Gabriel Garcia Marquez – “Poate că Dumnezeu vrea să cunoşti multe persoane rele înainte de a cunoaşte persoana cea bună, în scopul de a fi recunoscător când, în sfârşit o vei cunoaşte.”

Gabriel Garcia Marquez – “Poate că Dumnezeu vrea să cunoşti multe persoane rele înainte de a cunoaşte persoana cea bună, în scopul de a fi recunoscător când, în sfârşit o vei cunoaşte.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2019 in De Suflet

“Daca Dumnezeu ar uita pentru o clipa ca nu sunt decât o papusa de cârpa si mi- ar oferi în dar o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ce gândesc, desi în definitiv as putea sa gândesc tot ce spun. As da valoare lucrurilor marunte, dar nu pentru ce valoreaza ele, ci mai curând pentru ceea ce ele semnifica. As dormi mai putin si as încerca sa visez mai mult, de-abia acum înteleg ca pentru fiecare minut în care închidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge în timp ce altii ar sta pe loc, as ramâne treaz în timp ce toti ceilalti ar dormi.

As asculta în timp ce altii ar vorbi si, doamne, cum m-as bucura de savoarea unei înghetate de ciocolata! Daca Dumnezeu m-ar omeni cu o farâma de viata, m-ar împinge de la spate în bataia soarelui, acoperindu-mi cu razele lui nu doar corpul, ci si sufletul. Doamne, daca eu as avea o inima, mi-as scrie ura pe un cub de gheata si as astepta ca soarele sa-l topeasca. As picta pe stele, cu un vis al lui Van Gogh, un poem de Benedetti si o serenada de Serrat pe care as oferi-o Lunii. As uda trandafirii cu lacrimile mele ca sa pot simti durerea spinilor si sarutul de culoarea carnii al petalelor proaspete. Doamne, daca as putea primi o farâma de viata… N-as lasa sa treaca nici macar o zi fara sa le spun oamenilor ce iubesc, ca îi iubesc. As convinge fiecare femeie si fiecare barbat ca la ei tin cel mai mult si as trai îndragostit de iubire.

Barbatilor le-as dovedi cât de mult gresesc atunci când cred ca nu trebuie sa se mai îndragosteasca atunci când îmbatrânesc, fara sa stie ca ei îmbatrânesc tocmai pentru ca înceteaza a se mai îndragosti. Unui copil i-as face cadou o pereche de aripi, dar l-as lasa sa învete singur a zbura. Pe cei batrâni i-as învata ca moartea nu vine o data cu vârsta, ci o data cu uitarea. În fond, si eu am învatat de la oameni atâtea lucruri…

Am învatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe vârful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este felul în care urci pantele abrupte spre vârf. Am învatat ca ori de câte ori un nou nascut prinde cu pumnul lui mic, pentru prima oara, degetul mare al tatalui sau, îl tine strâns pentru totdeauna. Am învatat ca doar un om are dreptul sa se mire când vede un om cazut, dar de fapt ar trebui sa întinda mâna sa-l ajute sa se ridice. Sunt o multime de alte lucruri pe care as putea sa le învat de la voi, desi, realmente, multe nu îmi mai vor servi la nimic, fiindca atunci când ma vor pune la pastrare în acea cutie eu voi fi murit deja. ”

1. Eu nu te iubesc pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt eu când sunt cu tine.

2. Nimeni nu merită lacrimile tale, iar cine le merită, acela nu te va face să plângi.

3. Dacă cineva nu te iubeşte aşa cum îţi doreşti, asta nu înseamnă că nu te iubeşte din tot sufletul.

4. Un adevărat prieten este acela care îţi ţine mâna şi îţi atinge inima.

5. Cel mai rău fel în care simţi absenţa cuiva, este să stai lângă el/ea şi să ştii că nu va fi niciodată al tău/a ta.

6. Nu înceta niciodată să surâzi, chiar şi când eşti trist, pentru că nu ştii cine s-ar putea îndrăgosti de surâsul tău.

7. Poate că, pentru lume, tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti toată lumea.

8. Nu pierde timpul cu cineva care nu este disponibil să şi-l petreacă pe a lui cu tine.

9. Poate că Dumnezeu vrea să cunoşti multe persoane rele înainte de a cunoaşte persoana cea bună, în scopul de a fi recunoscător când, în sfârşit o vei cunoaşte.

10. Nu plânge pentru că s-a terminat, ci surâde pentru că s-a întâmplat.

11. Va exista tot timpul o persoană care să te critice, dar continuă să ai încredere, fiind atent în cine vei putea avea încredere de două ori.

12. Încearcă să devii o persoană mai bună şi asigură-te că ştii cine eşti tu, înainte de a cunoaşte pe cineva şi de a aştepta ca el/ea să vadă cine eşti.

13. Nu alerga prea mult, lucrurile cele mai bune se întâmplă atunci când le aştepţi mai puţin.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!