Iata ce ar trebui sa stim despre grupa noastra sanguina

Publicitate

Mulți dintre noi nu realizăm importanța grupei sanguine asupra sănătății și vieții noastre. Acest fapt explică de ce încă mai există persoane care nu își cunosc grupa sanguină și, mai ales, ce înseamnă aceasta.

Termenul de grupă sanguină este folosit pentru a caracteriza sângele unui individ în funcție de prezența sau absența unui antigen pe suprafața eritrocitelor acestuia. Deși aceste antigene sunt prezente și pe leucocite (nu și pe trombocite) – se consideră că doar eritrocitele prezintă importanță pentru stabilirea grupelor sanguine.

Există patru tipuri de sânge: A, B, AB, 0. Grupa sanguină se definește încă de când suntem în uter, iar fiecare tip de sânge are caracteristici unice care pot influența pierderea în greutate, anumite boli și chiar personalitatea. Fiecare grupă de sânge conturează o poveste despre strămoșii noștri, dar și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm.

Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le cunoaștem despre grupa noastră de sânge.

1.Dieta în funcţie de grupa sanguină

Grupa sanguină tip A (Agricultorii): Acestora li se recomandă să reducă grăsimile din alimentaţie, să se bazeze mai mult pe legume – fructe, să reducă substanţial carnea roşie (sau să o elimine complet), de asemenea, să reducă lactatele. De evitat alimentele picante și cafeaua.

Dacă vor să slăbească ar trebui să consume, în principal legume şi uleiuri vegetale, soia, ananas şi să evite lactatele, carnea, fasolea, grâul.

Grupa sanguină tip B (Nomazii): Alimentaţia lor ar trebui să fie bogată în carne roşie, peşte, fructe de mare şi lactate. Este de evitat carnea de pui, deoarece produce o reacţie toxică foarte puternică în combinaţie cu sângele lor. De evitat alcoolul și zgomotul excesiv.

Dacă vor să slăbească, trebuie să consume ouă, ficat, carne de vânat, verdeţuri, ceai verde şi să evite grâul, hrişca, porumbul, lintea, arahidele.

Grupa sanguină tip 0 (Vânătorii): Dieta recomandată pentru cei care au grupa de sange O este una bazată pe alimente precum carnea sau peștele și să limiteze pe cât posibil carbohidrații și lactatele.

Alimentele care îi ajută să slăbească sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, brocoli. Pentru a ocoli kilogramele în plus trebuie să evite fasolea, lintea, porumbul, grâul, varza, conopida.

Grupa sanguină tip AB (Enigma): Persoanele care au grupa de sânge AB pot mânca alimente potrivite atât celor cu grupa sanguină tip A, cât și celor cu grupa sanguină tip B. Dieta ideală îmbină stilurile vegetarian şi carnivor-moderat.

Alimentele recomandate pentru a slăbi sunt lactatele, fructele de mare, brânza tofu, zarzavaturile, ananasul. De asemenea, carnea roşie ar trebui consumată cu moderaţie.

Publicitate

2. Trăsături de personalitate în funcție de grupa sanguină

Persoanele cu grupa de sânge A: Acestea sunt firi cooperative, organizate, caracterizate de meticulozitate și perfecționism, iar de cele mai multe ori se confruntă cu probleme de somn.

Persoanele cu grupa de sânge B: Acestea sunt firi prietenoase, caracterizate de optimism, dar și foarte ambițioase.

Persoanele cu grupa de sânge 0: Purtătorii grupei sanguine 0 au în general tendința de a fi solitari. Sunt persoane independente, organizate și determinate, și au calități de lideri.

Persoanele cu grupa de sânge AB: Cei care au grupa sanguină AB reacționează cel mai bine în condiții de stres, au foarte multă răbdare și preferă să acționeze în spiritul corectitudinii.

3. Grupa sanguină și predispoziția la stres

Grupa sanguină tip A: Aceste persoane se stresează din orice și nu se calmează ușor. Consumul de apă îi aută să se calmeze.

Grupa sanguină tip B: Cei care au grupa sanguină B sunt persoane calme, însă pot trece de la o extremă la alta foarte ușor. Respirația corectă îi ajută să scape de stres.

Grupa sanguină tip 0: Purtătorii grupei sanguine 0 se înfurie foarte ușor. În situații stresante, pentru a se relaxa, li se recomandă să vizualizeze ceva pașnic.

Grupa sanguină tip AB: Cei care au grupa sanguină AB știu să se controleze foarte bine în situațiile stresante. De asemenea, mersul pe jos îi ajută să se liniștească.

4. Grupa de sânge și predispoziția la îngrășare

Tipul de sânge A: Acumulează grăsimi din carne și zaharuri.

Tipul de sânge B: Se îngrașă din cauza consumului excesiv de pâine și a alimentelor prăjite.

Tipul de sânge 0: Se îngrașă din cauza alimntației haotice și dezechilibrate.

Tipul de sânge AB: Principalul motiv pentru care se îngrașă este inactivitatea – lipsa sportului.

