Iată câteva motive pentru a mânca zilnic banane

Iată câteva motive pentru a mânca zilnic banane

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, un nutrient important care ajută la buna funcționare a inimii, la tensiunea arterială stabilă și alți indicatori de bunăstare.

De ce ar trebui să începi să mănânci banane în fiecare zi:

Bananele conțin multe oligoelemente utile

Pe lângă potasiu, bananele sunt bogate în magneziu și vitamina C. De asemenea, o banană de dimensiuni medii conține fibre, proteine ​​și carbohidrați, vitamina B6, mangan și cupru, toate fiind foarte benefice pentru organism.

Bananele reglează nivelul zahărului din sânge 

Bananele conțin fibre solubile: acest tip de fibre încetinesc absorbția zahărului în sânge, contribuind astfel la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Așadar, chiar și persoanele cu diabet pot integra bananele în alimentația lor zilnică, pentru a satisface pofta de dulciuri.

Îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv

Bananele conțin, de asemenea, o cantitate mică de fibre insolubile, care trec prin tractul digestiv nedigerate, absorbind în același timp apa și crescând volumul scaunelor. Acest lucru, la rândul său, previne constipația. Dacă suferiți adesea de constipație, încercați să mâncați o banană pe zi.

Ajută la menținerea greutății

Fibrele solubile din banane te fac să te simți sătul pentru mai mult timp prin eliberarea hormonilor de sațietate și încetinirea procesului de golire gastrică. Ca urmare, s-ar putea să vă simțiți mai puțin dornic să luați tot felul de gustări între mese.

Îmbunătățește funcționarea inimii

Potasiul, care prezent din abundență în aceste fructe, este un mineral cheie pentru inimă, deoarece asigură conducerea sarcinilor electrice în celulele nervoase, astfel încât bătăile inimii să fie efectuate în mod regulat, fără întrerupere.

În plus, potasiul compensează excesul de sodiu din alimentație, care în mod normal putea duce la dezvoltarea hipertensiunii arteriale. Nu este de mirare că bananele fac parte din numeroase diete.

Bananele protejează celulele de stresul oxidativ

Bananele conțin catehină antioxidantă. Acest compus ajută la protejarea celulelor corpului de stresul oxidativ, care poate deteriora atât celulele în sine, cât și țesuturile corpului, oasele, precum și ADN-ul. Consecințele stresului oxidativ sunt îmbătrânirea prematură și predispoziția la cancer.

Bananele îmbunătățesc starea rinichilor

În urma unor cercetări s-a descoperit faptul că, consumul de banane de patru până la șase ori pe săptămână este asociat cu o reducere de aproape 50% a riscului de a dezvolta boli de rinichi.

Scade tendința de spasme musculare 

Acest lucru se datorează conținutului ridicat de potasiu din banane, acest mineral ajută mușchii să se contracte corect. La rândul său, deficitul de potasiu crește tendința de spasme musculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!