Iata ce spune un profesor de psihologie despre secretul fericirii

E drept că banii nu cresc în copaci, aşa cum probabil îţi spuneau părinţii atunci când le cereai câte-n lună şi în stele, însă plantele îţi oferă beneficii emoţionale şi au un impact puternic asupra sănătăţii. Unde mai pui că principiile Feng Shui transformă plantele în simboluri ale fericirii, sănătăţii, înţelepciunii, purităţii, iubirii, bunăstării, longevităţii şi norocului în general. Plantele asociate prosperităţii au, de regulă, frunze care seamănă cu monede sau pietre preţioase. Cele despre care se spune că aduc prosperitatea cresc repede şi drept, având puţine ramuri. Plantele care atrag dragostea au flori feminine, care apar de regulă la începutul primăverii, după o iarnă îndelungată. Ştiai, de exemplu, că frunzele de căpşune aşezate pe platourile folosite la mesele festive atrag circumstanţe favorabile pentru invitaţii tăi? Dacă vrei ca ghinionul să te ocolească şi să atragi în viaţa ta norocul, ai grijă să ai prin preajmă cel puţin una dintre următoarele plante: Bambusul norocos (dracaena sanderiana) are reputaţia de a atrage sănătatea, bogăţia, fericirea şi iubirea. Tulpinile sale, cultivate cu măiestrie şi legate în fascicule atrag un anumit tip de energie în funcţie de câte fire creşti într-un mănunchi, după cum urmează:
  • - 2 fire de bambus atrag dragostea şi îţi dublează norocul;
  • - 3 fire de bambus aduc împreună fericirea, o viaţă lungă şi bunăstarea;
  • - 4 fire de bambus atrag energia negativa, aşa că ar fi bine să eviţi această asociere;
  • - 5 sau 7 fire de bambus atrag sănătatea;
  • - 6 sau 8 fire atrag bogăţia;
  • - 9 fire creează condiţii favorabile norocului;
  • - 10 fire îţi aduc numai bucurii;
  • - 21 de fire sporesc sănătatea şi prosperitatea;
Tulsi, busuiocul sfant (Ocimum tenuiflorum) Această plantă are o semnificaţie puternică în mitologia hindusă. Planta a două zeităţi, Krishna şi Vishnu, Tulsi simbolizează puritatea. Frunzele acestei plante pot fi folosite pentru a purifica orice, de la hrană şi până la haine. Astfel, planta purifică spaţiul de energiile negative şi face loc norocului în viaţa ta. În plus, dacă foloseşti busuiocul crescut în casă în mâncărurile preparate de tine, acesta trezeşte pasiunea în cel care le consumă. Arborele banilor (Epipremnum aureum) Secretul acestei plante folosite pentru a spori energia pozitivă care atrage norocul constă în poziţionarea ei. Deşi arată excepţional atunci când sunt aşezate la înălţime, dând senzaţia de "curgere", pentru a aduce bogăţie în casă, frunzele acestei plante trebuie să fie orientate în sus, aşa că aşaz-o lângă o altă plantă de care se poate agăţa. Pentru a spori efectele pozitive ale acestei plante, este recomandat să aşezi 3 sau 5 la un loc, pentru ca acestea să se "împletească". Evită, însă, combinarea a 4 plante, întrucât aduc ghinion. Ba mai mult, credinţa populară spune că se vor îmbogăţi aceia care "fură" butaşii, în timp ce proprietarii "păgubiţi" riscă să îşi piardă averea. Caprifoi (Lonicera caprifolium) Această plantă aduce noroc la bani şi are rol de protecţie împotriva energiilor negative. Mirosul de caprifoi ascute intuiţia, iar florile strivite, aşezate pe frunte, contribuie la dezvoltarea capacităţilor psihice. Cordiline, planta norocului (Cordyline fruticosa) Această plantă are frunzele în culori vibrante variate, iar în Polinezia se credea că ar avea puteri mistice. Cei care aleg această plantă pentru apartament au parte de noroc pe toate planurile, iar dacă aleg să îngrijească două tulpini sub acelaşi acoperiş, îşi dublează norocul şi şansele de a-şi găsi marea dragoste. Arborele de jad (Crassula ovata) Principiile Feng Shui sugerează că plantele cu frunze rotunde aduc noroc celor care le cresc, iar Arborele de jad nu face excepţie, ba chiar se spune că are o putere deosebită în acest sens. În Asia, Arborele de jad este folosit în mod special pentru a favoriza energiile pozitive pe plan financiar. Această plantă ce simbolizează creşterea, noile începuturi, bunăstarea şi prosperitatea este un cadou tradiţional oferit mai ales oamenilor de afaceri. Se recomandă ca Arborele de jad să fie plasat aproape de o intrare sau într-un colţ în zona de sud-est, pentru a aduce prosperitate şi succes. Limba soacrei (Sansevieria trifasciata) Motivul pentru care se spune despre această plantă că ar aduce noroc este abilitatea ei de a absorbi gazele toxice din mediu, precum formaldehida si benzenul. În plus, contribuie la sporirea umidităţii mediului, generând un cadru propice pentru dezvoltarea altor plante. Astfel, se presupune că Limba soacrei aduce noroc în ceea ce priveşte problemele de sănătate.
Publicitate

