Imunolog: „Este bine să fie tratate răcelile și bronșitele cu lapte. Câteva ingrediente – și remediul este gata!”

Imunolog: „Este bine să fie tratate răcelile și bronșitele cu lapte. Câteva ingrediente – și remediul este gata!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateViata

Aproape în fiecare zi vedem oameni care strănută și tușesc, iar după o vreme observăm cu regret că semnele unei răceli sunt vizibile și la noi: dureri în gât, nasul care curge, dureri de cap, tuse…

Medicii spun că sezonul nostru rece începe în septembrie-octombrie și se termină în martie-aprilie. Mai mult, în această perioadă de timp, o persoană se poate îmbolnăvi de două sau chiar de trei ori. De-a lungul anilor de viață, suferim de un număr semnificativ de boli, astfel încât corpul are timp să acumuleze experiență în lupta împotriva răcelilor.

Astăzi vom vorbi despre cum să tratați o răceală cu ajutorul remediilor populare preparate acasă. Preparatele naturale acționează cât mai blând posibil, minimizând posibilele daune și consecințe neplăcute. În timp ce pastilele și poțiunile farmaceutice conțin o mulțime de substanțe chimice.

Tratamentul racelii preparat natural la domiciliu

Natura a pus deja în noi un mecanism puternic care ne protejează împotriva bolilor de tot felul, sistemul imunitar. Iar în cazul unei răceli, principalul lucru de făcut este să nu interferați cu imunitatea pentru a face față bolii, să nu întreprindeți acțiuni care interferează cu funcționarea normală a sistemului imunitar.

Când temperatura crește, mulți se grăbesc imediat să o doboare, deși acest lucru nu trebuie făcut neapărat, decât dacă depășim valori mai mari de 38,5 de grade. Organismul crește în mod special temperatura pentru a distruge bacteriile și virușii, așa că ar trebui să suportați disconfortul și să lăsați sistemul imunitar să funcționeze.

Ar trebui să căutați metode pentru a reduce temperatura dacă aceasta a crescut la 38,5 de grade și continuă să crească.

Puțini oameni înțeleg, de asemenea, că tusea este o reacție de protecție a organismului, cu ajutorul căreia încearcă să curețe tractul respirator de spută. Atunci când tușim, corpul elimină germenii cu ajutorul salivei. Prin urmare, tusea trebuie tratată numai dacă nu dispare timp de câteva zile.

Dar ceea ce este cu adevărat recomandat este să bei (puțin) mai mult lichid. Acest lucru va ajuta la eliminarea sputei și, de asemenea, la extinderea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui.

Cel mai bine este ca medicamentele naturale să intre în organism cu lichid suficient. Vă recomandăm să beți ceai fierbinte de ghimbir cu lămâie atunci când sunteți răcit. Foarte benefic va fi și dacă adăugați o lingură de miere la o astfel de băutură.

Ceaiul fierbinte conține taninuri – substanțe care ajută la legarea și eliminarea flegmei. Enzimele din miere luptă împotriva bacteriilor dăunătoare. Și lămâia, care conține multă vitamina C, funcționează ca antiseptic.

Dacă în casă aveți zmeură (de preferință proaspătă, dar este potrivită și dulceața), atunci medicii recomandă insistent să le consumi atunci când ești răcit. Zmeura conține acid salicilic, care ameliorează inflamația și previne pătrunderea agenților patogeni în organism.

Vă vom împărtăși secretul unui remediu popular care face ca tratamentul răcelii acasă să devină o realitate.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte proaspăt
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură de miere de albine
  • 1 gălbenuș de ou de găină
  • un sfert de linguriță de praf de copt

Preparare:

1. Se fierbe laptele, apoi se lasă sa se raceasca. Adăugați mierea și untul. Amesteca bine.

2. Adăugați praful de cop și gălbenușul în amestecul de lapte și amestecați din nou bine.

3. Dacă doriți, puteți adăuga 1 linguriță de coniac.

Luați 50 ml de medicament în fiecare zi înainte de culcare. Efectul terapeutic este vizibil deja a doua zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!