Iata ce ar trebui sa stim despre grupa noastra sanguina

Iata ce ar trebui sa stim despre grupa noastra sanguina

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 October 2019 in Sanatate

Mulți dintre noi nu realizăm importanța grupei sanguine asupra sănătății și vieții noastre. Acest fapt explică de ce încă mai există persoane care nu își cunosc grupa sanguină și, mai ales, ce înseamnă aceasta.

Termenul de grupă sanguină este folosit pentru a caracteriza sângele unui individ în funcție de prezența sau absența unui antigen pe suprafața eritrocitelor acestuia. Deși aceste antigene sunt prezente și pe leucocite (nu și pe trombocite) – se consideră că doar eritrocitele prezintă importanță pentru stabilirea grupelor sanguine.

Există patru tipuri de sânge: A, B, AB, 0. Grupa sanguină se definește încă de când suntem în uter, iar fiecare tip de sânge are caracteristici unice care pot influența pierderea în greutate, anumite boli și chiar personalitatea. Fiecare grupă de sânge conturează o poveste despre strămoșii noștri, dar și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm.

Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le cunoaștem despre grupa noastră de sânge.

1.Dieta în funcţie de grupa sanguină

Grupa sanguină tip A (Agricultorii): Acestora li se recomandă să reducă grăsimile din alimentaţie, să se bazeze mai mult pe legume – fructe, să reducă substanţial carnea roşie (sau să o elimine complet), de asemenea, să reducă lactatele. De evitat alimentele picante și cafeaua.

Dacă vor să slăbească ar trebui să consume, în principal legume şi uleiuri vegetale, soia, ananas şi să evite lactatele, carnea, fasolea, grâul.

Grupa sanguină tip B (Nomazii): Alimentaţia lor ar trebui să fie bogată în carne roşie, peşte, fructe de mare şi lactate. Este de evitat carnea de pui, deoarece produce o reacţie toxică foarte puternică în combinaţie cu sângele lor. De evitat alcoolul și zgomotul excesiv.

Dacă vor să slăbească, trebuie să consume ouă, ficat, carne de vânat, verdeţuri, ceai verde şi să evite grâul, hrişca, porumbul, lintea, arahidele.

Grupa sanguină tip 0 (Vânătorii): Dieta recomandată pentru cei care au grupa de sange O este una bazată pe alimente precum carnea sau peștele și să limiteze pe cât posibil carbohidrații și lactatele.

Alimentele care îi ajută să slăbească sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, brocoli. Pentru a ocoli kilogramele în plus trebuie să evite fasolea, lintea, porumbul, grâul, varza, conopida.

Grupa sanguină tip AB (Enigma): Persoanele care au grupa de sânge AB pot mânca alimente potrivite atât celor cu grupa sanguină tip A, cât și celor cu grupa sanguină tip B. Dieta ideală îmbină stilurile vegetarian şi carnivor-moderat.

Alimentele recomandate pentru a slăbi sunt lactatele, fructele de mare, brânza tofu, zarzavaturile, ananasul. De asemenea, carnea roşie ar trebui consumată cu moderaţie.

2. Trăsături de personalitate în funcție de grupa sanguină

Persoanele cu grupa de sânge A: Acestea sunt firi cooperative, organizate, caracterizate de meticulozitate și perfecționism, iar de cele mai multe ori se confruntă cu probleme de somn.

Persoanele cu grupa de sânge B: Acestea sunt firi prietenoase, caracterizate de optimism, dar și foarte ambițioase.

Persoanele cu grupa de sânge 0: Purtătorii grupei sanguine 0 au în general tendința de a fi solitari. Sunt persoane independente, organizate și determinate, și au calități de lideri.

Persoanele cu grupa de sânge AB: Cei care au grupa sanguină AB reacționează cel mai bine în condiții de stres, au foarte multă răbdare și preferă să acționeze în spiritul corectitudinii.

3. Grupa sanguină și predispoziția la stres

Grupa sanguină tip A: Aceste persoane se stresează din orice și nu se calmează ușor. Consumul de apă îi aută să se calmeze.

Grupa sanguină tip B: Cei care au grupa sanguină B sunt persoane calme, însă pot trece de la o extremă la alta foarte ușor. Respirația corectă îi ajută să scape de stres.

Grupa sanguină tip 0: Purtătorii grupei sanguine 0 se înfurie foarte ușor. În situații stresante, pentru a se relaxa, li se recomandă să vizualizeze ceva pașnic.

Grupa sanguină tip AB: Cei care au grupa sanguină AB știu să se controleze foarte bine în situațiile stresante. De asemenea, mersul pe jos îi ajută să se liniștească.

4. Grupa de sânge și predispoziția la îngrășare

Tipul de sânge A: Acumulează grăsimi din carne și zaharuri.

Tipul de sânge B: Se îngrașă din cauza consumului excesiv de pâine și a alimentelor prăjite.

Tipul de sânge 0: Se îngrașă din cauza alimntației haotice și dezechilibrate.

Tipul de sânge AB: Principalul motiv pentru care se îngrașă este inactivitatea – lipsa sportului.

5. Grupele de sânge și transfuzia sanguină

Cei cu grupa sanguină AB pot primi sânge, fără nici un risc, de la toate celelalte grupe, motiv pentru care sunt denumiți “primitori universali”. Ei pot dona sânge doar persoanelor care au grupa AB.

Grupa A donează grupelor A și AB și primește sânge de la grupa A sau de la 0.

Grupa B donează grupelor B și AB și primește numai de la grupele B și 0.

Sângele din grupa 0 poate fi transfuzat tuturor persoanelor, indiferent de grupă, deținătorii grupei 0 fiind denumiți și “donatori universali”.

Incompatibilitatea dintre sângele donatorului și cel al primitorului duce la apariția șocului transfuzional, manifestat clinic prin: anxietate, vărsături, febră, frisoane, rărirea bătăilor inimii, dureri lombare și, deseori, duce la moarte.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!