Gandurile care ne impiedica sa fim fericiti si sa ne bucuram de viata!

Gandurile care ne impiedica sa fim fericiti si sa ne bucuram de viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Tot ce e bun: ori e imoral, ori este ilegal, ori îngrașă.” – Legea lui Murphy

Și chiar și atunci când avem parte de realizări pe care le așteptam de ani de zile, nu reușim să fim cu adevărat fericiți și să ne bucurăm de ele. De ce? Psihologul Amy Morin consideră că există cinci moduri de gândire prin care oamenii nu își permit să fie fericiți, deși au toate motivele.

Fie că au obținut promovarea pe care o doreau, fie că afacerea lor are tot mai mult succes sau au întâlnit persoana potrivită alături de care să-și petreacă viața, unii oameni nu reușesc să fie fericiți nici atunci când li se întâmplă lucruri bune. Astfel apare întrebarea “De ce nu pot fi fericit acum că am obținut ce voiam?”. Specialistul a identificat cinci moduri de gândire care ne pot împiedica să ne bucurăm de reușitele noastre:

De fiecare dată când ceva bun se întâmplă, urmează ceva rău

Ți s-a întâmplat să ai parte de o situație foarte norocoasă, pentru ca apoi să crezi că va urma o nenorocire și vei pierde totul? Este imposibil să te bucuri de situația fericită în care te afli dacă te aștepți în fiecare secundă să te lovească ghinionul. Dar mulți oameni consideră că nu este posibil să se întâmple lucruri foarte bune în viața lor fără să urmeze și ceva rău. Acest mod de gândire bazat pe superstiție provoacă anxietate și nu îți permite să fii cu adevărat fericit atunci când ai toate motivele.

“Nu merit asta” – Este foarte dificil să te bucuri de succesul tău dacă simți că nu îl meriți. Poate ai moștenit o sumă de bani sau ai început o nouă relație care te face foarte fericit, iar totul pare prea bun ca să fie adevărat. Sau poate crezi că șeful tău ți-a supraestimat abilitățile atunci când te-a promovat.

Oricare ar fi motivul, să crezi că nu meriți să fii fericit te va împiedica cu adevărat să fii fericit.

“Nu va dura mult” – Cu cât ai mai mult, cu atât ai mai mult de pierdut. Prin urmare, dacă te temi că norocul tău în plan financiar este pe cale să se epuizeze sau crezi că succesul afacerii tale e pe sfârșite, a presupune că situația bună în care te afli nu va dura la nesfârșit te face să te îngrijorezi atât de mult pentru viitor încât nu te te poți bucura de prezent. Acest mod de gândire poate transforma visul pe care îl trăiești într-un adevărat coșmar. Până la urmă, cum poți fi fericit dacă te aștepți să pierzi totul în orice secundă?

“Nu este atât de bine pe cât mă așteptam” – Să crezi că vei avea mai mulți prieteni după ce vei slăbi sau să te aștepți ca oamenii să te respecte după ce obții o promovare sunt moduri de gândire care pot duce la dezamăgire.

Atingerea unui țel nu rezolvă neapărat problema pe care o voiai rezolvată. Așteptările nerealiste despre cât de bine te vei simți atunci când se întâmplă un lucru bun pot duce la nefericire. Este important să te bucuri de succesul tău fiind conștientă de faptul că evenimentele pozitive nu vor rezolva absolut totul.

“Nu este suficient” – Oricât de mult ar fi primit de la viață sau oricât ar fi obținut, mulți oameni cad în capcana de a crede că mai au nevoie de încă puțin: “Dacă aș avea ceva mai mulți bani, atunci m-aș putea relaxa” sau “Dacă aș avansa încă puțin la job, aș avea cu adevărat succes”. Mentalitatea de tipul “nu este suficient” te va împiedica să savurezi prezentul și să te bucuri de ceea ce ai deja.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!