Îngerii păzitori: de ce sunt dăruiți oamenilor, cum să întărim legătura cu ei și câți îngeri poate avea o persoană

Îngerii păzitori: de ce sunt dăruiți oamenilor, cum să întărim legătura cu ei și câți îngeri poate avea o persoană

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Spiritualitate

Atunci când se întâmplă ceva rău cu unul dintre noi și necazurile încep să vină din toate părțile, mulți încep să se roage la Dumnezeu și la Sfinți. Dar biserica Ortodoxă îi învață pe enoriașii săi să înalțe rugăciuni și către cel mai apropiat protector – îngerul păzitor, la care multă lume uită să se roage.

Îngerii sunt ca fiii lui Dumnezeu

Se consideră că un înger este prezent în mod nevăzut lângă fiecare persoană pe toată durata vieții sale. El îi protejează corpul și îi salvează sufletul, o îndrumă pe calea cea dreaptă și se roagă pentru ea în fața lui Dumnezeu. Îngerul păzitor este dat omului la botez, iar el însuși întâmpină sufletul la Porțile Raiului și împreună cu el trece în viața veșnică.

Chiar și oamenii care sunt departe de Biserică recunosc – există ceva care îi ajută pe oameni pe parcursul întregii vieți, îi protejează de nenorociri, îi salvează de tragedii și catastrofe. Sfânta Scriptura spune că îngerii au fost creați de Dumnezeu înainte de lumea văzută. În Biblie, ei sunt numiți Fiii lui Dumnezeu.

Înainte de crearea lumii, misiunea lor principală era să-l slăvească pe Dumnezeu. După căderea în păcat, s-a pus pe ei responsabilitatea mântuirii omenirii. Există foarte mulți îngeri, dar ființele cerești respectă ordinea în toate, așa că creștinii cred că există o ierarhie a îngerilor. Cei mai puternici sunt serafimii, heruvimii și tronurile. Ei se află cel mai aproape de Dumnezeu.

Serafimii sunt îngeri cu șase aripi. Iubirea lor pentru Dumnezeu și lumina lor este arzătoare. Ei sunt capabili să aprindă inimile, ca un fulger sau un foc. În icoane, aceștia sunt înfățișați în haine roșii sau cenușii.

Următorul rang angelic după Serafimi este cel al Heruvimilor. Aceștia au patru aripi și mai multe perechi de ochi, simbolizând înțelepciunea lor.

Cel de-al treilea rang angelic ca importanță este cel al Tronurilor. Aceștia susțin Tronul Domnului și îl ajută să facă o judecată dreaptă pe Pământ.

În ierarhia medie există trei categorii de îngeri – Domniile, Puterile și Stăpânirile. Îngerii Domniilor îi învață pe oameni să-și stăpânească patimile, să-și înrobească trupul și să stea departe de orice ispită. Îngerii Puterilor fac minuni, vindecă bolile și îi ajută pe cei care cer ajutor. Îngerii Stăpânirilor luptă împotriva demonilor, protejează oamenii de diavoli și alungă dușmanii.

În ierarhia inferioară a îngerilor există două categorii – Arhanghelii și Îngerii. Arhanghelii aduc vestea bună, dezvăluie profețiile și întăresc credința în oameni. Îngerii simpli sunt cei mai de jos în ierarhia îngerilor și cei mai apropiați de oameni. Aceștia sunt atașați fiecărui om pentru a-i învăța să trăiască drept și virtuos.

“Înălțați-mă în bogăție și pedepsiți-mi vrăjmașii!”

Există un număr extrem de mare de îngeri puternici. Oare toți aceștia ne protejează și ne păzesc? Este posibil să simțim puterea lor, să vă simțim harul lor? Și este posibil să le cerem să ne îndeplinească dorințele și rugăciunile?

Ezotericii te sfătuiesc să te adresezi îngerului tău și să crezi sincer în el. În primul rând, mulțumește-i pentru tot, apoi cere-i ajutorul. Este mai ușor să trăiești dacă simți susținerea și protecția puterilor superioare.

Se spune că te poți adresa îngerul păzitor într-o perioadă dificilă a vieții, să-i ceri ajutor și protecție. Îngerii păzitori sunt rugați să protejeze oamenii împotriva celor răi, a bolilor și a nenorocirilor.

