In viata culegem ceea ce semanam…

In viata culegem ceea ce semanam…

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2018 in De Suflet

Expresia ”Culegi ceea ce semeni” descrie cel mai bine ceea ce reprezintă karma. În general, energia pe care o trimitem în Univers se întoarce la noi. Fiecare faptă este încărcată de o anumită karma iar noi nu putem controla mereu ceea ce facem. Chiar și atunci când suferim consecințele faptelor noastre, cei mai mulți dintre noi nu văd legătura dintre fapte și situația creată. Este foarte important să fim conștienți de efectul faptelor noastre pentru a evita impactul negativ sau o karma rea.

Stă în puterea noastră să atragem energiile pozitive. Iată câteva recomandări:

1. Concentrează-te asupra obiectivelor tale.

A te concentra asupra scopurilor pe care le consideri importante pentru viața ta este o cale sigură de a atrage o karma bună. Când ești axat pe propriile obiective, factorii perturbatori au o influență mai mică asupra ta. Cu cât ești mai concentrat, cu atât cresc șansele de reușită. De asemenea, trebuie să iei o pauză din când în când. Această pauză îți permite să iți tragi sufletul și să devii mai creativ când te reîntorci la muncă. Cu siguranță vei avea și eșecuri dar ele te vor învăța cum să îți îmbunătățești anumite aspecte ale vieții.

2. Fii conectată la lumea din jurul tău.

Când ești conectată la lumea din jurul tău, devii conștientă de ceea ce se întâmplă în prezent.

Dacă te concentrezi asupra trecutului sau viitorului vei irosi timp prețios. Dacă trăiești în prezent și te bucuri de fiecare moment vei atrage energiile pozitive.

3. Asumă-ți responsabilitatea pentru faptele tale.

Faptul că îți asumi responsabilitatea este unul dintre semnele maturității și îți poate aduce o karma bună. Sunt momente în care greșelile sunt inevitabile. Dar dacă îți asumi greșelile făcute, este un pas foarte important care te va ajuta să le corectezi și mergi mai departe. Nu oricine poate face lucrul acesta.

4. Învață să râzi de propria persoană.

Când ești în stare să râzi de propriile greșeli, devine mult mai ușor să accepți criticile celor din jur. Așa cum spuneam, eșecurile te ajută să devii mai bun. Nu trebuie să iei în serios comentariile negative ale celor din jur. Învață să primești criticile cu zâmbetul pe buze !

5. Fii răbdător cu tine și cu lumea din jur.

Dacă ești tolerant cu tine și cu cei din jur, vei avea parte de o karma bună chiar dacă lucrurile nu merg chiar așa cum ți-ai dori. Sunt lucruri care necesită multă răbdare pentru a avea succes. Nu poți avea tot ceea ce îți dorești, exact în momentul în când îți dorești. Așa cum se spune: ”Toate lucrurile bune se întâmplă celor care știu să aștepte!”.

6. Fă gesturi de bunătate mărunte.

Mark Twain o explică perfect: ”Bunătatea este limba pe care surzii o pot auzi iar nevăzătorii o pot vedea.” Când ești bun cu tine, ceilalți observă. Să te iubești, în primul rând pe tine, este primul nivel pentru a putea să îi iubești pe ceilalți. Să fi sinceră cu tine este esențial pentru a putea fi sinceră și cu cei din jurul tău. Îi poți păcăli pe cei din jur cu un zâmbet fals, dar nu te poți păcăli pe tine. Să fi bun cu tine înseamnă să poți face lucrurile care te fac fericită. Cu cât ești mai amabil cu tine, cu atât mai autentic devii atunci când îi tratezi cu bunătate pe ceilalți.

7. Fii receptivă la schimbări.

Atunci când ai proiectat un plan clar referitor la ceea ce vrei să faci și în ce manieră, devine dificil să înfrunți schimbările care apar pe parscurs. Schimbarea este un teritoriu necunoscut, pe care îl urâm, întrucât toți ne temem de necunoscut. Doar atunci când reușești să ieși din zona de comfort poți face față schimbării. Dacă ești receptivă la nou, îți deschizi mintea către noi posibilități, care îți pot schimba viața.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!