5. Grupele de sânge și transfuzia sanguină

Cei cu grupa sanguină AB pot primi sânge, fără nici un risc, de la toate celelalte grupe, motiv pentru care sunt denumiți “primitori universali”. Ei pot dona sânge doar persoanelor care au grupa AB.

Grupa A donează grupelor A și AB și primește sânge de la grupa A sau de la 0.

Grupa B donează grupelor B și AB și primește numai de la grupele B și 0.

Sângele din grupa 0 poate fi transfuzat tuturor persoanelor, indiferent de grupă, deținătorii grupei 0 fiind denumiți și “donatori universali”.

Incompatibilitatea dintre sângele donatorului și cel al primitorului duce la apariția șocului transfuzional, manifestat clinic prin: anxietate, vărsături, febră, frisoane, rărirea bătăilor inimii, dureri lombare și, deseori, duce la moarte.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Cele mai frumoase definitii ale dragostei oferite de Erich Fromm pentru cei care vor sa iubeasca cu adevarat

Publicitate

“Dragostea vindecă oameni – pe cei ce o dăruiesc, dar și pe cei ce o primesc.” – Karl Menninger

Citește câteva dintre multele meditații profunde ale lui Erich Fromm, pentru a-ți schimba viziunea supra iubirii.

1.Dacă iubesc o persoană, eu am grijă de ea. Acest lucru înseamnă că eu activ mă implic în dezvoltarea și fericirea ei. Nu sunt doar un simplu observator.

2.Dacă iubirea copilului se bazează pe principiul: ”Iubesc pentru că sunt iubit”, atunci iubirea matură se fundamentează pe principiul: ”Sunt iubit, pentru că iubesc”. Iubirea infantilă proclamă: ”Te iubesc, pentru că am nevoie de tine”. Iubirea matură spune: ”Am nevoie de tine, pentru că te iubesc”.

3.Atașamentul emoțional față de partener, până la uitarea de sine, nu este o dovadă a puterii iubirii, ci doar o dovadă a imensității singurătății care ar precedat-o.

4.Dacă o persoană este posesivă într-o relație, atunci ea intenționează să își lipsească obiectul ”iubirii” de libertate și să îl controleze neîncetat. Această dragoste suprimă, subminează, omoară viața.

5.Pentru majoritatea persoanelor problema iubirii constă în a fi iubit și nu în a învăța a iubi, a dărui afecțiune.

6. Majoritatea oamenilor consideră că iubirea depinde de persoana pe care o iubești, nu de propria abilitate de a iubi. Această idee este o iluzie. Situația este similară celei în care un pictor refuză să învețe să picteze, justificând acest lucru prin lipsa unui obiect care merită să fie pictat. El afirmă că odată ce va găsi un obiect pe care să îl picteze, nu va întâmpina dificultăți în a face acest lucru. Mai mult de atât, el consideră că o va face cu măiestrie. Dacă eu iubesc o persoană, trebuie să fiu capabil să îi spun: ”Eu iubesc totul în tine”, ”Iubesc realul TU”, ”Datorită ție am îndrăgit această lume”.

7. Dacă o persoană știe cu adevărat să iubească, el se va iubi și pe sine. În caz contrar, el nu va descoperi ce înseamnă acest sentiment.

Publicitate

8. În realitate, o persoană egoistă nu se iubește prea mult, ci prea puțin. Ea chiar se urăște. Lipsa sensibilității și grijii față de sine lasă acest om gol pe dinăuntru și frustrat. El este nefericit și încearcă să obțină din viață cât mai multe plăceri. Dar în acest mod el încearcă doar să ascundă și să compenseze eșecul său în a se iubi.

9. Este considerat că sentimentul îndrăgostirii este deja apogeul iubirii, când în realitate el este doar începutul și șansa de a cunoaște iubirea adevărată. Singurătatea și dorințele erotice ne fac să ne îndrăgostim ușor. Dar acest lucru este o victorie care dispare tot atât de rapid cum și apare. Însă nu iubești accidental o persoană. Abilitatea de a iubi provoacă dragoste în același mod cum și interesul manifestat față de o persoană o face mai interesantă.

10. În orice persoană trebuie să te găsești pe tine, dar să nu te pierzi în ea.

11. Nu poți câștiga iubirea maternă printr-un comportament exemplar, precum nici nu o poți pierde printr-un comportament rău.

12. Dragostea începe să se manifeste atunci când începem să îi iubim pe acei pe care nu îi putem folosi în scopurile personale.

13. A experimenta o atracție sexuală pentru o persoană nu înseamnă a o iubi. O relație caldă, deși nu foarte strânsă între prieteni, este adevărata manifestare a iubirii.

14. O formă a pseudo-iubirii, interpretată ca o ”dragoste măreață” este iubirea idealizată. Dacă de-a lungul dezvoltării sale, persoana nu a atins nivelul adecvat al conștientizării de sine, când el se percepe ca o individualitate, atunci el are tendința să idealizeze persoana iubită.

15. Iubirea este unicul răspuns rațional și satisfăcător referitor la sensul vieții umane.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate