Fructe uscate în loc de pastile și vitamine: 10 fructe uscate care pot înlocui medicamentele

Fructe uscate în loc de pastile și vitamine: 10 fructe uscate care pot înlocui medicamentele

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Fructele uscate sunt o altă formă de farmacie. Ele susțin imunitatea și ajută la vindecarea și prevenirea multor boli. Acest articol este despre ce fructe uscate ar trebui să mănânci atunci când ești răcit, în timpul sarcinii, pentru a slăbi dar și în alte cazuri.

1. Prunele uscate îmbunătățesc funcția intestinală.

Ajută la reducerea dimensiunii stomacului dacă este umflat din cauza alimentelor care nu au timp să fie digerate. Datorită acestor proprietăți, prunele sunt folosite în multe diete, deși sunt destul de bogate în calorii.

Prunele conțin multe fibre, acizi organici și oligoelemente: sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier. Datorită acestor substanțe, prunele îmbunătățesc metabolismul și ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Pot fi folosit chiar și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

2. Curmalele uscate sunt un înlocuitor excelent pentru dulciuri!

Sunt la fel de dulci, dar au mai puține calorii și multe fibre, care ajută la curățarea intestinelor. Curmalele întăresc imunitatea. Ele pot fi consumate în cazul răcelilor, anemiei, distrofie și depresie.

Dacă aveți o dispoziție proastă și oboseală cronică, acestea sunt simptome clare ale lipsei unor substanțe vitale, iar curmalele sunt destul de bogate în ele! Curmalele conțin calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, sodiu, aluminiu, cadmiu, cobalt, sulf, bor, mangan, provitamina A, vitaminele P, C, B1, B2, B6 și beta-caroten.

3. Mandarina uscată ajută la recuperarea după boală.

Mandarina îmbunătățește procesele metabolice, face vasele de sânge mai elastice. Datorită acestui fapt, umflarea, stagnarea sângelui și a limfei dispar. Pofta de mâncare se îmbunătățește și odată cu ea și starea de spirit.

În plus, mandarinele sunt folosite ca remediu eficient împotriva bolilor fungice, precum astmul și scorbutul. Acest „fruct vesel” conține multe oligoelemente (potasiu, magneziu, calciu, acid folic și betakeratinic) și vitamine (C, P, B1, B2, A, D, K).

4. Lămâia uscată este un excelent antiseptic.

Nu numai că ajută la combaterea răcelilor și gripei, dar chiar previne apariția acestora. Lămâia conține multe săruri minerale, multă vitamina C (care este cheia metabolismului și saturației corecte a tuturor țesuturilor organismului) și conține, de asemenea, vitaminele A, B1, B2, D și P.

Lămâia este recomandată pentru orice boli inflamatorii, ateroscleroză, urolitiază și boli ale tractului gastro-intestinal.

5. Caisele uscate vă curăță vasele de sange.

Caisele uscate sunt bogate în magneziu, iar o creștere a magneziului în sânge este un semnal natural pentru relaxare la cel mai profund nivel. Datorită acestui fapt, caisele uscate ameliorează spasmele pereților vaselor de sânge.

Fluxul sanguin se îmbunătățește și se întâmplă minuni. Starea rinichilor și a inimii este ameliorată imediat. Aprovizionarea creierului cu oxigen este restabilită, memoria se îmbunătățește (prin urmare, elevii ar trebui să consume caise uscate pe durata sesiunii).

Caisele uscate sunt deosebit de importante pentru femeile însărcinate. Acestea previn creșterea tonusului uterului, ameliorează stresul și crește nivelul de hemoglobină din sânge. În plus, caisele uscate ne oferă și vitaminele C, B15, provitamina A, săruri de potasiu și fier, fosfor și acizi organici de neînlocuit.

6. Smochinele uscate înroșesc obrajii și ajută la tusea uscată.

Acest lucru se datorează faptului că, cantitatea de fier din sânge crește. Fierul se regăsește în cantitate mai mare în smochine decât în ​​mere. În plus, smochinele conțin potasiu, calciu, mangan, fosfor, iod, brom, sulf, vitaminele A, C, B1, B2. Smochinele stimulează esofagul și provoacă pofta de mâncare.

Fiind un diuretic, smochinele vindecă rinichii. Sunt de ajutor în special pentru bolile sistemului cardiovascular: ajută la insuficiența venoasă, reduce coagularea sângelui, previne hipertensiunea arterială, ameliorează bătăile puternice ale inimii.

7. Stafidele sunt un remediu pentru iritabilitate. Are un efect calmant pronunțat.

Însă persoanele predispuse la sațietate ar trebui să consume mai puține, pentru că smochinele au un conținut crescut de zahăr.

Datorită conținutului ridicat de potasiu, stafidele accelerează regenerarea țesuturilor și întăresc sistemul cardiovascular. Acest lucru permite fanilor stafidelor să rămână tineri atât de mult timp.

În plus, stafidele păstrează aproape toate proprietățile benefice ca atunci când sunt proaspete: vitaminele B1, B2 și B5, precum și fierul, borul, magneziul și alte oligoelemente. Împreună, ele ajută la funcționarea inimii, plămânilor, tractului gastrointestinal, rinichilor, salvându-ne de anemie și slăbiciune generală.

8. Cireșele uscate îndepărtează substanțele toxice din organism.

Acest lucru este deosebit de important pentru locuitorii orașelor mari. Iar această acțiune se întâmplă datorită efectului pectinei: ajută la legarea compușilor toxici nocivi, iar aceștia sunt îndepărtați din organism fără a intra în sânge.

Cireșul este cunoscut și ca un bun antiseptic și expectorant, de care avem nevoie atunci când suntem răciți. Iodul conținut de cireșe ajută în caz de scleroză. Datorită combinației de oligoelemente (potasiu, magneziu, vitaminele A, C, PP) și acizi organici, ameliorează spasmele și calmează sistemul nervos.

Conținutul ridicat de fier și săruri de cupru face din cireșe un bun remediu pentru anemie.

9. Ananasul uscat ajută la pierderea în greutate și la menținerea tinereții.

Conține acizi citric și alți acizi organici care accelerează procesele metabolice. În plus, ananasul conține o substanță rară – bromelaina. Este un complex de enzime vegetale care îmbunătățește digestia și elimină procesele inflamatorii. Potasiul și cuprul, care sunt conținute în compoziția sa, contribuie la întinerirea tuturor țesuturilor corpului.

Astfel, ananasul este bun pentru inimă, vasele de sânge și rinichi. Se recomandă a fi consumat de persoanele predispuse la anemie, precum și la tulburări ale sistemului nervos central.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!