Ceea ce primești de la viață este ceea ce oferi”. Aceasta este una dintre legile Universului, care se numește legea echilibrului. Nu se întâmplă ca o persoană să nu ofere nimic și doar să primească. Ar trebui să existe un echilibru în toate, iar dacă este rupt, un astfel de decalaj este imediat închis. Încearcă să oferi dragoste acestei lumi, să faci fapte bune. Doar atunci viața ta va fi mai bună. Învață să mulțumești.

Trăiește și nu încerca să înțelegi viața

Multe lucruri se întâmplă contrar bunului simț, deci este pur și simplu imposibil să le înțelegem. Nu încercați să înțelegeți ce Universul încearcă în mod deliberat să ascundă. Bucurați-vă în fiecare zi și nu căutați răspunsuri la întrebările „cum?”, „de ce?” și „pentru ce?” pentru că nu există răspunsuri la acestea. Fiecare are propriul sens al vieții, propria cale și viziunea asupra lumii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!