Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand treci printr-o despartire

Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand treci printr-o despartire

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 August 2018 in Relatii

Știm cum e să plângi până ți se usucă ochii, din nou și din nou, după cineva peste care ai încercat să treci, fără succes.

L-ai iubit, ați fost împreună mulți ani, v-ați despărțit, ai suferit. Și poate încă o mai faci.

Nu putem pune stop suferinței peste noapte, iar ideea că timpul vindecă rănile nu ne consolează cu nimic. Toate cuvintele de încurajare ale prietenilor nu-și fac efectul.

Nimic din ce ți se spune, nimic din ce-ți spui sau faci, nu-ți va aduce înapoi persoana care ți-a ocupat inima atâta amar de vreme.

Uneori e o cale de împăcare, alteori nu. Pierderea unei relații și a unei persoane iubite este o experiență tragică pentru fiecare om.

Tuturor ni se întâmplă la un moment dat sau altul. Suferința are sens, la urma urmei, ai pus suflet în tot ceea ce ați construit împreună și toate lucrurile pentru care ați luptat.

Nu suntem aici să-ți spunem să-ți ștergi lacrimile cu dosul palmei pentru că el nu te-a meritat sau că meriți ceva mai bun.

Ci suntem aici să-ți aducem aminte de câteva lucruri pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere, în suferința ta oarbă.

Deși este greu să accepți la început, despărțirea de cineva care a ocupat jumătate din viața ta (știm că așa îți pare), poate fi de fapt un lucru bun.

Înseamnă că ai iubit pe cineva, că ai încercat să ai ceva real și că ai permis vieții să îți ofere niște lecții. În ciuda tuturor pierderilor pe care simți că le-ai suferit, există și câștiguri.

Poate nu le vei vedea acum, dar într-o bună zi, când vei deschide ochii și nu vei mai avea lacrimi în el, le vei putea vedea cu claritate. Poate că le vei număra pe degete.

Până atunci, mintea ta va încerca să înțeleagă ce nu a funcționat. Va căuta scuze („Nu sunt suficient de frumoasă”, „Ar fi trebuit să fac ceva mai mult”). Va căuta motive pentru care lucrurile s-au întâmplat așa, și nu altfel.

Inima nu înțelege despărțirea, moartea, divorțul, iar iubirea se încăpățânează să trăiască.

Dar curând, și tu vei învăța să începi să trăiești fără ele. Fără ce ar fi putut să fie sau nu a fost, pentru că nu ați avut timp, suficient timp.

Iată câteva lucruri utile de reținut atunci când încerci să te vindeci după o despărțire dintr-o relație de lungă durată:

1. Dacă cineva te respinge, nu înseamnă că trebuie să te simți respins sau să te gândești la tine ca la o persoană mai puțin demnă.

Știm că opinia acelei persoane a însemnat totul pentru tine, dar există sute sau chiar mii de alți oameni care ar fi încântați să fie cu tine.

2. Abaterile și tranzițiile în viață reprezintă ocazia perfectă de a renunța la o situație și de a-ți deschide mai multe posibilități care vor apărea pe drum, mai devreme sau mai târziu.

3. Poți revizui tot ceea ce s-a întâmplat în mintea ta, din nou și din nou, întrebându-te ce ai fi putut face sau spune altfel, dar nu are rost. Nu va schimba cu nimic momentul prezent.

4. Sentimentele frumoase și plăcute pe care le-ai avut pentru acea persoană nu vor mai fi aceleași ca atunci când inima ta frântă se va vindeca treptat.

5. Ceea ce te doare acum, te va face doar mai puternic în cele din urmă.

6. Ești om, iar inima omului trece prin durere. Mai degrabă decât să lupte împotriva ei, învață să treacă prin ea și să o folosească drept combustibil pentru a iubi viața și pe alții, poate chiar mai profund.

Dă-ți o șansă de a iubi din nou, de a simți din nou.

7. Uneori e nevoie să treci prin durere pentru a te ajuta să înțelegi că meritai mult mai mult decât lucrurile cu care ai fost dispusă să te mulțumești.

8. Viața are planuri mai mari pentru tine, care nu implică plânsul noaptea cu o sticlă de vin lângă tine, sau credința că ești nevrednică de iubire.

9. Timpul nu vindecă toate lucrurile, dar le vindecă pe majoritatea dintre ele. Nici o cantitate de forță sau voință nu te va ajuta să treci mai repede peste durere.

Acordă timp sentimentelor tale. Respiră.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!