I-am cerut Lui Dumnezeu o sotie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera… insa el mi-a raspuns – “Nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”.

I-am cerut Lui Dumnezeu o sotie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera… insa el mi-a raspuns – “Nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”.

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2020 in De Suflet

“Caută mai bine să te învingi pe tine decât soarta şi să-ţi schimbi mai degrabă dorinţele decât ordinea lumii.” — René Descartes

Cu ani in urma, in timp ce ma rugam, i-am cerut lui Dumnezeu sa imi trimita o sotie. “Cere si ti se va da”… I-am spus lui Dumnezeu nu doar ca as vrea o sotie, dar i-am explicat si ce fel de sotie cautam. I-am spus ca vreau o sotie care sa fie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera, calma, generoasa, afectuoasa, intelegatoare, pasionala, cu un suflet cald, inteligenta, sa aiba simtul umorului, sa fie senzuala si de incredere.

Am specificat si cum as vrea sa fie din punct de vede fizic. Si pe masura ce timpul trecea, am mai adaugat cateva lucruri pe aceasta lista a dorintelor inimii mele.

Apoi, intr-o noapte, Dumnezeu a vorbit inimii mele si a spus: “Fiule, nu pot sa iti dau ceea ce mi-ai cerut”. Am spus: “De ce, Doamne?”. El a spus: “Fiindca sunt un Dumnezeu al dreptatii si nu pot sa fac ceva care sa nu fie drept”. I-am spus: “Doamne, nu inteleg de ce nu pot avea ceea ce te-am rugat. “Atunci o sa iti explic.”, mi-a spus Dumnezeu. “Nu ar fi drept din partea mea sa iti indeplinesc dorinta caci nu pot sa iti dau ceva ce tu insuti nu esti.”

“Nu ar fi drept din partea mea sa iti dau o persoana care este iubitoare daca tu uneori poti fi plin de ura sau pe cineva care este bun daca tu poti sa fii rau, pe cineva care este iertator si tu sa porti in continuare ranchiuna in suflet, pe cineva care este sensibil si tu sa fii indiferent etc.”

Mi-a spus: “In loc sa pierzi timpul incercand sa gasesti pe cineva sau sperand ca o sa-ti dau pe cineva cu toate calitatile pe care le cauti, mai bine ti-ai permite sa devii tot ceea ce cauti. Caci nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”.

Modeleaza-ti inima si spiritul astfel incat sa devii ceea ce cauti si Ea te va gasi.

Cea mai importantă relaţie este cea pe care o ai cu tine. De acolo pleacă totul. Acela e modelul care îţi ghidează viaţa. Dacă relaţia ta cu tine este bună, atunci te poţi declara un om împlinit, altfel mai ai de lucrat.

Se spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Păi cum să-l iubeşti dacă tu nu te iubeşti pe tine? Ai grijă de tine, acceptă-te, iubeşte-te, răsfaţă-te, petrece timp cu tine. Fă-ţi surprize, ieşi în oraş şi delectează-te cu ceva frumos de văzut sau de gustat.

Aşteptăm să ne scoată cineva în oraş şi dacă nu se găseşte nimeni să o facă, preferăm cei patru pereţi. De ce avem nevoie de altcineva care să ne arate că viaţa e frumoasă, că există milioane de motive să ne bucurăm? Aşteptăm să ne facă altcineva fericiţi când aceasta este datoria noastră principală. Nu a celor de lângă noi. Nu a jumătăţii noastre. A noastră. Şi e atât de simplu, dacă ne concentrăm pe a fi şi nu pe a avea.

Relaţia pe care o ai cu tine este importantă şi pentru că le arată celorlalţi cât valorezi tu în ochii tăi. În funcţie de această valoare, te vor preţui şi ei. Cum poţi să ceri altcuiva să îţi ofere ceea ce tu nu consideri că meriţi? Respect, apreciere, dragoste, încredere. Pentru a le primi e necesar să le deţii înainte. Să le fi primit de la tine.

Pentru tine cea mai importantă persoană eşti tu. Cea mai grozavă, cea mai bună! Tu înainte de toţi şi de toate. Pentru că numai aşa te vei putea concentra asupra celorlalţi. Numai dacă ţi-e bine, ai timp şi disponibilitate să-i asculţi şi să-i ajuţi pe alţii, sau pur şi simplu să trăieşti în pace lângă ei.

Relaţia pe care o ai cu tine trebuie întreţinută şi prin timp petrecut împreună. Însă foarte mulţi dintre noi fug de aşa ceva, şi-o numesc singurătate. Să petreci o zi citind, meditând, plimbându-te înseamnă să petreci timp de calitate cu cea mai importantă persoană din viaţa ta…TU. Înseamnă să-ţi încarci bateriile şi să fii recunoscător că încă îţi mai permiţi să ai acest timp doar pentru tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!