Inceteaza sa mai faci aceste 8 lucruri si viața ta va deveni mai frumoasă și mai de succes

Inceteaza sa mai faci aceste 8 lucruri si viața ta va deveni mai frumoasă și mai de succes

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2018 in De Suflet

Se crede că cea mai bună metodă să-ți atingi scopul în viață este să capeți multe aptitudini. Totuși, uneori refuzul de la deprinderile vechi, care te dezorientau enorm, te poate ajuta mult mai redepe să-ți atingi acele scopuri.

Iată lucrurile pe care trebuie să le elimini din viața ta, pentru ca aceasta să devină mai frumoasă și mai de succes.

1. Încetează să-ți argumentezi acțiunile.

Dacă ai probleme, nu încerca să dai vina pe cei din jur. Trebuie să înțelegi că ești singurul responsabil de tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Dacă începi să găsești o scuză pentru tot ce ai făcut greșit, atunci riști să deviezi de la scopul principal.

2. Elimină perfecționismul din viața ta.

Perfecționismul este greu de atins, de asta însăși tentativa de a face asta este inutilă. Nimeni nu este ideal, dar oricine poate face ceva, pentru a deveni puțin mai bun.

3. Încetează să-ți fie frică.

Mulți oameni se subapreciază. Ei tac, atunci când au ceva de spus. Ei nu riscă, fiindu-le frică să greșească. Acest comportament mereu va sta în calea dezvoltării propriului potențial. Elimină fricile din viața ta.

4. Elimină deprinderea de a controla totul.

Nu poți să controlezi totul. Această tentativă este inutilă. Nu te va ajuta să fii mai bun sau mai de succes, doar va atrage în viața ta mult stres.

5. Schimbă-ți părerea.

Mulți oameni își mențin aceeași părere toată viața, fără a încerca să cunoască mai multe. Trebuie să-ți dorești să cunoști mai mult, să capeți mai multă experiență și atunci neapărat vei reuși să ai o părere constructivă și corectă.

6. Elimină oamenii care-ți controlează viața.

Încearcă să comunici mai mult cu oameni optimiști, care te vor susține și te vor ajuta să-ți realizezi scopurile. Oamenii cu energie negativă și cu scopuri meschine doar te vor trage în jos.

7. Încetează să te bazezi numai pe noroc.

Sigur, șansa poate juca un rol important în viața ta, dar nu trebuie să aștepți ceva din nimic. Fă totul de unul singur, experimentează, acționează.

8. Încetează să spui tuturor „Da”, atunci când vrei să spui „Nu”.

Dacă ești mereu de acord, înseamnă că pierzi timpul, făcând ceea ce nu vrei să faci. Găsește în tine puterea să refuzi anumite lucruri.

Uneori, alegând dragostea, alegem „mărimea” greșită.

Se întâmplă să ne asumăm prea multă responsabilitate, să ne forțăm să atingem noi scopuri. Dar, în adâncul sufletului înțelegem că suntem departe de realitate și unele lucruri ne depășesc.

Maturizându-ne, înțelegem ce se poate și ce nu, ce merită atenția noastră și ce trebuie să lăsăm deoparte. Pas cu pas, acomodăm dorințele noastre la realitate. Dar atunci când vorbim despre problemele emoționale, recunoaștem că ne este greu să găsim o dragoste adevărată, care să se potrivească nouă.

O dragoste ne face să simțim emoții adevărate și alta ne distruge așteptările.

Acum întreabă-te: ai găsit oare „mărimea” potrivită a iubirii? Acea iubire, care te face cel mai fericit om. Și ce se va întâmpla după un an-doi, atunci când etapa romantică a relației trece?

– Pasiunea își pierde din intensitate;

– Începe etapa în care ambii vă stabiliți scopuri concrete;

– Si fiți gata de compromis și comunicare demonstrează maturitatea relației.

Dar totuși, când o iubire nu-ți permite să fii tu și te „strânge”?

– Această dragoste îți dăunează mai mult decât îți aduce vreun beneficiu.

– Relațiile care te „strâng” sunt relații bazate pe egoism. Partenerul se gândește doar la el, nu se simte vinovat cu nimic. Se preface că este jertfa și profită de tine.

Nu trebuie să ignori ideea că uneori nu partenerul este cel care cere și joacă rolul de jertfă. Atunci trebuie să te gândești de două ori ce faci și de ce faci asta.

În esență, dacă iubirea te „strânge”, las-o să plece și cu ea lasă-l și pe omul de alături. Nu înseamnă că trebuie să „slăbești” ca să încapi în limitele ei. Nu te schimba de dragul schimbării. Simte că trăiești acea iubire și nu te forțezi să pari ceea ce nu ești.

Și mereu înțelege următoarele lucruri:

– Ai propria „mărime” a iubirii, propriile așteptări și idei despre cum arată o relație;

– Dacă omul de alături îți respinge personalitatea, te limitează și mereu dă vina pe tine, lasă-l. El are altă „mărime” a iubirii;

– Nu-ți fie teamă de singurătate, nu fi într-o relație doar pentru a fi cu cineva.

Este greu să găsești omul tău, omul alături de care să să vrei să construiești, să iubești, să oferi. Dar, pentru a-l găsi, merită să pierzi o viață întreagă!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!