Greșelile pe care le-am făcut în căsătorie ca soție (acum fostă). 30 de sfaturi cu care nu ai cum să nu fii de acord!

Greșelile pe care le-am făcut în căsătorie ca soție (acum fostă). 30 de sfaturi cu care nu ai cum să nu fii de acord!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2021 in Lecții de viațăLifeStylePsihologieRelatiiSfaturi

Mai bine învățați din greșelile altora. Citiți aceste cuvinte ale unei femei a cărei căsătorie s-a destrămat după 17 ani de căsătorie.

„Aș vrea să vă împărtășesc câteva lecții de viață pe care le-am învățat din cele întâmplate. Este complet greșit să atribui toată responsabilitatea pentru succesul unei căsnicii numai bărbaților. Noi, femeile, avem exact aceeași responsabilitate pentru căsnicia noastră să aibă succes ca și partenerii noștri. Pe Internet puteți găsi multe liste de lucruri pe care un bărbat ar trebui să le facă pentru a-și face căsnicia lungă și fericită și am decis să fac aceeași listă pentru femei – sper că vă va fi de folos! ”

1. Încearcă să vezi întotdeauna cel mai bun din el.

Credeți-mă, dacă căutați constant doar părți negative în partenerul dvs., în curând le veți vedea doar pe acestea – și este puțin probabil ca acest lucru să vă ajute căsătoria.

2. Încearcă să faci dragoste cu el mai des.

Poate că, după ce te-ai căsătorit și ai început să trăiești împreună cu el, intimitatea și-a pierdut intensitatea și atractivitatea, dar crede-mă, poate fi totuși foarte, foarte plăcut – și adaugă poftă relației tale.

3. Rețineți că emoțional oamenii sunt rareori capabili să ia decizii în cunoștință de cauză.

Acest lucru se aplică ambilor participanți la relație, dar femeile se dovedesc adesea a fi o latură mai emoțională – chiar și numai datorită particularităților socializării noastre. Deci, în loc să acționați pe valul emoțiilor, este mai bine să vă liniștiți, să vă răcoriți și să vă gândiți dacă vreți cu adevărat să spuneți sau să faceți ceea ce intenționați să faceți.

4. Uneori, bărbații trebuie să fie singuri și să-și adune gândurile.

Nu te ignoră, doar se retrage puțin în sine și gândește. Lasă-l în pace pentru o vreme și treci la treaba ta.

5. Nu încerca să îl schimbi.

Încercările de a schimba o altă persoană din exterior sunt de obicei sortite eșecului. O persoană se poate schimba doar pe sine și, dacă nu se va schimba deloc în direcția dorită, atunci fie învață să-l iubești așa cum este, fie să te gândești cum să găsești un partener mai potrivit pentru tine.

6. Nu uitați să-i spuneți cât de mare / deștept / puternic / curajos este.

Crede-mă, și bărbații au nevoie de complimentele noastre. Este important pentru ei să știe că crezi că sunt puternici, deștepți și curajoși, deoarece trebuie să simtă că îi prețuiești și îi respecți.

7. Nu uita niciodată că acest om te-a ales pe tine.

Există cel puțin câteva miliarde de femei pe planeta noastră – scunde și înalte, zvelte și plinuțe, inteligente și prostuțe, iar dintre toate, bărbatul tău te-a ales numai pe tine.

8. Râdeți de glumele sale, chiar și atunci când nu sunt amuzante.

Da, simțul umorului dvs. poate diferi de simțul umorului partenerului dvs., dar încercați să zâmbiți glumelor sale chiar și atunci când acestea nu vi se par complet amuzante – nu vă costă aproape nimic, dar bărbatul dvs. va fi foarte mulțumit.

9. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru propriile cuvinte și acțiuni.

Avem așteptări de la oamenii noștri, nu-i așa? Deci, de ce ar trebui să fim noi înșine o excepție?

10. Bărbaților le place să se laude cu modul în care soțiile lor gătesc delicios.

Chiar dacă soțul tău gătește în principal în familia ta, încearcă să stăpânești și tu câteva feluri de mâncare delicioase „de semnătură” – crede-mă, acest lucru va aduce beneficii relației.

11. Nu vă presați soțul.

Nu-i pune presiune și nu-i luați ultima suflare de libertate. Este destul de normal dacă vrea să-și petreacă cel puțin o parte din timp cu prietenii sau pentru propriul hobby.

