Iata care este semnificatia magica a zilelor saptamanii si cum si-au primit acestea numele

Iata care este semnificatia magica a zilelor saptamanii si cum si-au primit acestea numele

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in Curiozități

Te-ai întrebat vreodată de ce zilele săptămânii sunt în număr de 7? În antichitate, cifra 7 avea o semnificaţie magică pentru astrologi şi vrăjitori, care încercau să descopere lumea şi Universul. Tot atunci, ei au numit fiecare zi a săptămânii după cele 7 planete ale sistemului solar şi i-au atribuit semnificaţii importante.

Luni

Numită şi Ziua Lunii, se spune că lunea este cea mai bună zi pentru a face farmece şi de a practica magia albă. E bine să porţi haine albe şi argintii şi să te ocupi de treburile casnice. Tot în ziua de luni e bine să te întâlneşti cu oameni puternici, influenţi şi să faceţi un schimb de energie.

Marţi

Guvernată de planeta Marte, această zi este destinată masculinităţii şi sportului. E un bun prilej să faci mişcare, să te antrenezi şi să capeţi mai mult curaj. Scapă de frici şi înfruntă-ţi adversarul ori de câte ori este nevoie! Poartă haine roşii!

Miercuri

Numele de miercuri provine de la planeta Mercur şi are o semnificaţie deosebită. Este o zi bună pentru călătorii, comerţ, afaceri şi schimb de bani, aşa că fii o persoană activă profesional şi arată-ţi îndemânarea. La capitolul vestimentaţie, poartă galben, albastru deschis sau mov, care îţi va aduce noroc.

Joi

Cunoscută şi sub numele de ziua lui Jupiter, joia este o zi în care măreţia este la ea acasă. E important să te axezi pe dezvoltare personală şi să profiţi de oportunităţile care apar în viaţa ta. Poartă albastru imperial şi grena dacă ai întâlniri cu persoane importante.

Vineri

Vinerea este destinată planetei Venus, care simbolizează frumuseţea atât interioară, cât şi exterioară. În această zi, e important să faci tot ce ţine de relaţia cu partenerul tău, să îi acorzi atenţie şi să vă bucuraţi împreună de clipe în doi. Poartă haine de culoare roz sau verde, care să îţi dea o stare de spirit pozitivă şi să te energizeze.

Sâmbătă

Guvernată de planeta Saturn, ziua de sâmbătă este destinată rezolvării problemelor şi a curăţeniei. E ziua în care poţi să îţi reglezi conturile cu persoane cu care nu ai ocazia să te întâlneşti mai des, cu oameni faţă de care ai datorii sau care îţi sunt datori. Poartă negru şi gri petrol.

Duminică

Supranumită şi Ziua Soarelui, duminica este ziua în care orice om are nevoie de odihnă. O zi sfântă sau de sărbătoare, după cum i se mai spune, în care ar trebui să faci orice îţi crează plăcere şi te face fericită. Poartă culori puternice, precum oranj, galben sau auriu.

Cum şi-au primit numele zilele săptămânii

Noi am luat numele zilelor de la anglo-saxoni, care au denumit zilele după zeii lor, care erau aproximativ aceeaşi ca cei ai romanilor.

Ziua Soarelui era numită Sunnandaeg sau ziua de duminică.

Ziua Lunii era numită Mohandaeg sau Luni.

Ziua lui Marte a devenit ziua lui Tiw – zeul războiului la ei, şi a fost denumită Tiwesdaeg sau marţi.

Ziua lui Mercur, cea a zeului lemnului Woden a devenit Miercuri.

Ziua lui Jupiter, cel care trăzneşte, a devenit ziua lui Thor, ulterior fiind numită joi.

Ziua lui Venus a fost denumită după Frigg, soţia regelui Odin, devenit ulterior vineri.

Ziua lui Saturn a fost numită Saeternsdaeg – sâmbătă.

Zi după zi s-a ţinut cont de spaţiul dintre răsărit şi apus. Romanii au numărat din noapte în noapte, iar cele mai multe naţiuni folosesc acum metoda lor.

Şi astfel zilele lunii au primit nume şi au fost împărţite câte 7, până se termina luna calendaristică.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!