Fii fericit si mentine-ti intotdeauna o atitudine pozitiva in viata! Sfaturi care te vor ajuta sa reusesti in viata!

Fii fericit si mentine-ti intotdeauna o atitudine pozitiva in viata! Sfaturi care te vor ajuta sa reusesti in viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2019 in Dezvoltare Personala

“Mintea și sufletul omului nu merg mereu pe aceeași potecă.” — Ileana Vulpescu

Acum 100 si ceva de ani, Robert Louis Stevenson, autorul celebrului roman ‘Comoara din insula’, oferea cateva sfaturi simple, pretioase despre cum putem fi fericiti si cum ne putem mentine intotdeauna o atitudine pozitiva in viata.

Aceste mici trucuri ale fericirii circula sub forma de viral pe site-urile in afara si au fost atribuite lui Robert Louis Stevenson (1850 – 1894).

Lista de mai jos nu a fost gasita insa in opera lui Stevenson astfel ca inclinam sa credem ca paternitatea ei este eronata, precum se intampla in cazul multor texte virtuale.

12 sfaturi pretioase despre cum sa fim fericiti

 Hotaraste-te sa fii fericit. Invata sa iti faca placere lucrurile simple.

 Profita cat mai mult de circumstantele in care te afli. Nimeni nu are totul si in viata fiecaruia dintre noi durerea este amestecata cu bucuria de a trai. Secretul este sa faci astfel incat rasul sa prevaleze asupra lacrimilor.

 Nu te lua prea in serios. Nu te gandi ca ar trebui ca prin vreun fel anume sa fii protejat de nenorocirile care se abat asupra altor oameni.

 Nu poti multumi pe toata lumea. Nu lasa critica sa te ingrijoreze.

 Nu il lasa pe cel de langa tine sa iti impuna propriile standarde. Fii tu insuti.

 Fa lucrurile pe care te bucuri sa le faci, insa stai departe de datorii.

 Niciodata nu ‘imprumuta’ necazul. Lucrurile imaginare sunt mai greu de purtat decat cele reale.

 Din moment ce ura otraveste sufletul, nu pretui gelozia, ostilitatea , ranchiuna. Evita oamenii care te fac nefericit.

 Incearca sa iti mentii viu interesul pentru cat mai mult lucruri. Daca nu poti sa calatoresti, citeste despre locuri noi.

 Nu iti pierde timpul cugetand asupra durerilor sau a greselilor. Nu fi cineva care nu trece niciodata peste lucruri.

 Fa tot ceea ce poti pentru cei mai putin norocosi ca tine.

 Tine-te ocupat cu ceva. O persoana ocupata nu are timp niciodata sa fie nefericita.

Eliberează-ți viața de următoarele lucruri nefolositoare și vei simți că viața ți se umple de fericire și placere. Nu te rezuma doar la citit, treci la acțiune.

1. Renunță la dorința de a avea întotdeauna dreptate

Printre noi sînt atît de multi oameni care pur și simplu nu sînt capabili să tolereze puncte de vedere diferite de ale lor. Nu merită efortul!

2. Nu mai încerca să controlezi totul

Renunță la nevoia de a controla orice se întampla în viața ta: oameni, situații, evenimente etc. Indiferent că este vorba despre familie, prieteni, colegi sau străini de pe stradă, lasa-i să fie ceea ce sînt.

3. Nu mai da vina pe altcineva/ceva

Eliberează-te de nevoia de a da vina pe alții pentru ce ai sau nu ai. Nu-ți risipi energia pe asta și asumă-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta.

4. Renunță să mai folosești limbajul negativ cînd vorbești cu tine însuți/ăți

Atît de mulți se rănesc singuri pentru că permit gîndurilor negative și emoțiilor să le controleze viața. Nu crede orice îți spune creierul rațional. Ești mai bun și capabil decît crezi tu însuți/ați.

5. Nu te mai plînge

Eliberează-te de nevoia de a te plînge de lucrurile, oamenii, evenimentele și situațiile care te fac nefericit și te deprimă. Nimic nu te poate face nefericit dacă tu nu permiți asta.

6. Evită critica

Nu critica oamenii care sînt diferiți față de tine și situațiile care nu se potrivesc așteptărilor tale. Toți oamenii sînt diferiți.

7. Eliberează-te de nevoia de a-i impresiona pe alții

Nu te mai preface și fii cine ești cu adevărat. Renunță la mască și acceptă-te și iubește-te așa cum ești.

8. Nu te mai împotrivi schimbării

Schimbarile sînt normale, de vreme ce ne împing la acțiune și ne îmbunătățesc pe noi și viețile noastre. Ne ajută să ne schimbam în bine viețile noastre și pe ale altora.

9. Scapă de stereotipuri

Incetează să etichetezi oamenii pe care nu-i cunoști și evenimentele pe care nu le înțelegi. Încearcă să ai o minte deschisă.

10. Renunță la trecut

Nu este deloc ușor. Mai ales dacă trecutul pare mai bun/fericit decît prezentul, iar viitorul pare a fi înfricoșător. Însă trebuie să accepți că prezentul este tot ceea ce ai acum, de vreme ce trecutul s-a dus, iar viitorul nu este încă aici.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!