Hipotensiune – 9 remedii naturale pentru creșterea tensiunii arteriale

Hipotensiune – 9 remedii naturale pentru creșterea tensiunii arteriale

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Toată lumea poate avea tensiune arterială scăzută. Acest lucru se poate datora alergării, o temperatură prea ridicată sau un efect secundar al medicamentelor.

Cu toate acestea, există persoane care suferă în mod regulat de această afecțiune. Acest lucru poate indica faptul că au probleme de sănătate în viața de zi cu zi.

În acest articol, dorim să vă împărtășim 9 remedii naturale care sunt foarte eficiente în vindecarea tensiunii arteriale scăzute cronice. Acestea includ ierburi, alimente, sfaturi și terapii care pot ajuta pe toată lumea.

De ce ai tensiunea arterială scăzută?

Dacă sunteți îngrijorat de motivul pentru care aveți tensiune arterială scăzută în mod continuu, ar trebui să faceți aceste două lucruri cât mai curând posibil:

Cumpărați tensiometru, dispozitivul care măsoară tensiunea arterială. În acest fel, veți putea să vă măsurați corect tensiunea arterială.

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a face câteva teste generale și pentru a identifica posibile probleme sau boli.

De asemenea, este important să știți când vi se întâmplă acest lucru, și ce a declanșat asta, poate că ceva din viața ta s-a schimbat în acel moment. Poate fi de la mâncare, stres , situații emoționale, medicamente, activități și multe altele.

Remediile naturale pe care le enumerăm în acest articol sunt foarte eficiente. Dar dacă aveți tensiune arterială scăzută, trebuie să vă concentrați și pe factori precum:

Dietă – Pot exista lipsuri de anumite vitamine și minerale

Mod de viață – Astfel, veți putea verifica dacă tensiunea scăzută este legată de problemele de sănătate. Și, dacă da, veți putea rezolva ambele probleme în același timp.

Remedii naturale

1. Rădăcină de lemn dulce

Lemnul dulce este un produs excelent pentru creșterea tensiunii arteriale. De fapt, persoanele cu hipertensiune ar trebui să fie atente înainte de al o consuma.

Se poate mânca sub orice formă. Asta înseamnă mestecarea rădăcinii de lemn dulce, sau sub formă de suplimente ori ceai concentrat.

2. Ghimbir

Ghimbirul este un stimulent natural fără efecte negative, precum cofeina din cafea.

Această rădăcină exotică accelerează metabolismul. De asemenea, îți trezește corpul foarte repede.

Ghimbirul este foarte bun de consumat dacă aveți tensiune arterială scăzută combinată cu amețeli și greață.

Puteți să-l consumați crud, să îl adăugați la ceai, sucuri și mâncăruri sau sub formă de pulbere. Are o aromă ușor înțepătoare.

3. Ceai de rozmarin și miere

Ceaiul de rozmarin cu miere este un remediu excelent pentru orice vârstă. Este, de asemenea, minunat pentru copii, deoarece nu există niciun risc.

Ar trebui să preparați ceai concentrat cu frunze de rozmarin proaspete sau uscate. Apoi îl puteți îndulci cu miere. Această băutură poate avea arome diferite.

Se poate bea în mod regulat ca tratament. Pentru acest lucru, trebuie să beți un pahar din acest ceai la jumătatea dimineții și altul – la prânz timp de 10 zile.

4. Masajul urechii

Reacțiile întregului corp sunt transmise la urechi. Din această cauză, masajul urechii de sus în jos ajută la stimularea întregului corp.

De asemenea, vă va ajuta să vă relaxați.

Puteți folosi puțin ulei vegetal pentru masajul urechii.

5. Propolis

Propolisul este un superaliment creat de albine. Puteți consuma zilnic câte  o linguriță. Acest lucru crește treptat tensiunea arterială.

Îl puteți amesteca cu puțin suc, iaurt și multe altele.

6. Ulei de mentă

Uleiul de mentă oferă o doză de vitalitate, prospețime și energie foarte repede de la consum.

Este bine să aveți o sticlă mică de ulei de mentă acasă pentru uz intern. Când aveți o criză de aveți hipotensiune, ar trebui să picurați o picătură sub limbă.

7. Băi la picioare contrastante

O terapie la domiciliu foarte eficientă este alternarea băilor calde și reci la picioare.

Ar trebui să începeți cu apă fierbinte și să țineți câteva secunde apoi să le mutați în apă rece. Nu trebuie să stați mai mult de un minut.

Faceți acest lucru o dată pe zi sau când aveți o criza de hipotensiune.

8. Apa de mare

Consumul de apă de mare este un produs care conține minerale și oligoelemente, în proporțiile de care are nevoie corpul tău.

Vă va ajuta să vindecați cu ușurință și în mod natural hipotensiunea arterială asociată cu deficiența alimentară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!