Hipertensiune arterială: 7 alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale în 15 zile

Hipertensiune arterială: 7 alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale în 15 zile

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pentru a trata hipertensiunea arterială, trebuie în primul rând să avem grijă la ceea ce mâncăm, să facem mișcare în fiecare zi și să evităm obiceiurile dăunătoare pentru organism (ex. consumul excesiv de alcool sau fumatul).

După cum știți, tensiunea arterială poate crește din mai multe motive. Un rol important în dezvoltarea hipertensiunii este jucat de alimentație. Din acest motiv, dacă vrei să scazi tensiunea arterială și să o menții la un nivel normal, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci. Unul dintre principalii inamici ai sistemului nostru cardiovascular este hipertensiunea arterială. Din păcate, de cele mai multe ori nu acordăm atenția cuvenită hipertensiunii și simptomelor sale periculoase la timp.

Niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare în viața ta: schimbă-ți obiceiurile, scapă de sedentarism și devin-o mai activ, fă mai multă mișcare, evită stresul, renunță la vicii și începe să fii mai atent la alimentația ta.

De asemenea, vă recomandăm să renunțați la sare și să includeți în alimentație următoarele 7 alimente, despre care vom discuta mai jos. Dacă, pe lângă aceasta, acordați atenția cuvenită exercițiilor fizice, vă asigurăm că după 15 zile veți putea scădea tensiunea arterială.

Alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale:

1. Sfecla

Sfecla conține nitrați și nitriți, substanțe care sunt implicate în procesele noastre metabolice și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acidul azotic îmbunătățește capacitatea arterelor noastre de a se dilata. De aceea alimentele care conțin nitrați sunt atât de benefice pentru sistemul nostru cardiovascular.

Sfecla poate fi considerată un adevărat remediu, deoarece este un element indispensabil al dietelor pentru normalizarea tensiunii arteriale. Utilizați sfecla în salate sau sub formă de sucuri, asociindu-le cu alte fructe precum merele și strugurii. Veți vedea că astfel de preparate vă vor încânta cu gustul lor.

2. Usturoiul

Un fapt interesant: înainte de a fi folosit la gătit, usturoiul a servit oamenilor drept medicament. Așadar, în Grecia antică, usturoiul tocat sau zdrobit era folosit pentru a vindeca rănile și a stabiliza tensiunea arterială.

De asemenea, trebuie amintit că usturoiul poate scădea nivelul colesterolului din sânge. Vorbim despre lipoproteinele de joasă densitate (LDL), care sunt atât de dăunătoare sănătății arterelor noastre. Astfel, putem concluziona cu ușurință că usturoiul este un produs necesar pentru sănătatea noastră. Se recomandă să consumați usturoi pe stomacul gol măcar câteva zile pe săptămână.

3. Acizi grași Omega-3

Uleiurile găsite în pește și avocado, precum și uleiul de măsline, sunt bogate în acizi grași omega-3. Acest tip de grăsime naturală este foarte bună pentru inimă.

Datorită omega-3, vasele de sânge devin mai puternice și mai elastice, iar circulația sângelui se îmbunătățește . Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea apariției hipertensiunii arteriale. Se recomandă să mâncați somon la cină, să folosiți semințe de in sau ulei de măsline pentru a prepara salate și să incluzi o mână mică de nuci la micul dejun.

4. Varză kale

Această varză are un gust specific și trebuie mestecată mai bine, de aceea nu este pe gustul tuturor. Cu toate aceste, se recomandă să mănânci varză kale o dată pe săptămână.

Varza kale poate fi considerată un adevărat „super-aliment”, deoarece conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți decât spanacul. Capacitatea acestei legume de a scădea tensiunea arterială se explică prin conținutul său de oligoelemente precum magneziu, potasiu și vitamina C. Toate aceste componente ne ajută să facem față hipertensiunii arteriale.

5. Ovăzul va ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Aceste cereale sunt o sursă bogată de fibre și au un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. După cum știți, acesta din urmă contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Se recomandă consumul zilnic de ovăz și folosirea făinii de ovăz. Deci, puteți mânca fulgi de ovăz la micul dejun sau puteți face pâine și biscuiți din fulgi de ovăz. Ovăzul se potrivește bine cu mierea și fructele, mai ales cele de pădure.

6. Banane

O singură banană conține o cantitate imensă de potasiu. Dacă mănânci câte o banană în fiecare zi, poți acoperi 10% din necesarul zilnic al organismului nostru de acest mineral. După cum știți, potasiul este esențial pentru buna funcționare a rinichilor.

Dacă sodiul provoacă inflamație și retenție de lichide, atunci potasiul, dimpotrivă, ne normalizează circulația sângelui și are proprietăți diuretice. În plus, bananele sunt surse excelente de energie, așadar, vă recomandăm să le mâncați mai des.

7. Iaurt natural

Iaurtul conține calciu și probiotice, ingrediente ideale pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Deficitul de calciu duce rapid la hipertensiune arterială. Includerea iaurtului natural în alimentație ne ajută să asigurăm rapid și sigur nevoia organismului de acest mineral.

De asemenea, nu uitați de probioticele conținute de iaurt. Trebuie avut în vedere faptul că o floră bacteriană intestinală sănătoasă permite organismului să absoarbă mai bine nutrienții și să curețe toxinele din sânge. Drept urmare, circulația sângelui va fi îmbunătățită.

Includeți aceste alimente în alimentația dumneavoastră și nu uitați de examinările medicale regulate pentru a descoperi hipertensiunea în timp util.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!