Gândurile noastre au putere. Elimina din viata ta negativitatea. Evita sa folosesti aceste expresii si iti vei imbunatati viata in bine

Gândurile noastre au putere. Elimina din viata ta negativitatea. Evita sa folosesti aceste expresii si iti vei imbunatati viata in bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2019 in De Suflet

Ceea ce gândim se transformă în realitate, scrie feminis.ro. Orice spunem are efect asupra subconștientului și ne afectează subtil percepția despre viață. De exemplu, o gândire pozitivă îți schimbă atitudinea la muncă, făcându-ți treaba mai ușoară și mai plăcută. Acest lucru este valabil pentru orice aspect al vieții.

Ai în continuare o listă cu cele mai uzuale expresii, pe care le folosim zilnic, fără a realiza și ne strică viața. Așadar, nu mai folosi niciodată următoarele cuvinte:

1. Trebuie

În loc de acest cuvânt poți spune: “ar fi frumos să…” sau “voi fi mai fericită dacă…”. Fă doar ceea ce îți place, deoarece viața îți aparține și nimeni nu datorează nimănui nimic.

2. E vina mea

Transformă experiențele neplăcute sau nereușitele în ceva pozitiv prin a spune despre ele că: „a fost o nouă experiență”, pentru că nu există legi scrise, care să te acuze de anumite situații din viață și nimeni nu poate spune cu certitudine ce este bine și ce este rău. Nu există probleme sau greșeli, ci doar experiențe, pe care dacă le folosești corect vor deveni ceva pozitiv. Bineînțeles, dacă ai încălcat cumva legea scrisă a vreunei tări și ai făcut o ilegalitate, cel mai bine este să îți recunoști vina, în loc să fie altcineva condamnat în locul tău.

3. Îmi pare rău

Această expresie poate fi înlocuită cu ”sunt de acord cu tine”sau „îți simt durerea”. Să-ți fie milă de cineva sau să-ți pară rău umilește fie persoana respectivă fie pe tine. Nu te pune mai prejos decât ceilalți, ca să nu devii o victimă. Dacă simți ceva pentru aproapele tău încearcă să-l ajuți cu mai mult decât o vorbă.

4. Nu pot

Nu există “nu pot” ci doar “vreu și pot”. Chiar dacă pare incredibil, este atât de simplu. În anumite situații îți pot lipsi abilitățile de a face un lucru, dar vei găsi pe cineva care să te ajute indiferent ce ar fi, deci orice este posibil.

5. O să încerc sau o sa fac tot posibilul

Prima opțiune te scutește de orice responsabilitate, indiferent de rezultat, iar cu a doua te pui singură sub semnul întrebării. Fii foarte clară și fermă în ceea ce spui și faci, deci înlocuiește aceste cuvinte cu greșeli transformate în experiență și devino în fiecare zi mai bună. Pune-te pe treabă și spune de acum încolo: “voi face…”.

6. Nu am timp

Nu refuza din start ceva, mai degrabă gândește-te ce poți face apoi eventual zi „O sa fac mai târziu”, asta doar în cazul în care într-adevăr ai momentan alte treburi mai importante. Dacă în programul tău nu îl poți include pe un prieten, atunci propune-i să vă vedeți altă dată. Fă ordine în viața ta și prioritizează, pentru a putea împărți timpul în cel mai eficient mod.

7. Sunt obosită

“Sunt obosită” este o expresie negativă și arată cu adevărat oboseala, dar se transformă foarte ușor în “am nevoie de odihnă”, care exprimă pozitivism și recunoștință. Schimbă cuvintele pentru cel puțin o săptămână și vei vedea cum evoluezi.

8. Nu merit

“Merit orice” sunt cuvintele care ar trebui să te însoțească pretutindeni. Lasă orice vină ai avea deoparte, pentru că ești frumoasă în felul tău chiar dacă cineva crede altceva. Meriți absolut tot ceea ce îți trece prin cale, chiar dacă o profesoară bătrână ți-a spus altceva când erai mică. Crede că meriți tot ce e mai bun și viața ți se va schimba treptat.

9. Nu îmi permit

E bine să fii întotdeauna pregătită pentru orice. Această frază apare, de obicei, când salariul întârzie să apară, dar dacă o folosești te limitezi și mai mult. Așa te faci să crezi că nu vei obține niciodată acel lucru, însă dacă ești pregătită și vrei să obții mai mult, atunci profită de șansele care ți se oferă.

10. Nu pot trăi fără el

Pare dificil să treci peste o despărțire sau să iubești în secret, dar spune mai degrabă “vreau să fiu cu persoana respectivă”, pentru că toată lumea sau aproape toată lumea poate mânca, respira și oricine se poate bucura de viață fără cineva anume. Cel mai important este să-ți dorești să fii cu el pentru persoana care este, nu pentru o nevoie egoistă și închipuită de-ale tale. Nevoia de ceva sau cineva ne face să fim nefericiți și dependenți, pe când dorința ne face mai puternici și ne dă inspirație.

11. Totul este greșit

Încearcă să te gândești că poți rezolva orice, pentru că altfel nu te vei mai putea bucura de lucrurile mici precum vremea de afară, o prietenă bună, faptul că ți-a venit autobuzul sau că afară ciripesc păsărelele. Privește obiectiv una dintre zilele tale și vei vedea că ai un acoperiș deasupra capului, că ai mâncare în frigider, un copil ți-a zâmbit sincer pe stradă, un cuplu se sărută așa cum făceai și tu la prima întâlnire și câte și mai câte. Vor exista mereu experiențe negative, dar și momente plăcute, așa că privește partea bună a lucrurilor, deoarece întotdeauna există așa ceva.

12. Fac bine

Aceste cuvinte au un înțeles cam ambiguu, sună chiar undeva între “mi-e indiferent” și “nu-i treaba ta”. Indicat ar fi să-ți schimbi atitudinea către viața și dacă cineva te întreabă „ce mai faci” să răspunzi sincer, cu ce făceai efectiv în acel moment și cum te simți de fapt. Așa că poți spune mai degrabă “sunt bine” dacă într-adevăr te simți în regulă, dar să zicem că nu ai chef de vorbă în momentul respectiv.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!