Iisus ne-a avertizat să nu îngropăm talentele noastre, ci să încercăm să le dezvoltăm cât mai mult

Iisus ne-a avertizat să nu îngropăm talentele noastre, ci să încercăm să le dezvoltăm cât mai mult

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in CredințăDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Fiecare om vine în lumea aceasta cu ceva, cu un dar pe care trebuie să îl împărtășească lumii. Pe parcursul îndeplinirii destinului său, omul se lovește de multe obstacole și bariere pe care trebuie să le depășească. Aceste obstacole sunt în interiorul său.

Pe măsură ce omul își împlinește scopul, el se transformă și se schimbă în mod constant. Acest proces se numește creștere spirituală.

Creșterea spirituală, cunoașterea adevărului, eliberarea de sine, toate reprezintă victoria asupra giganților interiori – barierele. Nu contează ce cale urmează omul, fie că este calea religiei sau a păcii. Cea mai importantă este ascultarea interioară, focalizarea percepției omului.

Cât de pregătit este omul să depășească propriile sale bariere, cât de capabil este să învingă mândria, să își stăpânească ego-ul, atât de mult poate crește. Totul ține de el și de voința sa, de dorința sa proprie de a se îmbunătăți pe zi ce trece.

Fiecăruia i se dă un talent, un dar special. Cine îl înmulțește, lui Dumnezeu îi trimite mai multe. Iar cine se teme de eșecuri și pierderi, acela le va avea, iar oportunitățile lui vor fi date altora. Pentru că, oricui are, i se va da și va avea în belșug; dar de la cel ce n-are, i se va lua și ceea ce are.

După cum am spus deja, ceea ce îl oprește pe om în drumul său personal sunt barierele interioare, ego-ul său. Prin urmare, cel care reușește să depășească barierele personale, se împlinește și crește din punct de vedere spiritual. Pe zi ce trece, devine tot mai bun la ceea ce face, pentru că investește timp în asta.

În timp ce cel care este rigid și fricos, va rămâne exact în același loc, în ciuda faptului că este înconjurat de posibilități. El pur și simplu a pierdut direcția, nu știe încotro trebuie să meargă din acel punct. Iar viața îi oferă acestei persoane semnale sub forma problemelor materiale. Ceea ce nu știe această persoană este că a atras singură problemele în viața sa.

Iisus Hristos spune o parabolă despre talente, pe scurt: Ceea ce este în interior, este și în exterior; cine își îngroapă talentul, își îngroapă propria ființă…

De aceea, nu trebuie niciodată să ne plafonăm și să ne blocăm într-un anumit punct. Viața este despre creștere, îmbunătățire, învățare. Cu cât ești mai dispus să te dezvolți pe plan personal, cu atât viața îți va oferi mai multe posibilități și îți va deschide mai multe uși. Trebuie doar să vrei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!