Nu ce ai, cine eşti, unde eşti sau ce faci sunt aspectele definitorii pentru fericirea sau nefericirea ta, ci mai degrabă gândurile tale. (Dale Carnegie)

Potrivit studiului de dezvoltare a adulților realizat de Universitatea Harvard, care a avut o perioadă de cercetare de 75 de ani, secretul unei vieți fericite și împlinite este relația pe care fiecare om o are cu familia, prietenii și partenerul de viață.

Ce spune studiul

Autorul principal al studiului, dr. Robert Waldinger – care este profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard – explică concluziile cercetării: ”Mesajul pe care l-am primit de-a lungul anilor de studiu este următorul: relațiile bune ne mențin mai fericiți și mai sănătoși. Perioada”. Într-o discuție în cadrul TED (o serie de conferințe globale susținute de oameni din întreaga lume) în 2016, dr. Robert Waldinger a spus că încurajarea și menținerea relațiiilor puternice a contribuit la reducerea riscului de boli degenerative și cronice.

Stresul devine un virus care îți atacă organismul

Potrivit profesorului Robert Waldinger: ”Stresul cronic provocat de singurătate, de nefericire, devine un virus care intră în corp și îl distruge în timp”. Dar secretul bunăstării nu contează în mod constant pentru oameni și îi blochează de cele mai multe ori. Adevărul este că poți fi singur într-un grup de prieteni, precum și într-o relație în care tu și partenerul tău sunteți din punct de vedere emoțional îndepărtați.

”Nu este vorba despre numărul de relații , ci despre calitatea și profunzimea relațiilor – asta contează cu adevărat”, spune dr. Robert Waldinger.

Oferă timp familiei și prietenilor

Știm că relațiile puternice aduc sănătate și fericire, dar cum facem să cultivăm acele relații de calitate? ”Acordarea oamenilor atenția noastră deplină este una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le oferim”, mai spune dr. Robert Waldinger. Acest lucru înseamnă deconectarea de la rețelele sociale când te afli în prezența prietenilor și familiei tale. Oferă-le lor timpul tău.

Publicitate

Gândeşte-te la tine ca la cel mai frumos om pe care îl cunoşti – percepţia pe care o ai asupra ta se vede şi se simte. În loc să te critici, mai bine lucrează la lucrurile care îţi displac şi fă o schimbare în viaţa ta astăzi, nu mâine, nu anul viitor.

Înceteaza să crezi că alţii au vieţi mai frumoase decât a ta – reţelele de socializare sunt pline de poze perfecte din locuri perfecte, cu haine perfecte, cu mâncarea perfectă, cu familia perfectă şi lista continuă. Perfecţiunea este precum fata morgana, ea nu există, este vorba doar despre percepţie.

Iubește-te – oricât de narcisist sună, asta trebuie să faci. Întotdeauna o să existe oameni mai frumoşi decât tine, oameni mai deştepti decât tine, oameni mai bogaţi decât tine, dar tu cu tine o să fii mereu, dacă atunci când te priveşti în oglindă nu faci altceva decât să te critici nu o să laşi nimic bun să intre în viaţa ta. Suntem exact ca un magnet care atrage ceea ce are.

Alege cu grijă oamenii din jurul tău – Nu lăsa în viaţa ta oameni care nu te ridică, oameni care nu te fac să zâmbeşti, oameni care nu te fac să simţi că tu contezi. Fii alături de oameni care te fac să vezi viaţa în culorile tale preferate.

Învaţă să te bucuri de lucrurile mici – la finalul zilei îţi rămân amintirile, nu rochia pe care poate nu ţi-ai permis-o. Îţi rămân în minte clipele şi oamenii, iar dacă astăzi ai zâmbit şi ai reuşit să smulgi un zâmbet este o zi câştigată.

Fă o faptă bună – spune un mulţumesc, fii un sprijin pentru cineva. Nu te costă nimic. Învaţă să faci bine şi cu siguranţă asta o să atragi. Dacă tu nu oferi, niciodată nu o să primeşti. Viaţa este un echilibru perfect. Ea se inclină exact unde o să pui tu mai mult.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole