In final, viata nu este altceva decat un total al esecurilor si realizarilor… ramanem doar cu ce am pastrat in suflet!

In final, viata nu este altceva decat un total al esecurilor si realizarilor… ramanem doar cu ce am pastrat in suflet!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2020 in Dezvoltare Personala

Tuturor ne este teama de esecuri in viata. Poate de multe ori nu indraznim sa ne luam inima in dinti si sa incercam ceva nou din cauza gandurilor negative pe care mintea noastra le produce. Uneori, ne gandim prea mult la ce am facut prost in trecut si parca nu mai avem curajul sa incercam. Parca simtim inima cum bate in piept de fiecare data cand ne aflam fata in fata cu o decizie importanta. Parca nu am vrea sa esuam din nou, dar nici sa pierdem oportunitatea.

Nimeni nu vrea sa cada. Caderea nu este placuta. Sa fii jos, la pamant, si toti sa te priveasca, unii cu mila, altii cu superioritate si ingamfare, nu este un sentiment placut. Caderile ne umilesc. Ne iau din stralucire. Ne fura din poleiala. Si prin urmare facem tot ce putem ca sa nu ne mai aflam pe marginea prapastiei. Sa ramanem in picioare. Sa fim niste invingatori. Sa ne aflam deasupra tuturor. Sa fim noi cei care privim la altii cum se zbat sa se ridice si sa-si reia mersul.

Caderile ne amintesc de esec. De vise neimplinite. De eforturi si sacrificii inutile. De ambitie si perseverenta care nu au condus nicaieri. De drumuri infundate. De usi inchise. De cum ne simteam atunci cand eram la pamant. De teama. De privirile celor din jur. De compatimire. De prieteni falsi si singuratate. De mandrie. De ceea ce spun vecinii sau cunostintele daca nu vei reusi. De pasi pe loc. De o viata formata doar din incercari, fara reusite.

Si intr-un fel poate fi adevarat. Putem avea mai multe esecuri decat realizari. Putem stagna, putem ramane la pamant, putem sa nu ne asumam riscuri, putem sa traim in comoditate.

Intrebarea este daca merita? Merita banalitatea unei vieti traita dupa principiul „turmei”? Merita sa nu avem propriul nostru drum in viata? Merita sa fim simpli spectatori ai vietii noastre? Merita sa nu cunoastem adevarata bucurie a unei vieti implinite si fericite? Merita sa nu simtim succesul si propria noastra valoare? Merita sa nu avem parte de vise implinite?

Nu merita. Oricat de mult ne-ar durea esecul. Oricate lacrimi am varsa din cauza caderilor. Oricat de slabi ne-am simti pe moment. Nu merita.

Dumnezeu Nu ne-a creat cu scopul de a face umbra pamantului. Nu ne-a creat sa iesim la numaratoare. Nu ne-a creat sa fim simpli robotei. Nu ne-a creat fara sa aiba un plan cu noi, un scop pe care nu-l vedem, dar care exista. Dumnezeu nu ne-a creat sa fim legume. Asta trebuie sa intelegem. Faptul ca ori de cate ori am cadea este de datoria noastra sa ne ridicam. Sa incercam. Cadem de 7 ori, ne ridicam de tot atatea ori. Lamentarile nu ne ajuta la nimic. Rugaciunile da. Plangerile nu ne sunt de nici un folos. Credinta ne este.

Intotdeauna exista ceva de invatat din esecuri. Din caderi. Intotdeauna. Nu trebuie sa ne fie teama sa cadem. Caderile fac parte din viata. Ele sunt cele care ne fortifica. Ne arata ca suntem mai puternici si mai rezistenti decat avem impresia. Ne arata ca Dumnezeu are un plan diferit de al nostru. Ne arata ca trebuie sa ne schimbam, ca trebuie sa incercam ceva diferit, ca avem nevoie sa gasim propriul nostru drum, neumblat si necunoscut altora.

Avem vise. Avem dorinte si asteptari. Avem ganduri indraznete. Caderile nu pot lua aceste trairi si emotii de la noi. Esecurile nu ne pot fura speranta, increderea si credinta in ceva mai bun, in Dumnezeu. Cadem si ne ridicam. Cadem si invatam. Cadem si incercam. Cadem si reusim.

Sa nu va indoiti de asta. Veti reusi! Dar depinde de voi cand si cum. Depinde de voi in ce fel. Depinde de voi sa va ridicati de fiecare data cand sunteti pusi la pamant. Caderile dureaza o clipa, succesul o viata.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!