9 alimente pe care nu ar trebui să le consumi pe stomacul gol, se pare că 90% dintre oameni nu știu asta

9 alimente pe care nu ar trebui să le consumi pe stomacul gol, se pare că 90% dintre oameni nu știu asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2020 in Sanatate

Micul dejun greșit poate provoca dureri de stomac și multe alte dezechilibre în organism. Prin urmare, există o serie de alimente care nu ar trebui consumate pe stomacul gol.

Chiar și cele mai sănătoase alimente pot fi dăunătoare sănătății dacă sunt consumate la un moment nepotrivit. Iată ce ne sfătuiesc medicii.

Iată care sunt alimentele care nu ar trebui să le mănânci pe stomacul gol:

Cafea.

Cafeaua este foarte iritantă pentru stomac, ceea ce poate duce la dureri abdominale și chiar ulcer în viitor. Cafeaua trebuie băută numai după ce ați mâncat ceva. Energia nu ar trebui să vină doar de la cofeină, pentru că imediat după ce aceasta își face efectul, vă veți simți foarte epuizați!

Citricele.

Fructele cum ar fi lămâile, portocalele, ananasul, kiwi, pomelo pot irita mucoasa stomacului dacă sunt consumate pe stomacul gol. Iar acidul gastric le va neutraliza toate efectele lor benefice.

Legume crude.

Este nevoie de puțin efort pentru a le digera și nu este recomandabil să începeți ziua cu legume crude. Pe parcursul nopții cantitatea de acid în stomac crește, iar legumele crude sunt prea ușor de digerat, rezultând pierderea vitaminelor din ele.

Băuturi carbogazoase.

Băuturile dulci cu zahăr nu sunt sănătoase și trebuie evitate. Dar chiar și apa minerală poate provoca balonare dacă este consumată pe stomacul gol.

Legume murate.

Castraveții murați sau varza sunt minunate pentru sănătatea ta însă mai recomandate ar fi pentru cină. Nu pentru micul dejun, deoarece acest lucru poate duce la balonări severe.

Mâncăruri picante.

Acestea irită stomacul și cresc producția de acid gastric. O producție mai mare de acid poate duce la gastrită și ulce.

Iaurt.

Prin consumul de iaurt pe stomacul gol, îi reducem proprietățile benefice – acidul din stomac ucide bacteriile benefice din iaurt. Chiar dacă vă trece foamea, pierdeți proprietățile lui benefice organismului.

Bomboanele.

Ele cresc rapid nivelul zahărului din sânge, care apoi scade într-un timp foarte scurt. Acest lucru pune stres pe pancreas și se încheie cu crize de foame. Și chiar diabet!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!