Fiecare tată trebuie să-i vorbească fiului său despre cele 11 adevăruri ale căsătoriei. Însă câți dintre ei le cunoaște?

Fiecare tată trebuie să-i vorbească fiului său despre cele 11 adevăruri ale căsătoriei. Însă câți dintre ei le cunoaște?

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Părinții ar trebui să-și învețe fiul să fie un bărbat demn. Pentru a putea face asta, tații ar trebui să le explice băieților multe lucruri despre căsătorie și familie. O misiune atât de importantă cade pe umerii tatățui. Dar asta nu este tot. Arătând zilnic prin exemplu personal care ar trebui să fie relația dintre soț și soție, îți vei crește fiul să fie o persoană decentă și un viitor soț bun și tată exemplar.

În timp ce tânărul crește, tatăl ar trebui să-i explice treptat cum ar trebui să-și aleagă partenera potrivită pentru viață și să se asigure că familia lui este puternică și de lungă durată. Iată 11 sfaturi valoroase pentru părinți.

Fiecare tată ar trebui să transmită fiului său aceste 11 axiome despre căsătorie:

1. Fiule, dacă cheltuiești bani cu femeia (iubita) ta, iar ea acceptă toate acestea cu plăcere, dar nu-i pasă cât de greu ai câștigat banii, nu o alege ca partener de viață. Ai nevoie de o soție lângă care să poți construi multe în viață, nu să risipești fără rost.

2. Unele femei s-au născut pentru a fi soții exemplare, altele mame exemplare. Însă atunci când întâlnești o femeie care îmbină ambele calități, nu o lăsa să plece. Oricât de mult ar crede bărbații că ei sunt cei mai importanți, adevărul este că femeia face ca o familie să fie puternică, de ea depinde educația copiilor și aspectul casei.

3. Fiule, atunci când devii capul familiei tale, nu te concentra în mod constant ca portofelul tău să fie plin. Acordă mai multă atenție dacă soția ta zâmbește. Banii sunt foarte importanți în viața noastră și de ei depinde modul în care trăim, dar nu trebuie să îți neglijezi soția din cauza banilor, trebuie să-i oferi timp și afecțiune.

4. Fiule, dacă vrei o căsnicie lungă și puternică, lasă-ți soția să gestioneze bugetul familiei. O femeie este mai conștientă de nevoile economice și casnice. Atunci când resursele financiare sunt în mâinile tale, soția ta se va comporta risipitor. La fel cum o femeie poate face o mâncare din câteva lucruri din dulap, tot la fel poate gestiona și banii pentru a ajunge de toate, ai încredere în ea.

5. Fiule, să nu ridici niciodată mâna la soția ta. Durerea fizică pe care o poți provoca este mult mai slabă decât durerea emoțională a unei femei. Orice durere de pe corp trece la un moment dat, însă durerea din suflet nu va trece niciodată.

6. Fiule, nu-ți pierde capul dacă norocul îți zâmbește brusc și începi să faci bani frumoși. Vei dori să-i cheltui cu cineva mai tânără decât soția ta. Dar, în același timp, nu va fi interesată de cât de greu a fost pentru tine să faci banii. Mai bine cheltuiește-i cu femeia care a trecut prin toate încercările și eșecurile alături de tine.

7. Fiule, când am stat sub ferestrele viitoarei tale mame – nu am făcut-o pentru că doream anumite relații. Îmi doream doar să petrec fiecare minut cu ea și nu îmi puteam imagina viața fără ea.

8. Fiule, dacă observi că soția ta s-a schimbat, fii atent mai întâi la tine. Analizează-ți propriul comportament. Și vei înțelege că și tu te-ai schimbat. Acest lucru se întâmplă adesea oamenilor.

9. Fiule, până când să am această mașină frumoasă, mama ta a fost fericită să meargă cu bicicleta. Dacă o femeie nu a fost alături de tine la începutul călătoriei tale dificile, ea nu ar trebui să-ți folosească averea.

10. Nu compara niciodată soția ta cu alte femei. Gândește-te că și ea în unele situații te tolerează și nu te compară cu alți bărbați.

11. Fiule, nu mă uita niciodată pe mine și pe mama ta. Ai grijă de noi. Dați un exemplu copiilor voștri în acest sens, astfel încât și ei să aibă grijă de voi la bătrânețe.

Împărtășește-ți gândurile și impresiile în comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!