Fructele de pădure sunt cele mai bune alimente pentru a evita diabetul

Fructele de pădure sunt cele mai bune alimente pentru a evita diabetul

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fructele de pădure sunt incredibil de benefice pentru organismul nostru. Consumul lor normalizează colesterolul, protejează împotriva efectelor negative ale radiațiilor, îmbunătățește metabolismul. Unele dintre ele acționează ca medicamente care scad zahărul din sânge.

Omenirea mănâncă fructe de pădure încă din cele mai vechi timpuri. Combinația puternică de nutrienți din aceste fructe mici revigorează, întărește și ridică starea de spirit. O mână de fructe de pădure conține un sfert din cantitatea zilnică de fibre.

Fructele de pădure conțin compuși antioxidanți care pot combate obezitatea și hipertensiunea arterială, pot opri inflamația, încetinesc îmbătrânirea, reduc riscul bolilor de inima, diabetului și ca n cer ului.

Principalul avantaj al fructelor de pădure constă în varietatea lor de vitamine și minerale din compoziție. Boabele suculente și coapte sunt pline de caroteni, catechine, antocianine, oxicomarina, flavonoide, substanțe care aduc sănătate și tinerețe organismului nostru. Și cu cât vârsta noastră biologică este mai înaintată, cu atât este mai important pentru noi să mâncăm mai multe fructe de pădure.

Fiecare fruct de pădure are proprietăți speciale. Fructul merișor este un întreg complex de vitamine care este eficient în prevenirea infecțiilor tractului urinar. Căpșunile sunt bogate în vitamina C, iar coacăzele interferează cu procesele oxidative din organism, îmbunătățesc funcția creierului.

Care sunt fructele de pădure care normalizează zahărul din sânge

Consumul fructelor de pădure poate oferi un sprijin complet organismului nostru în lupta cu diabetul. Afinele, merișoarele, zmeura, dudele, murele, fructe de goji, căpșunile, acai, aronia, coacăzele negre – toate aceste fructe de pădure au un indice glicemic scăzut și au un efect bun asupra scăderii zahărului din sânge.

În zilele noastre, fructele de pădure nu mai sunt o delicatesă de sezon și pot fi adăugate în alimentație pe tot parcursul anului sub orice formă: crude, uscate, confiate și congelate. Diabeticii trebuie să mănânce fructele de pădure doar naturale. Piureul și smoothie-ul din fructe de pădure au un indice glicemic ridicat.

Cercetarea arătat că fructele de pădure au mecanisme de acțiune diferite asupra pacienților cu diabet.

Antocianinele conținute în ele favorizează absorbția glucozei, inhibă creșterea în greutate și inflamația.

Consumul de fructe de pădure crește sensibilitatea la insulină, scade nivelul de glucoză.

Fructele de pădure îmbunătățesc microflora intestinală, ceea ce ajută la încetinirea diabetului.

Pentru o persoană de vârstă mijlocie care cântărește 70 kg, doza zilnică recomandată de fructe de pădure variază de la 200 la 400 de grame.

Alte beneficii ale fructelor de pădure

Fructele de pădure au un efect pozitiv asupra organismului uman nu numai în cazul problemelor legate de diabet, ci și în cazul altor afecțiuni.

Datorită antioxidanților, fructele de pădure îmbunătățesc semnificativ starea pielii, încetinesc căderea părului. Agrișele, afinele, coacăzele negre proaspete, murele, merișoarele, boabele de goji și căpșunile au cel mai mare potențial antioxidant.

Experții au descoperit că consumul de fructe de pădure stimulează creierul și încetinește procesul de îmbătrânire. Cercetările au arătat că suplimentarea dietei zilnice cu căpșuni și afine încetinește procesul de îmbătrânire a creierului la femeile de peste 70 de ani. Efectul a fost observat în întârzierea îmbătrânirii cognitive cu aproximativ 1,5-2,5 ani.

Jurnalul Academiei de Nutriție și Nutriție a publicat un studiu. La acesta au participat femeile aflate în postmenopauză care au luat 22 de grame de pudră de afine timp de opt săptămâni. Ca urmare, tensiunea lor arterială a fost normalizată, elasticitatea arterelor a crescut.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!