Incearca sa simti fericirea….

Incearca sa simti fericirea….

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 May 2018 in De Suflet

Treci calm peste zgomote şi grabă şi aminteşte-ţi câtă pace poate fi atunci când este linişte. Fii în bune raporturi cu toţi oamenii fără să te umileşti. Spune adevărul cu calm şi claritate; şi ascultă-i pe ceilalţi, chiar şi pe cei gălăgioşi şi ignoranţi; chiar şi ei au o poveste de spus.

Evită persoanele vulgare şi agresive; acestea oprimă spiritul. Dacă te compari cu ceilalţi rişti să devii orgolios şi sever, fiindcă există întotdeauna persoane mai bune sau mai rele decât tine.

Bucură-te de rezultate la fel ca şi de proiectele tale. Conservă-ţi interesul pentru munca ta oricât de umilî ar fi; este tot ceea ce posezi în mod real pentru a schimba soarta timpului.

Fii prudent în afacerile tale fiindcă lumea e plină de curse. Cu toate acestea nu-ţi pierde capacitatea de a distinge virtutea; multe persoane luptă pentru idealuri mari; şi oriunde viaţa este plină de eroi.

Fii tu însuţi. Mai ales să nu exagerezi dar nici să nu fii cinic în ceea ce priveşte dragostea; deoarece în ciuda tuturor aridităţilor şi deziluziilor vieţii aceasta este perenă ca şi iarba.

Acceptă cu bunavoinţă toate învăţăturile care derivă din experienţă lăsând un surâs senin lucrurilor tinereţii. Cultivă forţa spiritului pentru a te apară împotriva ghinioanelor neprevăzute. Dar nu te chinui cu imaginaţia.

Multe temeri izvorăsc din oboseală şi din singurătate. Chiar şi într-o disciplină morală fii calm cu tine însuţi. Tu eşti un fiu al universului nu mai putin decât arborii şi stelele deci tu ai dreptul să fii aici. Şi dacă ţi-e clar sau nu, să nu ai dubii că universul ţi se explică aşa cum trebuie.

Deci să fii împăcat cu Dumnezeu, oricum tu eşti cel care îl concepe, şi oricare ar fi luptele şi aspiratiile tale, conservă pacea cu sufletul tău chiar şi în confuzia zgomotoasă a vieţii.

Cu toate amăgirile sale, treburile ingrate şi visele înfrânate sunt lucruri nemaipomenite. Fii atent. Încearcă să fii fericit.”

Text găsit în antica biserică din Sao Paolo – Baltimora, datată 1692.

Este normal să avem parte de suferițe și dezamăgiri în viață, până și din partea persoanelor de la care nu ne așteptam. Trecem printr-o stare în care avem impresia că nu mai avem nicio forță și putere în noi să putem trece mai departe. De cele mai multe ori când avem parte de o dezamăgire, ajungem să luam toată acea dezamăgire foarte în serios și din cauza asta ajungem să ne schimbăm, de multe ori neintenționat sau, chiar intenționat față de persoana din cauza căruia am suferit, și de ce nu, ne gândim cum să ne răzbunăm pe el/ea.

De multe ori când începem să cunoaștem o persoană nouă, ajungem să ținem foarte mult la el/ea și după începem să ne gândim doar la el/ea și sperăm să facă parte din viața noastră pentru totdeauna (cel puțin gândim așa până ajungem să cunoaștem mai bine acea persoană). De obicei este ceva normal ca persoana care ne este mai apropiată să ne facă fericiți doar prin simpla prezență și a vorbelor pe care le spune, doar că după ce acea persoană plecă, parcă ne simțim goi pe dinăuntru, ca și cum a luat o parte din tine la el/ea.

Niciodată să nu regreți că ai cunoscut o anumită persoană care în final te-a rănit, ci încearcă să vezi partea bună, spune: mi-a făcut rău ca în final să-mi fie bine. Datorită acelei persoane ai reușit să vezi o parte ascunsă din oameni. E ca un fel de experiență care până la urmă te ajută să te regăsești și care iți arată că fericirea ta nu e bazată pe alte persoane, ci de fapt ei doar îți oferă fericire, după care și-o extrag din tine, plus puterile tale. Devii slab/ă, dar asta te face să realizezi ceea ce s-a întâmplat cu tine, așa aducându-ți aminte cum erai și cine erai înainte. Ține minte: TU, da TU, ești cel/cea mai importantă ființă de pe pământ.

Doar TU te poți face fericit. Doar TU depinzi. TU ar trebui să fi pe primul loc pentru tine, nu există nimeni mai important sau mai special decât ești TU, așa că nu te schimba pentru nimeni, iar dacă simți că cineva încearcă să te schimbe pentru bunul lui plac, spune-i: pa pa, du-te și găsește-ți un prost că cu mine nu îți merge!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!