Iata ce nu le convine lor! Trei motive pentru care relatiile nu tin, conform barbatilor!

Iata ce nu le convine lor! Trei motive pentru care relatiile nu tin, conform barbatilor!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 August 2020 in Relatii

Gandindu-ne la complexitatea sentimentelor unei persoane, exista un numar infinit de motive din cauza carora relatiile nu functioneaza sau ajung intr-un punct critic. Totusi, putem sa consideram ca exista 3 factori primari ce stau la baza celorlalte probleme ce pot aparea in viata de cuplu.

Atunci cand relatia ta incepe sa aibe un gust amar, poti fi sigura ca cel putin unul dintre acesti trei factori a adus-o in stadiul de fata.

Top 3 motive pentru care o relatie nu functioneaza (in prisma barbatilor)

1. Imi place cu adevarat persoana de langa mine sau doar modul in care ma trateaza?

Cu totii avem nevoie de atentie, iar atunci cand un membru al sexului opus efectiv “se da peste cap” pentru a-ti atrage atentia te simti bine. Totusi, daca repeta aceleasi actiuni sau gesture de mai multe ori si tu faci, in schimb, acelasi lucru, se formeaza o relatie de cuplu superficiala. Adevarata masura a compatibilitatii poate fi observata abia dupa aceea.

Odata ce entuziasmul de inceput dispare si nu ti se mai acorda atentia initiala, cu ce ramai? Iti place cu adevarat de persoana care este langa tine sau doar faptul ca iti acorda atentia necesara? Din cand in cand, oamenii care iti plac vor face sau vor spune lucruri care iti displac. La fel, oamenii a caror companie nu o preferi iti pot atrage atentia facand lucruri care tie iti plac.

Important este sa intelegem ambele parti ale situatiei si sa fim capabili sa facem diferenta intre o persoana care dorim sa ne fie alaturi si una care stie doar cum sa ne atraga atentia.

2. Am parte de stabilitate si incredere in relatie, insa m-am plictisit.

In momentul in care o relatie devine serioasa, acest factor (plictiseala) este probabil cel mai de temut. Cu totii dorim sa avem parte de entuziasm. Unul dintre cele mai placute lucruri din viata este descoperirea necunoscutului, a persoanei cu care alegi sa ai viata de cuplu. Curiozitatea este cea care ne impinge inainte, insa, inainte de a porni in cautarea “adevarului” despre partener, trebuie sa ne cunoastem mai intai pe noi.

Primele luni dintr-o relatia inseamna descoperirea caracterului persoanei iubite. Insa in momentul in care stim totul despre ea nu mai posedam acea sursa de entuziasm, nimic nu ne mai satisface instinctual de curiozitate.

Cum putem opri acest proces de “plictiseala”? Raspunsul este destul de simplu. Descoperiti in cuplu lucruri noi, creati noi experiente impreuna. Singurul lucru ce va va ajuta sa va simtiti impliniti nu este doar descoperirea noului, ci descoperirea noului impreuna.

3. Desi persoana de langa mine are calitati minunate, reusesc sa ii vad doar defectele.

Intotdeauna este mai usor sa distrugem decat sa cream. La fel, este mai usor sa avem o atitudine negativa si nu una pozitiva. Multe relatii nu functioneaza din cauza faptului ca ambii parteneri implicati in viata de cuplu isi concentreaza atentia asupra defectelor persoanei de langa ei si uita ce i-a atras initial la ea.

Inveti cel mai mult despre caracterul cuiva in momentul in care iti dai seama care ii sunt punctele forte si nu scotandu-i in evidenta slabiciunile. Mai mult, in timp, ambii parteneri implicati intr-o relatie isi pot “repara” slabiciunile numai comunicand deschis si sincer si pastrand o atitudine pozitiva.

Tineti minte faptul ca este aproape imposibil sa scapati de frustrarile sau nemultumirile pe care le aveti despre propria persoana sau despre relatie atat timp cat sunteti incapabili sa percepeti calitatile celui care va este alaturi zi de zi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!