8 lucruri despre care părinții tăi nu ți-au spus niciodată și le-au făcut pentru că te iubesc

8 lucruri despre care părinții tăi nu ți-au spus niciodată și le-au făcut pentru că te iubesc

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2021 in De SufletLecții de viațăRelatiiViata

Părinții noștri sunt cei mai apropiați și mai minunați oameni din viața noastră. Și poate chiar mai minunat decât îți imaginezi. Crede-mă, nu știi totul despre ei iar în acest articol vei descoperi nouă lucruri despre care părinții tăi nu ți-au spus niciodată:

1. Au plâns pentru tine, cu tine și din cauza ta de mai multe ori decât ai crede.

Au plâns când te-ai născut. Au plâns de fericire când ai făcut primul pas. Părinții tăi au plâns de fericire când ai rostit primul tău cuvânt, ai jucat primul rol într-o piesă la școală, ai urcat pe scena la absolvirea școlii, ai luat licența…

Vor fi mereu mândri de oricare dintre realizările tale – atât de mult încât le va aduce lacrimi în ochi de bucurie.

2. Au sacrificat mai mult pentru tine decât îți poți imagina.

Când oamenii decid să aibă copii, renunță la foarte multe lucruri pentru ei, iar părinții tăi nu sunt o excepție. Când erai un copil mic, părinții tăi au trebuit să uite de întâlnirile cu prietenii și chiar de a dormi bine pentru o perioadă.

Și chiar și când ai crescut puțin, vacanța, cariera și toate celelalte obiective și vise pe care le-au avut părinții tăi, cel mai probabil, s-au clasat încă pe locul doi, sau chiar pe al treilea, în comparație cu tine. Și îți amintești ultima bucată de tort pe care ai primit-o de ziua mamei tale? Poate mama a vrut să o mănânce singură, dar ți-a dat-o ție.

Și nu știți despre asta, în primul rând, pentru că nu s-au plâns niciodată.

3. Au fost mereu îngrijorați de tine.

Da, poate ca adult, simți că părinții tăi nu ar fi trebuit să se îngrijoreze atât de mult de tine …

… Dar uitați că meseria lor principală nu era deloc la serviciu. Sarcina lor principală în viață a fost să se asigure că vei crește și vei fi o persoană de succes și fericită. Și în locul lor, și tu ai fi îngrijorat constant. Lumea din jurul nostru este plină de capcane și pericole și vor să vă învețe tot ce aveți nevoie pentru a le evita.

4. Chiar dacă îi superi, ei tot te iubesc.

Prin tot ceea ce părinții tăi au trebuit să treacă cu tine și din cauza ta, există cu siguranță o legătură foarte specială între voi. Mai ales cu mama ta. Se spune că durerea pe care mamele noastre au suferit-o în timpul nașterii noastre nu poate fi comparată cu nimic.

5. Nu sunt perfecți.

Acesta este unul dintre acele lucruri de care devenim conștienți de-a lungul timpului. În copilărie, părinții ni se par incredibil de puternici, inteligenți și aproape divini, dar nu sunt perfecți.

Când se va întâmpla să fii și tu părinte, nici tu nu vei fi perfect. Dar tot trebuie să fii puternic – la fel de puternic ca și părinții tăi.

6. Le place să se uite doar la tine.

Ești cea mai bună creație a lor. Tu ești bucuria și mândria lor. Și înainte de a intra în viața lor, ei nu iubeau pe nimeni la fel de mult ca pe tine.

7. Nu le-a plăcut să te audă plângând.

Și nu pentru că i-a enervat. Singurul lucru la care visau părinții tăi era să fii fericit. Și când ai căzut, și te-ai lovit, au simțit și ei durerea alături de tine.

8. Le-a fost foarte greu să te lase să pleci.

A fost foarte dureros să se despartă de tine când ai plecat la facultate, te-ai înrolat în armată sau pur și simplu te-ai mutat într-un alt apartament după ce ai primit un loc de muncă – a fost ca și cum ar fi rupt o bucată din ei. Dar erau încă mândri de tine și au înțeles că este necesar.

Iubește-și părinții, fără ei, nu ai fi fost astăzi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!