În caz de probleme hormonale, stres și nevroză, femeile ar trebui să bea acest ceai!

În caz de probleme hormonale, stres și nevroză, femeile ar trebui să bea acest ceai!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Caracteristicile oregano-ului fac din această plantă nu numai un condiment minunat, ci și unul dintre cele mai bune remedii naturale din lume. Oregano este o plantă perenă parfumată care crește până la 20-90 cm înălțime, are flori mov și este bogată în uleiuri esențiale.

Oregano-ul a fost folosit ca remediu natural pentru nenumărate boli, încă din cele mai vechi timpuri. Nu numai că va vindeca organismul, dar va umple și casa cu o aromă bogată și plăcută. Această plantă are proprietăți vindecătoare foarte puternice, în special pentru femei.

Dacă ceaiul de oregano este consumat în mod frecvent, se va observa o îmbunătățire încă din primele săptămâni. Pentru a beneficia de proprietățile benefice ale ceaiului de oregano, ar trebui să îl consumați de cel puțin trei ori pe săptămână. Acest ceai ar trebui consumat de către femei pe tot parcursul vieții.

Oregano este utilizat pe scară largă ca și condiment în aproape fiecare bucătărie din lume, dar rareori ne gândim la proprietățile sale excelente de vindecare.

Ceaiul de oregano

Cum se face ceaiul de oregano? Este foarte simplu, aveți nevoie numai de aproximativ 300 ml. apă și 3 linguri oregano proaspăt sau uscat. Puneți apa într-un ibric și lăsați-o pe foc până atinge punctul de fierbere. După aceea puneți cele 3 linguri de oregano în apă, acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Nu vă mai rămâne decât să strecurați ceaiul și este gata de servit.

Pentru tratamentul răcelilor este de ajuns să puneți 2 linguri de oregano uscat la 300 ml. apă, iar pentru a calma nervii, se pune 1 lingură într-un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 30 de minute.

Puteți pune oregano uscat în dormitor, lângă pernă. Aroma sa este atât de plăcută încât vei avea parte de un somn liniștitor.

Proprietățile ceaiului de oregano

1. Proprietățile sale antiinflamatoare ajută la tratarea durerilor în gât și favorizează eliminarea sputei.

2. Oregano-ul va ajuta la refacerea hormonii la femei. De acest lucru beneficiază mai ales femeile aflate la menopauză. De asemenea, ameliorează durerile premenstruale și îmbunătățește starea generală.

3. Este foarte util pentru tractul gastro-intestinal. Ajută la tratarea ulcerelor, elimină flatulența și ameliorează crampele intestinale.

4. În caz de disfuncție a vezicii urinare, ceaiul de oregano scade inflamația și are un efect benefic asupra activității sistemului urinar.

5. Elimină anxietatea, ameliorează tensiunea nervoasă și crește calitatea somnului.

6. Întărește oasele.

7. Îmbunătățește aspectul pielii.

8. Previne îmbătrânirea prematură.

Oreganul este strict interzis femeilor însărcinate.

Chiar dacă veți cumpăra oregano sau îl veți crește singur, el va avea aceleași beneficii. Nu aveți niciun motiv sau pentru a nu profita de proprietățile vindecătoare ale acestei plante medicinale atât de populare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!