Hai sa ne bucuram de fiecare clipa, cu tot ce inseamna ea, sa ne bucuram cu toate simturile noastre!

Hai sa ne bucuram de fiecare clipa, cu tot ce inseamna ea, sa ne bucuram cu toate simturile noastre!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2019 in De Suflet

“Bucură-te de lucrurile mărunte deoarece, într-o zi ai putea să-ţi dai seama ca acestea au fost cu adevărat măreţe” – Robert Brault

Invatam sa apreciem lucrurile simple abia cand le pierdem!

“Viata e prea scurta – sau prea lunga – pentru ca eu sa imi permit luxul de-a mi-o trai atat de rau.” – Paulo Coehlo

Trec zilele si ne pierdem timpul vorbind, dezbatand vietile noastre, vietile celor din jurul nostru, barfim, suntem plini de ranchiuna si superficialitate. Gandim limitat, in acelasi cerc vicios, ne plangem ca suntem obositi si stresati, ca nu avem bani, ca nu gasim persoana potrivita. Dar nu suntem noi oare patetici putin? In acest planset continuu? Nu suntem oare indolenti? Cand avem ocazia in fiecare clipa sa ne schimbam destinul si sa facem ceea ce ne face cu adevarat fericiti?

Cred ca am uitat cu desavarsire sa traim, sa iubim, sa apreciem lucrurile simple care dau sens vietii, in goana noastra dupa succes, cariera, iubire adevarata. Cand v-ati bucurat ultima data de gustul cafelei de dimineata? Cand v-ati lasat pierduti in admiratie pentru apusul ce soarele il deseneaza pe cer? Cand v-ati plimbat prin ploaie ultima data? Raspunsurile pe care le dam la intrebarile acestea ne arata cat de searbada ne este viata.

Ce s-ar intampla daca maine am ramane fara vedere?

Doamne, cat de mult am mai tanji dupa apusuri si rasarituri, fara sa le mai putem revedea niciodata. Ne-am chinui cu ochii mintii sa inviem amintirea unui apus, dar oare am putea, la cat de nepasatori am fost ?

“Când eşti diferit, uneori nu vezi milioanele de persoane care te acceptă aşa cum eşti. Tot ce observi este acea persoană care nu te acceptă” – Jodi Picoult

Cum ar fi sa nu mai putem sa mergem, aceasta simpla actiune motorie ce o facem atat de involuntar? Sa nu mai putem simti iarba in talpi, sa nu mai putem simti asfaltul cald cum ne gadila simturile? Ne-am dori sa alergam in nestire, sa ne plimbam ore in sir pe jos.

Ce ati face daca ati sti ca mai aveti un an de trait? Cate lucruri aveti in minte? Cate cuvinte nerostite? Cate regrete? Cate planuri? Cate vise? Cate persoane de cunoscut si iubit?

De ce nu ne bucuram de adierea vantului de dimineata? De razele de soare ce ne bronzeaza chipurile?

Ce ma intristeaza cel mai tare este ca tot timpul trebuie sa invatam lectii de viata in cele mai crunte moduri, pentru a ajunge sa apreciem ce avem cu adevarat. Nu suntem fericiti niciodata cu viata noastra decat atunci cand ceva se intampla si frange echilibrul din ea, sau ne rapeste ceva drag. Sa fim oare atat de orbi?

Hai sa ne bucuram de fiecare clipa, cu tot ce inseamna ea, sa ne bucuram cu toate simturile noastre!

“Nu putem schimba viaţa! Noi putem schimba doar modul în care trăim viaţa. Orice moment este cel mai bun moment şi orice loc este cel mai bun loc” – Tishan

“Atunci când ai încredere în tine nu ai nevoie să convingi pe nimeni de nimic. Atunci când eşti mulţumit de tine nu ai nevoie de aprobarea altora. Atunci când te accepţi aşa cum eşti, întreaga lume te va vedea şi te va accepta” – LaoziDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!