12. Nu-l supraîncărcați cu atenția dvs., de îndată ce el (sau dvs.) treceți pragul casei.

Da, înțeleg că ți-a fost dor de el, vrei să-i spui despre cum ți-a trecut ziua … Dar mai întâi lasă-l să se odihnească și să se calmeze.

13. Iubește-l așa cum își dorește, nu așa cum vrei tu.

Învață să vorbești limba iubirii bărbatului tău, fii atent la el și încearcă să-ți arăți iubirea în cele mai ușoare moduri.

14. Nu uita să ai grijă de tine.

Îți place când bărbatul tău este frumos îmbrăcat, ras și are un miros frumos? Ei bine, vrea și el să te vadă îngrijită și sexy.

15. Nu fi pasivă și cu voință slabă.

Majorității bărbaților le place să ia inițiativa, dar asta nu înseamnă că vor să o facă tot timpul.

16. Nu discutați cu alți bărbați despre el și nu-l comparați cu ei.

Chiar dacă sunt personaje din cărți și filme – sau poate, mai ales dacă sunt personaje din cărți și filme. Oamenilor le este greu să concureze cu idealul creat de imaginația scriitorilor.

17. Spune-i că ai nevoie de el.

Încercați prin toate mijloacele disponibile să-i demonstrați că sunteți mulțumită de compania lui și sunteți încântată să ieșiți cu el „în lume”.

18. Nu-i lua spațiul personal.

Oricine are nevoie din când în când de un timp și de un loc în care să poată fi singur cu el însuși și pe care nimeni să nu îl invadeze, iar omul tău nu este nicidecum o excepție.

19. Investiți-vă puterea și energia în relație și așteptați-vă la fel de la partenerul dvs.

O relație puternică și satisfăcătoare poate fi creată numai împreună – așa că faceți-vă partea și anunțați partenerul că așteptați la fel de la el.

20. Nu vă fie teamă să vă exprimați în mod deschis sentimentele.

Încercați să vă exprimați în mod deschis sentimentele, emoțiile și temerile, astfel încât să nu trebuiască să le ghicească – și împingeți-l să facă același lucru.

21. Permite-i soțului tău să te iubească în felul lui în loc să-i compari dragostea cu idealul tău.

Dacă încercați în mod constant să comparați manifestările dragostei sale cu un fel de standard sau ideal, este posibil să nu observați cât de iubitor și blând vă privește cu ochii.

22. Încearcă să nu șii în tine sau să ascunzi nimic.

Încrederea completă și necondiționată este piatra de temelie a oricărei căsătorii fericite și acolo unde există secrete, nu există niciun test de încredere.

23. Nu-ți umili niciodată și nu-ți certa soțul în public!

Dacă vrei cu adevărat să-l cerți sau să-l atenționezi pentru ceva, fă-o față în față.

24. Chiar și cei mai buni dintre noi uneori se rănesc reciproc.

Suntem cu toții oameni și niciunul dintre noi nu este perfect – și dacă îi faci rău bărbatului, cere-ți scuze pentru ceea ce s-a întâmplat și încearcă să nu se mai repete.

25. Găsiți hobby-uri, obiective și vise comune.

Toate acestea sunt capabile să se apropie, ca nimic altceva, iar apropierea nu face decât să întărească dragostea.

26. Nu vă certați niciodată pe probleme financiare.

Pot exista subiecte în această lume care merită o luptă bună, dar cu siguranță banii nu sunt unul dintre ele.

27. Acceptați-vă reciproc trecutul așa cum este.

Chiar dacă există ceva neplăcut în trecutul omului tău, nu uita că acest lucru l-a făcut să fie cine este acum.

28. Învață să ierți.

Cu toții facem greșeli și rareori unele dintre ele sunt cu adevărat de neiertat.

29. Nu uitați să vă atingeți.

Pentru a ne exprima sentimentele, nu avem neapărat nevoie de cuvinte. Uneori, o simplă atingere sau îmbrățișare poate spune multe.

30. Iubirea nu este un scop, ci o cale.

Chiar dacă sunteți îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, nu trebuie să vă opriți. Încercați să găsiți din ce în ce mai multe motive noi pentru dragoste. În fiecare zi, în fiecare secundă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!