Inainte sa deschizi gura, gandeste si poti schimba lumea

Inainte sa deschizi gura, gandeste si poti schimba lumea

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 July 2018 in Lecții de viațăSfaturiViata

Societatea noastra a devenit un loc al judecatilor, criticilor, insultelor si certurilor, deoarece nu reusim sa ascultam, sa ne inspiram, sa cooperam si sa fim blanzi, bazandu-ne pe o apreciere a perspectivelor, mai degraba decat pe propriul nostru adevar.

Daca ti-ar plăcea să afli ce va schimba lumea mai mult decat orice altceva, gandeste-te la blândete si ia bucuria din inima ta pentru a o oferi celorlalti. Cand realizam ca toate adevarurile sunt adevarate, nu mai avem nevoia de a avea dreptate. Focalizarea se va schimba apoi dintr-o pozitie de antagonism intr-una de cooperare.

Inainte de a vorbi, avem nevoie sa GANDIM

Este Adevarat pentru cel care esti tu? Majoritatea oamenilor au probleme in a trece de prima litera. Ei isi argumenteaza adevarul fara a realiza ca si alte perspective sunt la fel de valide. Unii chiar vor actiona rautacios bazându-se pe principii pe care ei nu le cred, doar ca sa dobândeasca superioritatea.

Aceasta este o mare greseala si o enorma scurgere de energie. Mai intai inainte de toate, asigură-te intotdeauna ca ceea ce discuti este adevărat pentru tine. Reflecteaza cu adevarat la principiile morale si liniile directoare pe care le urmezi in fiecare zi si rezoneaza inlauntrul inimii tale. Aceasta este singura cale de a afla daca este macar demn de energia ta.

Iti este de ajutor?

Daca nu iti este de ajutor, de ce sa irosesti inca o secunda cu asta? Cand investesti timp si energie in orice, trebuie sa iti fie de ajutor pentru cresterea ta sau a altora. Daca intentia ta nu este de a ajuta in acest proces, atunci care este scopul? Intreaba-te pe tine insuti despre asta inaintea oricarei intentii si vei fi imediat capabil sa evaluezi directia si potentialele consecinte ale cuvintelor si actiunilor tale.

Este plin de inspiratie?

Daca nu ii elevam si imputernicim pe ceilalti, nu ne marim propriul nostru potential de a creste. Utilizeaza lauda, complimentele, şi admiratia pentru a spori increderea si entuziasmul, chiar daca nu impartasesti aceleasi perspective. Asta s-ar putea sa fie greu de facut uneori, dar cu siguranţă că te va ajuta in orice relatie, discutie sau dezbatere, indiferent de context.

Este necesar?

Traim intr-o lume plină de complexitati inutile care au facut agresivă si stresantă structura noastră socială. Daca nu simţi ca ceea ce tu o sa spui sau faci este necesar, atunci probabil că nu este. Daca tu combini asta cu celelalte componente ale procesului tău de gandire, acest lucru va formula raspunsurile inainte chiar ca ele sa devina vreodata intrebări.

Este o vorba buna?

Daca nu esti bun, cum esti? Preferi mai degraba sa ai dreptate sau sa fii bun? O optiune epuizeaza ambele parti ale ecuatiei, iar cealalta eleveaza si imputerniceste ambele parti. Poti sa fii de acord ca nu esti de acord, sa iti mentii totusi propria-ti perspectiva, in acelasi timp etaland diplomatie, bunatate si blandete in gandurile si cuvintele care apoi devin experienta ta de viata.

Daca practicam cele de mai sus in TOATE interactiunile noastre:

  • – Discutiile nu vor mai deveni certuri
  • – Perspectivele nu vor mai deveni critici
  • – Opiniile nu vor mai deveni insulte
  • – Neintelegerile nu vor mai deveni judecati

Focalizarea se schimba apoi dintr-o pozitie de antagonism intr-una de cooperare si blandete.
Intentia ta este alegerea ta. Cuvintele tale sunt alegerea ta. Experienta ta de viata este alegerea ta.

Haideti sa aratam altora ce am ales sa gandim inainte sa vorbim, deoarece vom obtine inapoi din aceasta lume ceea ce am pus in ea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!