Fii multumit de tine si de ceea ce ai realizat! Cateva lectii de viata care, respectate vor face diferenta dintre o viata trista si una fericita

Fii multumit de tine si de ceea ce ai realizat! Cateva lectii de viata care, respectate vor face diferenta dintre o viata trista si una fericita

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2020 in De Suflet

Lecții importante despre iubirea de sine pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască

Se spune că înainte de a iubi pe cineva, trebuie mai întâi să te iubești pe tine.

Iată, deci, cele importante lecții de iubire de sine, pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască.

Ești singura responsabilă pentru fericirea ta

Nu familia ta, nu prietenul, soțul și, cu atât mai mult, copiii tăi… Singura responsabilă de fericirea ta ești tu. Cum să te aștepți d ela alții să te facă fericită dacă tu însăți nu ești în măsură să fii fericită?

Așa că, înainte de a te îndrăgosti de cineva, dezvoltă-ți stima de sine.

Respectă-te

NICIODATĂ nu lăsa pe nimeni să te simți prost, să te rănească mental, emoțional sau psihologic. Acceptă din parte acelor pe care îi iubești doar iubire și bunătate.

Nu sta cu cineva care nu prețuiește ceea ce faci pentru el

Cel care nu înțelege și nu apreciază cât de norocos este că tu ești lângă el nu merita timpul tău sau efortul depus. Așa că nu pierde timpul cu cei care nu merită.

Nu te schimba pentru cineva

Cu excepția cazului când ai o dorință continuă de a evolua, când vrei să îmbunătățești ceva în tine, anumite aspecte din viața ta, altfel nu trebuie să îți schimbi convingerile, valorile, opiniile, aspectul… Fii tu însăți!

Iata 12 lectii care, puse in practica, pot face diferenta intre o viata trista si una fericita:

1. Nu purta resentimente

Filozoful german Albert Schweitzer spunea ca fericirea inseamna o sanatate buna si o memorie proasta. Asta inseamna ca, daca la un moment dat cineva te-a ranit sau ti-a facut un rau, e mai bine sa ierti si sa uiti, decât sa lasi sentimentele negative sa te domine tot restul vietii. A purta pica inseamna a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensa, iti limpezesti mintea, ai mai multa energie si te poti bucura de ceea ce are viata bun sa-ti ofere.

2. Trateaza pe toata lumea cu amabilitate, demnitate si respect

Bunatatea si altruismul determina creierul sa produca serotonina – hormonul fericirii.

3. Priveste o situatie dificila ca pe o provocare

Daca, in loc sa te consideri invins, lupti pentru rezolvarea ei, poti s-o transformi intr-o noua sansa in viata.

4. Nu-ti face griji din orice, mai ales in legatura cu situatiile in care n-ai nicio putere sa intervii

De cele mai multe ori, acestea se rezolva si fara ajutorul tau. Traieste in prezent si nu te framânta in privinta viitorului. Vei fi mult mai fericit.

5. Sa fii bun e mai bine decât sa fii rau, nu? Bârfa poate fi, pâna la un punct, amuzanta, dar te lasa intotdeauna cu un sentiment de jena si de vinovatie. A spune numai lucruri placute despre altii este o forma de gândire pozitiva, benefica pentru sanatatea ta.

6. Nu te compara cu altii

Fiecare om are propriul ritm al vietii si propriul destin. A te simti superior sau inferior altcuiva nu-ti va aduce niciodata pacea interioara de care ai nevoie ca sa fii multumit cu tine insuti. Concentreaza-te pe evolutia ta fara sa te raportezi la cei din jur.

7. Alege-ti cu grija prietenii

Tine minte ca toti nefericitii au nevoie de companie, ca sa aiba un umar pe care sa plânga. Prin urmare, inconjoara-te numai de oameni optimisti. Cu cât mai multa energie pozitiva exista in jurul tau, cu atât mai bine te vei simti.

8. Nu cauta aprobarea celorlalti pentru ceea ce faci

Oamenilor fericiti nu le pasa de ceea ce gândesc ceilalti despre ei. Fa ce-ti dicteaza inima si ratiunea ta si nu-i lasa pe negativisti sa te influenteze. Este imposibil sa faci pe plac tuturor.

9. Vorbeste mai putin si asculta mai mult

Vei deveni mai intelept. Mediteaza. Momentele de singuratate, intr-o liniste totala, te ajuta sa-ti gasesti pacea interioara. Nu trebuie sa fii un maestru Zen ca sa reusesti asta.

10. Manânca bine

Ceea ce manânci determina organismul sa produca anumiti hormoni, care-ti vor influenta dispozitia si nivelul de energie. O hrana naturala te face sanatos si fericit. De asemenea, fa miscare. Exercitiul fizic iti da intotdeauna o stare de bine.

11. Fii multumit de tine si de ceea ce ai realizat

Nu tânji toata viata la mai mult. Fericirea nu inseamna sa ai tot ce doresti, ci sa apreciezi ceea ce ai. Inconjoara-te numai de lucruri importante si utile pentru tine. Oamenii fericiti nu simt nevoia sa acumuleze in exces. Cu cât ai mai multe posesiuni, cu atât ai mai multe griji. Oamenii care locuiesc in case modeste si isi cumpara numai strictul necesar sunt mai fericiti.

12. Nu minti, nu fura si nu insela niciodata pe nimeni

Te pui singur intr-o stare de stres, cu consecinte pe termen lung in planul sanatatii. Minciuna atrage dispretul celorlalti si erodeaza stima de sine, iar inselaciunea poate avea consecinte si mai grave, caci iti poate complica existenta si-ti poate taia orice sansa de a mai fi fericit vreodata, in aceasta viata.

Poate cel mai greu este sa punem in practica toate acestea. Dar…oare ce ne costa sa incercam?

Sursa: femina.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!