Îngerii, deși sunt făcători de minuni, nu trebuie confundați cu peștele de aur din poveste. Fiind ființe superioare, sunt indiferenți la cererile materiale și probabil că nu vor îndeplini o rugăciune de îmbogățire

La fel, nu trebuie să ceri îngerului să pedepsească o persoană care ți-a greșit. El nu poate să facă rău cuiva. Îngerii păzitori aud doar gânduri bune, curate și luminoase și îndeplinesc cu plăcere cererile normale.

Îngerul păzitor te ghidează

Uneori facem acțiuni inexplicabile, cum ar fi să renunțăm la o călătorie planificată din timp sau să schimbăm ruta obișnuită. De obicei, explicăm acest lucru prin intuiție. Nici măcar cei mai sceptici nu neagă existența intuiției. Cel mai des, ne încredem în ea, nu în rațiune.

Dar este asta într-adevăr intuiție? Poate că nu ea, ci îngerul păzitor este cel care stă în spatele nostru și ne face să ne schimbăm deciziile. Cine știe, poate că trăim doar datorită protecției îngerilor noștri loiali.

În creștinism, se crede că îngerii sunt întotdeauna alături de noi. Ei își poartă paza invizibilă și se manifestă în momente critice ale vieții. Uneori ne fac să întârziem la muncă pentru a nu fi implicați într-un accident.

Alteori ni se arată un vis premonitoriu, sau apar ca o revelație divină. Îngerii nu trebuie să ne facă viața ușoară și confortabilă. În primul rând, ei îngrijesc de sufletele noastre și ne ajută să depășim obstacolele, nu să le evităm.

Cum să întărim legătura cu îngerul nostru păzitor?

Se consideră că îngerii păzitori nu se întorc niciodată împotriva protejaților lor. Chiar și atunci când oamenii fac rău, comit infracțiuni și nu cred în puteri superioare, îngerul rămâne alături de ei. Dar odată cu fiecare acțiune rea, legătura cu îngerul păzitor se slăbește.

Legătura cu îngerul trebuie să fie indestructibilă. Dar ce să faci dacă simți că ai pierdut-o? Cum să-ți recâștigi prietenia cu protectorul ceresc și să fii una cu el pentru totdeauna?

Experții în lucrul cu energia lumii subtile susțin că orice persoană poate fi adusă la un nou nivel de percepție, poate fi curățată și își poate extinde canalele energetice. Acest proces se numește inițiere.

După aceasta, legătura cu îngerul se întărește. Omul devine un conductor curat al energiei divine. Acum nu mai poate provoca rău. Este protejat de negativitate și de probleme.

Este simplu, slujitorii bisericii spun că cu cât viața unei persoane este mai dreaptă, cu atât mai mult se bucură îngerul său păzitor și cu atât mai mult îl protejează.

Câți îngeri păzitori poate avea o persoană?

În creștinism se consideră că fiecărei persoane îi este dat doar un înger păzitor. Acesta nu este dat la naștere, ci în momentul botezului. Cu toate acestea, reprezentanții altor naționalități cred că sunt protejați de întreaga oaste de îngeri. În opinia lor, cu cât sunt mai mulți îngeri, cu atât protecția este mai mare.

Evreii consideră că fiecare dintre ei are 11.000 de îngeri păzitori. Iar unii europeni cred că fiecare domeniu de activitate umană are propriul său înger păzitor.

Dar, oricum ar fi, este suficient un singur înger puternic pentru a salva o persoană de orice probleme sau neplăceri. De ce să avem nevoie de oaste dacă un singur înger este pregătit să sară pentru noi în orice moment?

Scepticii și oamenii de știință sunt convinși că îngerii păzitori nu pot fi capturați în poze sau înregistrări video, nu se pot auzi și nu se pot atinge. Dar asta nu înseamnă că nu există.

Îngerii căzuți

Din păcate, îngerii nu au fost întotdeauna considerați izvorul luminii și al binelui. În creștinism și iudaism, se crede în îngerii căzuți. Aceștia sunt îngeri atrași de Satana care au încetat să-l slujească pe Dumnezeu și au trecut de cealaltă parte, cea a răului. Și Satana însuși a fost cândva un înger, dar a fost trimis în Iad de către Dumnezeu. Îngerii căzuți ispitesc oamenii și îi împing să facă păcate și fapte rele.

Îngerii luminoși conduși de Arhanghelul Mihail luptă împotriva celor întunecați. De aceea, mulți îngeri sunt reprezentați pe icoane cu săbii sau sulițe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!