În cazul unui infarct, aveți doar 10 secunde pentru a vă salva viața! Iată ce trebuie să faci!

În cazul unui infarct, aveți doar 10 secunde pentru a vă salva viața! Iată ce trebuie să faci!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in SanatateSfaturi

Iată cum puteți să faceți față unui infarct atunci când sunteți singur. Presupunând că cel mai apropiat spital este la câteva ore distanță și nu este nimeni în jur care să vă ajute, ce ați face?

Unele persoane sunt instruite în cursuri speciale pentru a ajuta victimele diferitelor tipuri de accidente. Dar majoritatea oamenilor nu au fost învățați niciodată cum să se salveze singuri, fără un ajutor extern.

Iată principalele simptome ale unui atac de cord pe care majoritatea oamenilor îl experimentează:

  • Durere toracică insuportabilă, durere în special pe partea stângă a corpului: în braț, omoplat, gât.
  • Durerea este de lungă durată și poate fi presantă, tăioasă sau arzătoare;
  • Respirație scurtă, care duce la slăbiciune, palpitații cardiace, poate transpirații;
  • Arsuri la stomac.

Aveți la dispoziție doar 10 secunde pentru a vă salva, acesta este cu siguranță cel mai important timp, după aceea vă veți pierde cunoștința.

Iată cum trebuie să procedați:

1. Nu intrați în panică

Știm că acest lucru este foarte dificil, dar este absolut necesar să rămânem calmi. Începeți să tușiți în mod repetat și foarte încet.

2. Respirați adânc între fiecare tuse

Este important ca tusea să fie profundă și lungă. O criză de tuse determină mișcarea diafragmei.

3. Inhalarea aerului și tusea trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere

Faceți acest lucru până când ajunge un medic la dumneavoastră sau până când inima dvs. s-a calmat. Respirația profundă ajută la aducerea oxigenului în plămâni.

Tusea determină contractarea inimii, favorizând astfel circulația sângelui. Această presiune asupra inimii este utilă pentru restabilirea și echilibrarea bătăilor inimii. Urmând aceste sfaturi simple, șansele de supraviețuire sunt foarte mari.

Chiar dacă sunteți tânăr și aveți sub 30 de ani, nu ignorați aceste informații, deoarece nu trebuie să aveți o anumită vârstă pentru a suferi un atac de cord, i se poate întâmpla oricui. Din păcate, odată cu stresul și alimentația precară a societății moderne, atacurile de cord au devenit un lucru obișnuit la orice vârstă.

Aceasta este o informație foarte importantă. Împărtășiți-o cu prietenii și familia și puteți ajuta la salvarea unor vieți. Aveți grijă de dvs., apreciați fiecare moment din viața voatră și trăiți sănătos.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!