Genele paterne: ce caracteristici pot fi transmise copilului de la tată

Genele paterne: ce caracteristici pot fi transmise copilului de la tată

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 October 2021 in CuriozitățiStiintaViata

În ciuda multor ani de studiu al geneticii, știința este încă considerată imprevizibilă, dar foarte interesantă! Genele sunt într-adevăr transmise în mod egal, dar în unele cazuri copilul primește mult mai mult de la tată.

Vă vom vorbi despre 15 caracteristici principale care sunt transmise de la tată, mai mult decât de la mamă.

Ochii

Culorile închise, precum maro, sunt considerate dominante, iar culorile deschise (gri, verde, albastru) sunt considerate recesive.

Cum se întâmplă acest lucru:

dacă un părinte are o culoare închisă a ochilor, iar celălalt are o culoare deschisă, atunci copilul va avea cu siguranță ochi căprui.

Într-adevăr, un bebeluș se poate naște cu ochii deschiși la culoare, dar se vor închide la culoare o odată cu creștere.

Ce se întâmplă dacă ochii tatălui sunt de culoare deschisă? Deoarece genele tatălui sunt dominante, atunci cel mai probabil copilul va moșteni culoarea tatălui, chiar dacă mama are ochii de culoare închisă. Însă va avea o nuanță care se va schimba, în funcție de tare și lumină!

Simetria facială

Această caracteristică depinde și de gene și, în cea mai mare parte, cele paterne sunt definitorii la un copil. Tatăl copilului tău are bărbia ascuțită și nasul ușor strâmb? Pregătește-te ca bebelușul tău să aibă caracteristici similare. Urechile proeminente sunt caracteristica dominantă. Gropițele de pe obraji sunt considerate la fel.

Acest lucru se datorează locației mușchilor faciali. Genele transmis cu ușurință locațiile mușchilor iar aceștia influențează trăsăturile generale ale corpului

Dinții

Copilului nu i se transmite doar forma dinților, ci chiar și calitatea acestora. Așteptați-vă ca toate defectele orale ale tatălui să se dezvolte la copil odată cu vârsta. Vorbim despre distanța
dintre dinți, predispoziția la carii etc.

Nu trebuie să vă supărați, deoarece astfel de probleme pot fi corectate la o vârstă fragedă, datorită stomatologiei. Iar unele probleme ale tatălui pot fi cauzate de stilul său de viață, nu de o predispoziție genetică.

Părul

Culoarea, densitatea, structura – sunt caracteristici genetice. Vă rugăm să rețineți că tendința la chelie și albirea este moștenită de copii. În acest caz, calitatea părului mamei are o importanță secundară. De la mamă se transmit ușor genele care dau aspectul părului.

Inteligența și abilitate de învățare

O persoană se dezvoltă psihic și învață lucruri noi toată viața, dar înclinațiile spre un domeniu, creativ cum ar fi artele sau logic cum ar fi matematica sunt transmise de genele paterne. Chiar dacă soțul nu are un păr luxuriant, sau o simetrie ideală a feței, inteligența sa ridicată este aproape principala trăsătură pe care o va transmite copiilor. Cine știe, poate copilul tău este viitorul geniu!

Modelul amprentei

Unicitatea amprentelor a fost dovedită științific, dar sunt foarte asemănătoare la părinți și copii. Nu numai amprentele pot avea părți similare, ci și liniile de pe palme.

Buze

Cum vor fi: curbate sau subțiri? Genele vor determina acest lucru! Însă, după cum ați insinuat, genele paterne se ocupă și de acest aspect. Motivele sunt aceleași – dominația. Dacă buzele tatălui sunt subțiri, iar ale mamei sunt groase, atunci rodul iubirii lor va primi un tip subțire de buze.

Înălțime

În acest caz, genele participă în egală măsură. Imaginează-ți că tatăl este înalt și frumos, iar mama este mult mai scundă. Bebelușul, cel mai probabil, va crește asemănător cu tatăl în înălțime, dar va fi mai scund decât el, pentru că și genele materne se vor face simțite.

Este destul de simplu să calculați înălțimea, deoarece există o formulă specială: adunați înălțimea părinților, împărțiți la 2 și adăugați 5 cm la numărul rezultat. Acest lucru funcționează în special la băieți. Pentru fete, trebuie să faceți aceeași adunare și împărțire, numai că la sfârșit, scădeți 5 cm. Diferențele vor fi foarte mici. Însă în unele cazuri, genele bunicilor pot influența nepoții!

Despre greutate

Greutatea tatălui „se lipește” de fete. Dacă tatăl este atletic și este constant slab, atunci copiii vor fi slabi. În orice caz, un stil de viață sănătos și sportul pot ajuta la rezolvarea problemelor legate de obezitate. Genele pot fi modificate de comportamentul alimentar nesănătos și de toți hormonii din alimente.

Simțul umorului

Nu, nu este transferabil, dar înclinația transmite. Însă este bine să râdeți și să glumiți cât mai mult în familie.

Somn

Ceasul biologic va trece de la tată la copil. Dispoziția genetică se află chiar în postura din timpul somnului.

Sindromul strănutului ușor

Nu, aceasta nu este o boală, ci o caracteristică atunci când o persoană strănută la soare. Da, este, de asemenea, transmis de la tată și considerat dominant.

Trebuie spus că a fost identificată o genă separată care este transmisă de la tată, deși nu ar fi de dorit. Atenție! Dependența de înșelătorii și jocuri de noroc este o predispoziție!

Nu uitați că și genele până la a șaptea generație joacă un rol foarte important, nu de alta, dar să nu vă bateți soția dacă copilul nu vă seamănă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!