Ginseng: cum și de ce este bine să-l consumăm

Ginseng: cum și de ce este bine să-l consumăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Ginsengul este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare. Este una dintre cele mai bune surse naturale de energie, atât pentru fizic cât și pentru psihic. În plus, este o alternativă sănătoasă la băuturile energizante, care nu sunt bune pentru sistemul nervos.

În acest articol vă vom prezenta ce este ginsengul, cum este utilizat și de ce aveți nevoie de el. S-ar putea să fiți surprins de câte probleme de sănătate puteți trata cu ajutorul acestei rădăcini. Oboseala, stresul , anxietatea și depresia sunt doar câteva dintre ele. În plus, nu are efecte secundare.

Ce este ginseng?

Ginsengul este o plantă foarte populară, în special în medicina tradițională chineză și în zilele noastre chiar și în Statele Unite. Ginsengul este bogat în vitamine B și minerale precum fierul și zincul.

Există multe varietăți de plante de ginseng. Cu toate acestea, toate au proprietăți curative similare, deși cel mai faimos este ginsengul chinezesc, asiatic sau roșu (Panax ginseng). Are o formă puțin asemănătoare cu mandragora.

Există un alt soi foarte popular, ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus), care este bun în special pentru a contracara radiațiile. În orice caz, ambele soiuri au avantaje sale.

De ce este bine să consumi ginseng?

Consumul de ginseng vă stimulează corpul în diferite moduri, dar nu are un efect negativ asupra sistemului nervos, așa cum au sifonul, alcoolul și cofeina.

Ginsengul vă ajută atunci când suferiți de:

 • Stresul fizic și mental, în special la elevi și sportivi.
 • Anxietate și depresie ușoară, deoarece este un adaptogen, el ajută psihicul să-și recapete energia.
 • Oboseală și epuizare.
 • Slăbiciune și anemie.

Această plantă ajută și la următoarele probleme de sănătate:

 • Dureri de cap.
 • Menopauză.
 • Hipertensiune și hipotensiune.
  Probleme de memorie, concentrare și învățare – deoarece îmbunătățește fluxul de sânge către creier.
 • Sistem imunitar slăbit.
 • Boli cardiovasculare – ginsengul promovează o circulație bună și scade colesterolul ridicat.
 • Glicemia – previne rezistenta la insulina.
 • ADHD.
 • Disfuncție erectilă și probleme de fertilitate la bărbați.
 • Încetinește apariția semnelor îmbătrânirii deoarece conține antioxidanți puternici .

Cum se folosește ginsengul?

Îl puteți găsi în suplimente sub formă de capsule sau pastile în farmacii sau magazine de produse naturiste. De asemenea, puteți folosi rădăcinile în sine pentru a face ceaiuri medicinale.

În cazul în care alegeți să luați suplimente cu ginseng, ar trebui să faceți acest lucru dimineața, deoarece este posibil să vă afecteze somnul.

Nu-l luați pentru o perioadă lungă de timp fără pauze. De obicei, una sau două săptămâni sunt suficiente, după care trebuie să faceți pauză pentru două săptămâni înainte de a începe din nou. De asemenea, nu trebuie să luați prea mult pentru că poate provoca stres.

La fel ca în cazul tuturor remediilor naturale, consultați un medic înainte de a consuma ginseng, dacă aveți orice afecțiuni sau probleme.

Atenție! Ginsengul nu este recomandat dacă sunteți gravidă sau alăptați și nu se recomandă administrarea de ginseng copiilor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!