7 boli care sunt create de propria noastră minte

7 boli care sunt create de propria noastră minte

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitateViata

Te-ai gândit vreodată că propria ta minte ar putea fi dușmanul tău ? Creierul nu numai că ne oferă coșmaruri, dar uneori creează obstacole destul de sesizabile în calea vieții noastre.

Iată 7 afecțiuni create de mintea noastră:

1. Dureri de cap.

Durerile de cap cauzate de stres, depresie sau anxietate au devenit o problemă obișnuită în întreaga lume. Durerile de umeri, gât și cap este o consecință a agitației zilnice în care trăim. Pentru a scăpa de ele, uneori ar trebui doar să odihniți suficient.

2. Infarct.

Lipsa controlului asupra propriilor emoții este o mare problemă pentru toți oamenii. Acest lucru este valabil mai ales pentru supărare, care se acumulează și poate duce la un atac de cord. Dacă ne enervăm prea mult, corpul nostru acumulează prea multă grăsime, care nu poate fi eliminată fără exerciții fizice, iar acest lucru pune în pericol inima.

3. Durerea abdominală.

Această durere este cauzată și de incapacitatea de a vă controla emoțiile. Desigur, o dietă nesănătoasă este, de asemenea, importantă, dar starea de nervi și anxietatea pot duce și la afectarea stomacului.

4. Fibromialgia.

Aceasta este o sensibilitate crescută sau o durere cronică a mușchilor din tot corpul, însoțită de tulburări de somn, dureri de cap, furnicături la nivelul picioarelor, pierderea concentrării și durere la apăsarea mușchilor. Fibromialgia rezultă de obicei din stres sever sau evenimente traumatice.

5. Oboseala cronica.

Acesta este un sentiment constant de slăbiciune fizică, care este foarte dificil în viață. Dacă simțiți că nu v-ați odihnit de 12 ore, este posibil să fiți predispus la oboseală cronică.

La fel ca alte tulburări provocate de mintea noastră, oboseala cronică este cauzată de incapacitatea de a ne controla emoțiile: atunci când nu ne putem relaxa mintea, aceasta epuizează foarte mult resursele interne ale corpului.

6. Ulcer de stomac.

Aceasta este o altă consecință gravă a stresului. Ceea ce începe ca gastrită normală se poate transforma în peritonită acută care pune viața în pericol. Stresul constant, combinat cu o nutriție neregulată, afectează mucoasa stomacului, ceea ce duce la ulcer.

7. Tulburări de imunitate.

Când suferim în mod constant de anxietate, stres sau depresie, sistemele de apărare ale corpului nostru își pierd capacitățile. Drept urmare, ne îmbolnăvim mai des și ne simțim mai rău.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!