Fericirea isi are originea in suferinta, si, oricat de mult am dori sa traim numai in fericire, este absolut imposibil, intrucat fara suferinta, aceasta niciodata nu-si va arata miraculosul spectru

Fericirea isi are originea in suferinta, si, oricat de mult am dori sa traim numai in fericire, este absolut imposibil, intrucat fara suferinta, aceasta niciodata nu-si va arata miraculosul spectru

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 May 2018 in Dezvoltare Personala

Inițial, se credea că totul e foarte simplu, sau ești fericit, sau nu ești. Dar, din fericire, e un pic mai complicat. Dacă urmezi anumite reguli sar putea să fii fericit mai des și să transmiți această minunată stare și celor din jurul tău.

Huffington Post a publicat un articol cu câteva simptome ale oamenilor fericiți:

1. Tratează pe oricine cu bunătate

Bunătatea nu este doar contagioasă, mai este și dovedită că te face fericit. Când ești bun cu ceilalți, creierul tău produce hormoni de buna dispoziție, și neurotransmițători precum serotonina, iar tu ești capabil să clădești relații puternice cu ceilalți, stimulând sentimente pozitive peste tot în jurul tău.

2. Exprimă recunoștinta pentru ceea ce ai

Oamenii care sunt recunoscatori pentru ceea ce au, sunt mai capabili sa faca fata stresului, sa aiba sentimente pozitive, si sunt mai capabili sa isi atinga scopurile. Cea mai buna modalitate de a pune la treaba puterea pozitiva a recunostintei este de a tine o lista sau un jurnal al recunostintei, unde sa mentionezi in mod activ in scris lucrurile pentru care tu esti recunoscator in fiecare zi.

3. Visează mareț

Îndrăznește și visează mareț, deoarece astfel vei avea mai multe șanse de a-ți înfăptui scopurile. Mai degrabă decât să te autolimitezi, când visezi măreț, îți deschizi mintea către o starea mai optimistă, mai pozitivă, în care ai puterea de a realiza virtual orice dorești.

4. Nu te îngrijora de nimicuri

Daca cumva chestiunea care te innebuneste va fi nerelevanta intr-un an, o luna, o saptamana sau chiar dupa o zi, de ce sa iti bati capul? Oamenii fericiti stiu cand sa lase iritatiile zilnice ale vietii sa cada din spinarea lor.

5. Vorbește-i de bine pe ceilalți

Ar putea fi tentant sa preiei barfa zilnica si sa o dai mai departe, dar vorbitul de rau despre ceilalti este precum o baie de emotii negative; corpul tau le absoarbe. In loc de asta, incearca sa spui doar cuvinte frumoase, pozitive despre ceilalti oameni, si vei ajuta la stimularea gandirii pozitive si in propria ta viata. Barfa intuneca sufletul

6. Evită să cauți mereu scuze

Este usor sa-i invinovatesti pe ceilalti pentru esecurile din viata ta, dar a face asa inseamna ca este putin probabil ca tu sa te ridici deasupra acestora. Oamenii fericiti isi asuma responsabilitatea pentru erorile si pasii gresiti, apoi utilizeaza esecul ca o oportunitate de schimbare in mai bine. Accepta responsabilitatea pentru tot ce se petrece in viata ta.

7. Trăiește în prezent

Ingaduie-ti sa fii cufundat in orice faci chiar acum, si acorda-ti timp pentru a exista cu adevarat in clipa actuala. Evita reluarile evenimentelor negative in capul tau, sau ingrijorarile despre viitor; savureaza doar ceea ce se petrece chiar acum in viata ta.

8. Nu te compara cu alții

Viata ta este unica, deci nu masura propria ta valoare prin compararea cu cei din jurul tau. Chiar faptul ca te privesti pe tine ca mai bun decat semenii tai este in detrimentul fericirii tale, intrucat alimentezi sentimente de judecare a celorlalti si un simt nesanatos de superioritate. Masoara-ti propriul succes bazandu-te doar pe progresul tau, nu pe cel al altora.

9. Înconjoară-te cu oameni pozitivi

Zicala “suferinta indrageste tovarasia” este pe deplin adevarata. De aceea ai nevoie sa iti alegi prieteni care sunt optimisti si fericiti ei insisi, intrucat vei fi inconjurat de energie pozitiva.

10. Realizează că nu ai nevoie de aprobarea celorlalți

Este important sa iti urmezi propriile vise si dorinte, fara a-i lasa pe scepticii negativisti sa iti stea in drum. Este bine sa cauti parerile altora, dar oamenii fericiti raman credinciosi propriilor inimi si nu se impotmolesc in nevoia de aprobare dinafara.

11. Acordă-ți timp pentru a asculta

Ascultarea te ajuta sa te patrunzi de intelepciunea celorlalti si simultan iti ingaduie sa iti aduci la tacere propria ta minte. Ascultarea intensa te poate ajuta sa te simti multumit, in timp ce te ajuta sa dobandesti perspective diferite.

12. Mănâncă mai sănătos

Ceea ce mananci are un impact direct asupra starii tale si a nivelelor de energie, atat pe termen scurt, cat si lung.

13. Practică exerciții fizice

Exercitiul fizic ridica puternic nivelele de factori biochimici promovand sanatatea creierului, precum serotonina, dopamina si norepinefrina, care ar putea ajuta la eliminarea unora dintre efectele stresului si de asemenea sa aline unele simptome ale depresiei. Mai degraba decat sa vezi exercitiile fizice ca pe o unealta medicala pentru a pierde din greutate, a preveni bolile si a trai mai mult – toate beneficii care intervin in timp – incearca sa vezi exercitiile fizice ca pe o unealta zilnica de a intari imediat cadrul tau mental, a reduce stresul si a te simti mai fericit.

14. Trăiește cu puțin

Dezordinea are un fel de a-ti secatui energia direct din tine si a o inlocui cu sentimente de haos. Dezordinea este o sursa adesea nerecunoscuta de stres care stimuleaza sentimente de anxietate, frustrare, distragerea atentiei si chiar vina, deci acorda un ultimatum dezordinii de la birou si de acasa, scapa de dosarele si hartiile inutile si excesive, de brambureala si alte “chestii” care nu doar ocupa spatiu in mediul tau fizic, dar si in mintea ta.

15. Acceptă ceea ce nu poate fi schimbat

In viata ta nu va fi totul in regula, dar acest lucru este in regula. Oamenii fericiti invata sa accepte nedreptatile si pasii inapoi, lucruri pe care nu le pot schimba in vietile lor, si in loc de a face incercari inutile de schimbare, ei isi pun intreaga lor energie in schimbarea in mai bine a ceea ce pot ei controla.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!