Greselile pe care le facem in drumul nostru catre succes

Greselile pe care le facem in drumul nostru catre succes

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in Dezvoltare Personala

Drumul catre succes nu este întotdeauna usor. Cu toate astea, unii obtin succesul mai devreme, altii mai târziu. Mai sunt anumiti oameni care, oricât de mult efort ar depune, nu pot sa îl obtina. De ce? Poate ca este vreun secret? Nu este nici un secret.

Unii oameni fac greseli uriase, dar în acelasi timp banale, si se îndeparteaza de succes.

Sunt extrem de independenti

Toti oamenii au nevoie de sustinere. Indiferent daca este vorba de business sau viata personala. Însa, sunt unii oameni care fac tot posibilul sa-si rezolve singuri problemele. Se pare ca nu cer acest ajutor din frica de a primi un refuz. Sau poate ca îsi supraevalueaza puterile si capacitatile.

În orice caz vor esua si, mai devreme sau mai târziu, vor întelege ca fara sprijinul prietenilor, a celor cu aceeasi gândire, oameni care stiu si sunt competenti, drumul lor spre succes va fi mult mai lung sau vor ajunge sa se opreasca la jumatatea drumului.

Totusi, odata ce decizi sa ceri ajutorul cuiva, trebuie sa fii pregatit sa îl oferi tu însuti.

Este foarte important sa ai oameni langa tine pe drumul spre succes.

Nu sunt pregatiti pentru esec si le este foarte frica

Orientându-te spre succes, nu trebuie sa uiti si despre posibilele esecuri. Lucrurile ar putea lua o întorsatura la care nici nu te-ai asteptat. Un plan de rezerva te va ajuta sa treci peste fazele negative, care pot aduce un esec.

Unii oameni de afaceri au reusit sa faca fata provocarilor, în timp ce altii au ajuns în pragul falimentului, datorita acestui „plan pesimist”, pregatit din timp în cazul unor situatii neprevazute. Pentru ei esecul nu este o înfrângere. Este doar un factor disciplinar.

Petrec prea mult timp analizând

Atentia, capacitatea de a analiza situatia, prevazând fiecare pas sunt foarte importante pentru orice afacere. Pentru ca pierzând o sansa, poti sa pierzi si câstigul.

De foarte multe ori în spatele atentiei se ascunde îndoiala si neîncrederea în fortele proprii, iar analiza minutioasa a fiecarui pas facut inseamna perfectionism, dorinta de a crea totul ideal. Perfectionismul este considerat dusmanul creativitatii, iar analizele îndelungate si îndoielile sunt cel mai mare dusman al oricarui business.

Le este frica de tot ce este nou

Lumea se schimba incredibil de repede, la fel de repede cum se dezvolta tehnologiile informationale. Însa unii oameni nu prea accepta aceste schimbari. Cu cât sunt mai maturi, cu atât le este mai greu sa le îneleaga rostul si sa le utilizeze. Din acest motiv, ei continua sa utilizeze vechile metode de lucru, în detrimentul afacerii.

Tot mai mult angajatori, care îsi cauta specialisti tineri, cer creativitate. De ce? Pentru ca un om creativ este deschis pentru toate schimbarile, nu accepta regulile stricte si este în cautarea solutiilor neobisnuite. Un astfel de tip de om este capabil sa obtina succes în orice domeniu de activitate.

Incapacitatea de a trai si activa în pas cu schimbarile duce la falimentul oricarei afaceri.

Îsi dau dreptate doar siesi, fara sa tina cont de parerile altora

Unul dintre secretele succesului este munca în echipa. O echipa de oameni creativi poate face ceea ce nu este capabil un singur om. Aici este importanta parerea fiecarui membru, indiferent de functia pe care o are. Evident ca în orice echipa exista un lider care este raspunzator de activitatea echipei si de rezultatele acesteia.

De foarte multe ori se întâmpla ca liderul sa faca parte din categoria de oameni care considera ca ei au întotdeauna dreptate. „Eu nu pot sa gresesc!” sau „Fa asa cum am spus eu!”, se intampla sa le auziti destul de des la locul de munca. Rezultatul unui asemenea stil autoritar de conducere sunt angajatii infantili, fara initiativa. Nici nu poate fi vorba de succes aici.

Cred ca si-au atins scopul si acum au voie sa se relaxeze

Exista oameni carora din copilarie le-a fost prorocit un viitor neobisnuit. Se spunea despre ei ca sunt inteligenti si curajosi de la natura. La gradinita sau la scoala ei se evidentiau fata de colegii lor prin modul de gândire si dezvoltare. Însa, întâlnindu-i la o vârsta matura, observam ca ei nu se deosebesc de restul oamenilor. Unii dintre ei acuza „circumstantele”, parintii, societatea, mediul in care traiesc…pe oricine, numai pe ei nu.

Se cunoaste bine ca si talentul de la natura poate muri, daca el nu este antrenat. O persoana mai putin talentata, însa cu o dorinta arzatoare de a deveni mai bun, va deveni mai bun si va avea succes.

Sursa: mixdecultura.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!