Fiecare intamplare din viata noastra este o lectie. Trebuie sa stim sa intelegem lectiile primite, pentru momentul in care ajungem la examen…

Fiecare intamplare din viata noastra este o lectie. Trebuie sa stim sa intelegem lectiile primite, pentru momentul in care ajungem la examen…

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Oamenii trebuie iubiți și lucrurile folosite. Haosul lumii de astăzi este pentru că iubim lucrurile și folosim oamenii.” – Dalai Lama

Fiecare moment este o ocazie pentru a învata ceva. Relatia care nu a mers este o oportunitate de a progresa si de a învata. Ati putea învata, de data aceasta, ca poate ar fi fost mai bine sa lasati sa curga de la sine, nu s-o încarcati cu vise zilnice si cu asteptari. Ar putea fi timpul sa învatati ca nu toti oamenii sunt destinati sa fie cu voi pentru totdeauna. Ar putea fi timpul sa învatati ca dragostea este un dar, un dar al daruirii si nu al primirii, si daca veti permite iubirii sa curga liber atunci veti fi binecuvântati cu darul unei inimi prea pline de iubire. Si de obicei, aceasta este suficient pentru a va permite sa permiteti altora sa fie ceea ce ei sunt cu adevarat si sa permiteti lumii sa curga cu iubire înauntru, în afara si prin mâinile voastre.

Fiecare moment este o ocazie pentru a învata ceva. Locul de munca ce nu vi s-a potrivit ar putea sa va învete ca este timpul sa va gânditi ca sunteti responsabili pentru vietile voastre, ca nu puteti sa puneti vietile voastre în mâinile altora si sa asteptati sa va îndrume, sa va pastoreasca mereu. Nu sunteti o oaie. Sunteti un leu. Sunteti puternic si va puteti crea viata exact asa cum doriti. Cat de usor pare a fi sa va înmânati vietile voastre altora, gândindu-va ca daca faceti doar ceea ce vi se cere, chiar daca vi se pare gresit, atunci veti fi în sigurantã.

Dar nu este asa. Sunteti singura persoana responsabila pentru viata voastra. Voi sunteti singurii care puteti cunoaste adevarul interior ce arde înlauntrul vostru. Sunteti singurii care pot vorbi si actiona conform cu acel adevar, traindu-va viata în integritate totala, chiar daca aceasta înseamna sa va asumati riscuri mari. Si atunci când slujba dispare sau constatati ca nu este potrivita pentru voi, învatati aceasta lectie. Ar fi fost mai rau daca va urmati propriul adevar? Era acel risc intr-adevãr mai mare decât riscul de a nu va trai propria viata?

Fiecare moment are în el o lectie, fiecare moment contine învatatura. Nu e necesar sa credeti ca exista un plan de lectii pregatit pentru voi, desi ati putea crede asta, daca asa vreti. Este acelasi lucru, oricum ati lua-o. Daca priviti viata ca pe un sir de întâmplari din care puteti învata – si astfel progresa – sau daca vedeti în fata voastra o harta pe care sa o urmati, raspunsul este acelasi: fiecare moment contine în el o lectie de învatat.

Asa ca acum as dori sa va rog ca, atunci când începeti sa va pedepsiti cu acei o multime “doar daca nu as fi,…”, când lasati regretul si autoincriminarea sa curga peste voi ca o furtuna de iarna, opriti-va si amintiti-va: este ceva de învatat de aici, dar învatatura nu vine astfel. Dati la o parte ploaia. Lasati soarele sa straluceascã înlauntrul vostru. Deschideti-va catre învatatura. Renuntati la a va judeca pe voi sau pe altii pentru lipsurile pe care credeti ca le aveti.

Înca o data, voi mâncati prea mult, beti prea mult, va purtati prosteste, puneti o relatie în pericol. Înca o data nu va respectati o promisiune facuta voua însiva. Si plângeti în interior din cauza durerii cauzate de autojudecare. Opriti-va. Lasati soarele sinelui vostru superior sa intre din plin prin coroana de pe capul vostru. Spalati-va si curatati-va. Ati mai învatat ceva. Ce ati învatat?

Ati mai învatat ceva despre ce vi se potriveste si ce nu. Ati mai învatat înca ceva despre liniile pe care le puteti trece sau nu. Si tot ceea ce aveti de facut este sa asimilati aceasta lectie în interior, fara sa va pedepsiti si fara sa gânditi lucruri oribile despre voi, sau sa va gânditi la lipsurile voastre. Pur si simplu, asimilati lectia si mergeti mai departe. Nu cu dorinta de a fi o persoana mai buna, pentru ca deja sunteti bun, deja sunteti o lumina stralucind de bunatate, ci mai degraba cu dorinta de a învata, de a asimila lectia, de a mai face un pas, asa cum pare el a fi, nesigur si ezitant. Cu fiecare pas, sa deveniti mai întelept, mai bogat în cunostinte despre voi însiva si despre aceasta viata pe care o traiti. Înca un pas în întelepciune, înca un pas în gratie, înca un pas care este viata voastra bine traita.

“Învaţă regulile astfel încât să ştii cum să le încalci cum se cuvine.” – Dalai LamaDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!