Greselile care ne impiedica sa fim fericiti – “Oricat ai incerca in viata ta sa fie bine.. sunt momente si sentimente ce nu tin de tine”

Greselile care ne impiedica sa fim fericiti – “Oricat ai incerca in viata ta sa fie bine.. sunt momente si sentimente ce nu tin de tine”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 May 2018 in Dezvoltare Personala

“Intre o palma si o jignire, suportam mai bine palma.”

Un om nu are nevoie să stea după gratii ca să se simtă prizonier. Oamenii pot fi captivi propriilor idei, alegeri sau idealuri. Așa că spune-i consiliului de gânduri negative din capul tău să înceteze și să-și închidă gura.

Dacă visezi – lasă-ți visul să fie mare. Dacă te gândești la ceva – gândește-te la ceva uriaș. Dacă iubești – iubește cu tot sufletul. Fericirea este o alegere și nu există justificări pentru a o alunga din viața noastră. Nu avem nici o justificare dacă alegem să fim permanent nefericiți.

Iată 10 greșeli care te împiedică să fii fericit:

1.Nu crede că ai ratat o șansă. – În viața fiecăruia dintre noi există urcușuri și coborâșuri, și de regulă, așa este viața. Ea este exact așa cum trebuie să fie. Nu crede că ai ratat momentul potrivit. Fiecare moment trăit, chiar și cele rele, înveți ceva. Dacă ai curajul să recunoști că îți este frică, dacă poți să râzi chiar și atunci când plângi și să vorbești, chiar dacă vocea îți tremură, dacă ai destulă putere să ceri ajutor atunci când ai nevoie de el, dacă cineva îți oferă acel ajutor, înseamnă că ai totul pentru ca să îți faci viața mai bună.

2.Nu utiliza eșecurile suferite ca justificări. – Viața nu întotdeauna ne face cunoștință cu oamenii pe care ne-am dori să îi întâlnim. De regulă, viața ne aduce în cale oameni pe care trebuie să îi întâlnim – oameni care ne vor ajuta, ne vor răni, ne vor părăsi… oameni care ne vor ajuta să creștem și să devenim acea persoană care trebuie să devenim.

3.Nu te schimba pentru a fi pe placul cuiva. – Oricât de răsunătoare ar fi ideile altor persoane, nu le permite ca ei să decidă cine să devii tu. Nu te întreba cu ce nu le placi, mai bine te-ai întreba de ce îți pierzi timpul făcându-ți griji pentru ce gândesc ei despre tine. Dacă acțiunile tale nu rănesc pe nimeni, înseamnă că faci totul corect. Mergi mai departe. Fii fericit. Fii tu însuți. Și dacă cuiva ceva nu îi place, e problema lui. Nu trebuie să fii pe placul tuturor.

4.Nu tolera oamenii și gândirea negativă. – A venit timpul să dai la o parte toate conflictele și toate gândurile negative împreună cu cei care le provoacă. Înconjoară-te de oameni care te fac să zâmbești. Iubește-i pe cei care îți fac bine, roagă-te pentru cei care nu fac asta. Uită de negativism și orientează-te spre pozitiv. Viața este prea scurtă pentru a fi nefericit. Cu toții facem greșeli și facem un pas înapoi, însă după asta ne ridicăm și continuăm să merge – pentru că acesta este SENSUL VIEȚII.

5.Nu-ți fixa gândurile pe alte momente și alte locuri. – Această zi nu se va mai repeta. Trăiește-o din plin. Savurează fiecare secundă. De multe ori, noi nu înțelegem cât de prețioase sunt aceste momente pe care le trăim, până în momentul când acestea devin amintiri. Și vom ajunge într-o zi când vom realiza că, de fapt, acestea au fost cele mai importante momente din viața noastră. Prețuiește ceea ce ai acum, până când nu ai ajuns să-ți amintești de ceea ce ai avut.

6.Gândește-te mai puțin la ceea ce nu ai și mai mult la ceea ce ai. – Majoritatea oamenilor se mint și, înainte de toate, acordă mult prea multă atenție lucrurilor care, spun ei, le lipsesc, decât celor pe care le a. Înainte de a te gândi ce nu îți ajunge, gândește-te ce le lipsește altora.

7.Nu încerca să schimbi ceva ce este imposibil de schimbat. – Dacă niciodată nu ai fi căzut, niciodată nu ai fi învățat să te ridici de jos. Dacă nu ai fi fost nevoit să lași pe cineva să meargă singur mai departe, atunci nu ai fi înțeles niciodată că ești puternic și poți să mergi mai departe singur. Dacă nu ți-ai fi pierdut vreodată speranța, nu ai fi început să crezi. Și de foarte multe ori, cele mai bune lucruri din viața noastră se întâmplă imediat după cele mai rele. Ai putea să mergi înainte sau să îți amintești permanent de ceea ce nu ai putut să schimbi. Ține minte – viața oricum merge înainte, vrei tu sau nu. Fiecare durere te face mai puternică – dacă nu îi permiți să te distrugă.

8.Nu îți sacrifica fericirea pentru fericirea altora. – Nu îți omorî propria fericire, încercând să luminezi viața altuia. Sensul vieții tale nu este să îi faci pe alți fericiți, dar să fii tu fericit și să împarți această fericire cu alții.

9.Nu-ți călca în picioare scopurile și idealurile. – Să știi cine este, este un lucru, altceva este să crezi în tine și să îți trăiești viața. Societatea are o influență mare asupra noastră, încât uneori uităm că, întâi de toate, trebuie să fim fideli nouă înșine. Nu te rătăci pe drumul vieții. Străduiește-te să fii mereu tu însuți.

10.Nu minți. – Dacă spui că vei face ceva, fă! Dacă spui că vrei să mergi undeva, du-te! Dacă spui că simți niște sentimente deosebite – ele trebuie să fie sincere! Însă dacă nu este așa – nu minți. Trăiește așa încât nimeni să nu se îndoiască de sinceritatea ta.
Și ține minte: viața nu va fi niciodată perfectă. Chiar dacă depui efortul maxim, ea nu va ajunge niciodată aproape de ideal. Întotdeauna vor exista momente când vor exista îndoieli, când nu vei mai avea puteri să mergi mai departe. Însă tu vei merge sigur pe drumul tău și vei înțelege că oricât de neagră va fi o zi, trebuie să zâmbești, iar ziua va deveni mai veselă.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!