Gandurile de astazi te modeleaza pentru ziua de maine! Ceea ce gandesti, devine o parte din tine!

Gandurile de astazi te modeleaza pentru ziua de maine! Ceea ce gandesti, devine o parte din tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Unii oameni bombănesc mereu pentru că trandafirii au spini; eu sunt recunoscător că spinii au trandafiri.” – Alphonse Karr

Asa cum oamenii sunt diferiti si caile evolutiei spirituale sunt foarte diferite. Pentru a le intelege este nevoie sa le cunosti si sa te apropii fara teama de ele. Convingerea fundamentala a fiecarui om este ca el exista separat, iar perceptia asupra lui insusi se identifica in mod gresit cu mintea si corpul.

Nimic nu este insa separat pe deplin asa cum nu sunt miinile sau frunzele unui copac. Si tot asa cum nu faci nimic pentru a influenta existenta naturii, tot asa nu ai niciun control asupra functionarii propriului organism. Identificarea este, asadar, un joc cosmic, fundamentat pe un procedeu, am putea sa-i spunem, magic.

Acela esti tu

In noi coexista deopotriva partile pe care ni le acceptam laolalta cu cele pe care nu ni le acceptam. Tot astfel este si Universul unitar, iar fragmentarea reprezinta o iluzie provocata de simturile limitate si de limbaj care blocheaza realitatea in conventii. Pentru a putea adopta perspectiva mai larga a Sinelui este necesara iesirea din incatusarea iluziei Eului. Scrierile stravechi afirma ca eul nu exista separat de Sine:

„Acela esti tu!“, „Atman (constiinta individuala) si Brahman (constiinta universala) sunt una“, „Eu si Tatal una suntem“ – Ioan, X, 30. Sinele se joaca si creeaza forme iluzorii, mentale, efermere fiind actorul-regizor cu o infinitate de fete. Viata trebuie ghidata dupa ideea ca nimic nu exista separat si ca, intr-un fel de neinteles, participi la tot ce se intampla, nu doar in aceasta lume, ci in toate lumile posibile. Starea de constienta presupune sa fii martor invizibil al intamplarilor, sa observi ca si cand nu ai avea minte si corp. Aceasta este experienta realizarii Sinelui.

Spectacolul lumii

Lumea este un spectacol extraordinar, iar iluminarea nu poate fi atinsa sau primita, ci, pur si simplu, constientizata. Universul este o fascinanta retea de conexiuni, din care nimic nu poate fi separat sau detasat. Intamplarile realitatii angajeaza toate partile ei. Totul se reflecta, se contine, se oglindeste si se stimuleaza, iar evenimentele strans corelate denota ca nimic nu se intampla accidental, ci doar cu aprobarea intregului Univers.

In acest context anxietatea este generata de Eu si dispare odata cu acesta. Caile spiritualitatii ofera intelegerea ca celalalt esti tot tu, deghizat intr-o alta forma, participand la un joc de dimensiuni cosmice, deoarece Sinele si-a limitat constiinta infinita atat cat sa i se para ca este obiect, animal sau om.

Precum in cer asa si pe pamant

Dictonul „Precum in cer asa si pe pamant“ reflecta legea corespondentei. Artele divinatorii folosesc legea corespondentelor pentru a descoperi semnificatii care sa descifreze evenimente sau sa prezica viitorul – astrologia, reflexoterapia, fiind si o lege a paradigmei holistice conform careia partea (microcosmosul) contine intregul (macrocosmosul). Universul se reflecta in fiinta noastra si pentru fiecare „organ“ al Cosmosului exista un „organ“ individual corespondent. Astfel, ceea ce se schimba in interiorul tau, se schimba si in punctul corespondent din afara ta.

Conform legii corespondentei orice vibratie cauta o vibratie similara pentru a fuziona cu ea. Toate fiintele rezoneaza pe o anumita frecventa de vibratie care fuzioneaza atunci cand procesul de acordare este mentinut pentru mai mult timp. Baza invataturii lui Iisus de a ne iubi dusmanii este ca atragem ganduri si emotii asemanatoare cu cele emise. Toate relatiile se stabilesc in functie de legea rezonantei.

Oamenii atrasi unul de altul vibreaza la fel, cel putin intr-un plan (erotic, emotional, intelectual, spiritual), iar vibratiile care se cauta una pe alta, ii imping unul spre celalalt, uneori impotriva vointei lor constiente. Chiar daca asemanarile cu cei apropiati nu sunt vizibile, ele se stabilesc prin afinitati inconstiente si pot fi revelate printr-o imensa munca de constientizare.

Cand cineva iti produce o stare de disconfort este pentru ca l-ai atras inconstient. Legea rezonantei permite o evolutie spectaculoasa. Gandindu-te constant la fiinte elevate, initiati, maestri spirituali pe care ii chemi, la care te gandesti sau ii admiri, vei trezi in interiorul tau calitati si forte care se armonizeaza cu focare energetice corespondente.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!