“Omul primește întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit și destul ca să nu fie.”
Atunci cand vorbim despre fericire, ne gandim la acea fericire constanta – in fiecare zi, in fiecare minut pe care il traim. Incercam sa obtinem acea stare constanta de fericire si sa evitam orice ne tine departe de acest obiectiv. Insa iata ce se intampla in momentul in care alergi dupa fericire si de ce nu o vei prinde niciodata!
Ce se intampla daca alergi dupa fericire?
Presupunerea ca alte persoane sunt intotdeauna fericite este cea mai mare greseala pe care o poti face cu privire la intelegerea fericirii. Cei mai multi oameni ii observa pe cei care au aparent o viata perfecta si presupun ca sunt fericiti tot timpul. Incepand din copilarie, urmarim ideea de fericire de care auzim in basme. Iar in retelele sociale toata lumea tinde sa arate doar aspectele cele mai bune ale vietii. Deci este foarte usor sa iti faci o imagine distorsionata a ceea ce este fericirea legandu-te de lucrurile din jurul tau. Insa nu exista o viata perfecta. Chiar si cele mai cunoscute celebritati si cei mai bogati oameni de afaceri au propriile seturi de provocari si probleme.
Este firesc sa vrei sa fii fericit pe cat de des este posibil. Dar ce poti face? In primul rand, renunta la convingerea conform careia o viata perfecta presupune doar fericire. Daca viata ar fi perfecta, nu ai putea sa empatizezi cu alte persoane. Daca viata ar fi perfecta, nu ai mai putea sa evoluezi.
Pentru a fi cu adevarat fericit, nu mai cauta fericirea permanenta.
Suna paradoxal acest sfat. Insa trebuie sa accepti ca exista suisuri si coborasuri in viata oricarei persoane, inclusiv in a ta. Intelege ca fericirea reprezinta o fluctuatie a evenimentelor pozitive si negative din viata ta. Intelege importanta recunostintei. In loc de a te concentra asupra momentelor neplacute, aminteste-ti de momentele in care ai avut sau nu ceva.
Fericirea si tristetea exista impreuna
Viata ta va fi plina de momente frumoase, fericite si incredibile. Insa viata ta va avea si obstacole care par sa nu treaca vreodata atunci cand dai peste ele. Nu incerca sa eviti experientele triste sau negative si sa iti doresti orbeste sa fii fericit. In cele din urma, vei obtine un adevarat nivel de multumire in viata ta, bazat pe experiente si realizari semnificative. Adevaratul sens al fericirii vine din abilitatea de a evolua atat cu ajutorul evenimentelor pozitive, cat si cu cel al evenimentelor negative.
10 sfaturi de viata
1. Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși.
2. Nimeni să nu silească pe aproapele său, nici măcar pentru a-i face bine.
3. Împrejurările sunt mai întotdeauna grele. Împrejurările nu pot fi scuză decât pentru ratați.
4. Prieten se numește omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstanțial de timp sau de loc sau de mod.
5. Elementara deșteptăciune e o îndatorire.
6. Biruința nu-i obligatorie; obligatorie e lupta.
7. Ochii noștri nu sunt concepuți pentru dispreț, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre.
8. În viața noastră nu există profesori mai severi decât viciile și incapacitățile noastre.
9. Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalți de la înălțimea vulturilor aflați în zbor.
10. Dumnezeu iubește nevinovăția, nu imbecilitatea.
Nicolae Steinhardt (29 iulie 1912 – 30 martie 1989)
Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!