„Fericirea este în noi” – 30 de lecții ale filosofiei optimismului

„Fericirea este în noi” – 30 de lecții ale filosofiei optimismului

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Urmărim cu toții fericirea, dar nimeni nu poate spune cu siguranță cum arată. Poate de aceea atât de mulți oameni nu sunt niciodată fericiți. Sau poate pur și simplu nu își dau seama?

30 de lecții ale filozofiei optimismului care vă vor ajuta să înțelegeți că fericirea este lângă noi și, în momentele dificile ale vieții, Universul ne va da cu siguranță putere necesară să treceți peste orice.

1. Fericirea este în noi

Adevărata fericire constă în armonia cu lumea exterioară, în dragoste, în absența agitației și în căutarea visului tău. Bogăția și puterea creează doar iluzia fericirii, care în orice moment poate dispărea.

2. Fii recunoscător pentru tot

Viața este un dar neprețuit trimis către Univers de către noi. Și tot ceea ce ne trimit forțele cerești, fie că sunt momente de fericire sau momente de întristare, trebuie perceput cu recunoștință. Cu siguranță nu este ușor să învățăm să mulțumim universului pentru durerea pe care ne-a provocat-o. Dar acceptând acest lucru, veți simți o adevărată fericire.

3. Schimbă-ți percepția

Nu este un secret faptul că furia și ura ne distrug viața și ne fac nefericiți. Dar merită să îți complici viața? Este mult mai ușor să-ți schimbi percepția și să înveți să privești problema dintr-un unghi diferit. Găsiți sămânța pozitivă în momentele negative, iar viața va deveni mult mai ușoară.

4. Este imposibil să fii bun pentru toată lumea

Încercând să îi faci pe toți cei din jur fericiți, vei fi obligat să minți, să te prefaci și să-ți schimbi principiile. În această cursă, te vei pierde și cineva te va considera totuși nedrept și nerecunoscător. Deci, poate că este mai bine să rămâi neînțeles de alții, dar să fii sincer cu tine însuți?

5. Lumea din jurul nostru este o oglindă

Toate acțiunile și trăsăturile de caracter care ne plac atât de mult la alți oameni sunt o reflectare a ceea ce iubim în noi înșine. Și tot ce ne întristează în ceilalți este nemulțumirea noastră față de noi înșine. Găsește aceste momente în tine și încearcă să le rezolvi.

6. Oamenii nu apar în viața noastră întâmplător

Fiecare persoană pe care o întâlnim într-un anumit stadiu al vieții vine la noi cu un scop specific. Poate să ne susțină și să ne încălzească cu dragostea noastră. Sau poate vrea să ne dea o lecție sau să ne amintească de ceva foarte important. În orice caz, apariția sa în viața noastră are o anumită valoare care trebuie realizată.

7. Natura este un adevărat vindecător

Mersul în aer curat este un remediu vindecător uimitor. Mergând prin pădure sau parc, îți relaxezi sufletul, te cureți de negativitate, îți reîncarci puterea și îți ridici spiritul. Când vă simțiți rău sau pur și simplu trist, mergeți la plimbare și vă veți încărca cu energia pozitivă necesară!

8. Perfecționismul te face nefericit.

Nu spunem că lupta pentru a fi mai bun este un lucru rău. Dimpotrivă, acesta este sensul de vieții, să evoluăm. Dar permiteți-vă să faceți greșeli în căutarea idealului și nu vă supărați când nu reușiți. Viața este dată pentru a face greșeli și a învăța din ele. Deci relaxează-te și fii fericit indiferent de rezultat.

9. Uită-te mai des în jur

Lumea din jurul nostru este uimitoare prin frumusețea și diversitatea ei. Dar suntem atât de ocupați cu treburile noastre de zi cu zi, cu rezolvarea problemelor și cu realizarea viselor noastre, încât nu observăm complet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Riscăm să ne trăim viața fără să ne bucurăm de această frumusețe!

10. Sărbătorește-ți victoriile. Chiar și cele mai mici succese

Adevărata fericire nu se află în scopul pe care l-ați atins. Este în continuă mișcare spre visul său și mici victorii zilnice care îi permit să se ridice din ce în ce mai sus. Sărbătoriți aceste victorii, pentru că din ele vine adevărata fericire.

11. Învață să ierți

Resentimentul nu ne permite să mergem înainte cu o inimă ușoară, să trăim o viață plină de bucurii și să ne dezvoltăm. Ne ține pe loc, obligându-ne să privim în mod constant înapoi și să ne amintim de cei care ne-au făcut rău. Învață să-i ierți și cu siguranță o vei găsi mai ușor pe parcurs.

12. Poți realiza orice vrei!

Doar credeți în voi și începeți să faceți ceva pentru a vă atinge obiectivul. Veți fi surprinși să observați că Universul este asistentul dvs. de încredere pe această cale. Cu sprijinul lui, puteți atinge înălțimi incredibile!

13. Înconjoară-te de oamenii pe care îi iubești

Viața este prea scurtă pentru a o risipi cu certuri și discuții cu personalități neplăcute. Înconjoară-te cu cei pe care îi iubești din toată inima și bucură-te de compania lor cât mai mult posibil!

14. Urmează-ți visul

Dacă ai un vis, nu te teme să renunți la tot ce ai pentru a-l atinge! Mulți ani mai târziu, îți vei mulțumi că ai fost hotărât la un moment dat.

15. Cu cât oferi  mai mult, cu atât primești mai mult

Împarte ceea ce ai. Bani, gânduri bune, talent, căldură proprie. Universul îți va răsplăti de trei ori generozitatea ta.

16. Prețuiește-ți timpul

Nu mai pierde timpul. Aceasta este cea mai valoroasă resursă oferită de Univers și, prin urmare, folosiți-l cu înțelepciune, și cu un beneficiu maxim pentru dvs.

17. Învinge-ți fricile

Viața este o luptă, inclusiv cu propriile frici. Și dacă ești hotărât să devii mai bun, să realizezi armonie și să faci următorul pas în dezvoltarea ta, depășește-ți fricile!

18. Ai grijă de sănătatea ta

Oricât de banal ar suna, corpul nostru este un vehicul care ne poate duce la visele noastre. Nu veți putea merge prea departe cu un vehicul stricat și veți suferi pe parcurs și, prin urmare, vă veți supraveghea sănătatea pentru a simți bucuria vieții până în ultimele zile!

19. Trăiește în prezent

Trăiește aici și acum! Bucurați-vă de fiecare minut! Învațați să simțiți fericirea în acest moment și veți deveni cea mai fericită persoană de pe Pământ!

20. Fiecare are propria fericire

Fericirea are multe fețe. Unul are nevoie de bogăție pentru fericire, altul are nevoie de o casă frumoasă, al treilea are nevoie de un scop în viață, iar al patrulea are nevoie de o persoană dragă în apropiere. Tu însuți ești fierarul propriei tale fericiri și ai dreptul să alegi ce vrei să obții de la viață!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!