Ficatul gras: 4 remedii cu anghinare pentru a scăpa de această problemă

Ficatul gras: 4 remedii cu anghinare pentru a scăpa de această problemă

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Ficatul gras este o afecțiune de sănătate care determină acumularea de trigliceride . De asemenea, această afecțiune duce la inflamația celulelor din acest organ. Trebuie să vă faceți analizele măcar o dată pe an, deoarece este posibil să nu existe simptome, iar pacientul nu va ști că ceva rău se întâmplă cu ficatul său.

În acest articol vă vom prezenta 4 remedii naturale cu anghinare și vă vom spune care sunt efectele acesteia pentru sănătatea ficatului. Cu ajutorul acestei legume și a altor medicamente puteți preveni și vindeca această boală hepatică și puteți îmbunătăți sănătatea generală a corpului.

Anghinarea este foarte bună pentru organism și are multe beneficii:

  • Protejează funcția ficatului și reface celulele hepatice.
  • Îmbunătățește bila.
  • Reduce grăsimea.
  • Este un antioxidant puternic care previne îmbătrânirea.
  • Reduceți nivelurile ridicate de proteine.
  • Previne bolile cardiovasculare.
  • Îmbunătățește funcția intestinului.
  • Previne retenția de apă.
  • Scade glicemia și previne rezistența la insulină.

Remedii naturale cu anghinare pentru sănătatea ficatului

1. Supă cu anghinare și curcuma

Supele sunt foarte bune pentru a curăța corpul de toxine. Sunt bogate în substanțe nutritive și sărace în calorii, așadar le poți mânca în fiecare zi. Rețeta noastră de supă este o combinație de anghinare și curcuma. Curcuma este foarte bună pentru ficat și este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare.

Aveți nevoie de 2 bucăți de anghinare, o linguriță de turmeric, 2 pahare de apă și sare de mare (după gust). Fierbeți anghinarea și curcuma timp de 30 de minute, iar apoi adăugați sare de mare după gust și pasați supa pentru a se transforma în cremă. Mâncați această supă cu jumătate de oră înainte de mese.

2. Anghinare prăjită cu lămâie

Oamenii care iubesc anghinarea și care se bucură de aroma ei preferă să o consume prăjită, la cuptor sau pe grătar. Dacă o înveliți în folie de aluminiu și o gătiți cel puțin 40 de minute, acest interval de timp va fi suficient pentru a face mijlocul foarte fraged.

Pentru a-i oferi un gust mai plăcut și proprietăți mai detoxifiante pentru tratarea ficatului gras, stropiți anghinarea cu suc de lămâie , piper negru, ulei de măsline și sare de mare. Rezultatul va fi foarte gustos și poate fi consumat ca o gustare sau o garnitură.

3. Salată cu anghinare, ridiche și sfeclă

Dacă doriți un remediu rece pentru zilele toride, încercați această salată cu anghinare. Combinați-o cu aceste 2 ingrediente care vor ajuta la evitarea ficatului gras.

1) Ridichea: amară și înțepătoare, îmbunătățește funcția ficatului și ajută la producerea bilei. De asemenea, este bogată în vitamina C. Puteți mânca și frunzele sale, care au proprietăți de vindecare și curățare.

2) Sfecla roșie: ajută la tratarea ficatului gras și a altor afecțiuni hepatice. Acest lucru se datorează conținutului său de antioxidanți. Este benefică și pentru că ajută la prevenirea oxidării grăsimilor.

4. Ceai cu rozmarin și frunze de anghinare

O modalitate ușoară de a profita de proprietățile anghinării este prin intermediul unui ceai medicinal cu frunzele și tulpinile sale. În acest fel, puteți păstra mijlocul plantei pentru a-l găti mai târziu, astfel încât să utilizați întreaga plantă. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că gustul său este foarte amar.

Acest ceai îl puteți combina și cu rozmarin. Datorită conținutului său de acid ursolic, această plantă medicinală protejează și îmbunătățește funcția ficatului. Reduce inflamația, îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul.

Dacă vreți să luați aceste remedii, ar trebui să faceți acest lucru sub supravegherea unui medic sau a unui medic naturist. Este important să fiți conștienți de unele remedii naturale interferează cu anumite medicamente. Există, de asemenea, medicamente care nu trebuie administrate pentru perioade lungi de timp fără întrerupere.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!