Fericirea este ca un fluture, cu cat alergam mai mult dupa ea, cu atat fuge mai departe… si pana la urma se aseaza singura!

Publicitate

“Omul primește întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit și destul ca să nu fie.”

Atunci cand vorbim despre fericire, ne gandim la acea fericire constanta – in fiecare zi, in fiecare minut pe care il traim. Incercam sa obtinem acea stare constanta de fericire si sa evitam orice ne tine departe de acest obiectiv. Insa iata ce se intampla in momentul in care alergi dupa fericire si de ce nu o vei prinde niciodata!

Ce se intampla daca alergi dupa fericire?

Presupunerea ca alte persoane sunt intotdeauna fericite este cea mai mare greseala pe care o poti face cu privire la intelegerea fericirii. Cei mai multi oameni ii observa pe cei care au aparent o viata perfecta si presupun ca sunt fericiti tot timpul. Incepand din copilarie, urmarim ideea de fericire de care auzim in basme. Iar in retelele sociale toata lumea tinde sa arate doar aspectele cele mai bune ale vietii. Deci este foarte usor sa iti faci o imagine distorsionata a ceea ce este fericirea legandu-te de lucrurile din jurul tau. Insa nu exista o viata perfecta. Chiar si cele mai cunoscute celebritati si cei mai bogati oameni de afaceri au propriile seturi de provocari si probleme.

Este firesc sa vrei sa fii fericit pe cat de des este posibil. Dar ce poti face? In primul rand, renunta la convingerea conform careia o viata perfecta presupune doar fericire. Daca viata ar fi perfecta, nu ai putea sa empatizezi cu alte persoane. Daca viata ar fi perfecta, nu ai mai putea sa evoluezi.

Pentru a fi cu adevarat fericit, nu mai cauta fericirea permanenta.

Suna paradoxal acest sfat. Insa trebuie sa accepti ca exista suisuri si coborasuri in viata oricarei persoane, inclusiv in a ta. Intelege ca fericirea reprezinta o fluctuatie a evenimentelor pozitive si negative din viata ta. Intelege importanta recunostintei. In loc de a te concentra asupra momentelor neplacute, aminteste-ti de momentele in care ai avut sau nu ceva.

Publicitate

Fericirea si tristetea exista impreuna

Viata ta va fi plina de momente frumoase, fericite si incredibile. Insa viata ta va avea si obstacole care par sa nu treaca vreodata atunci cand dai peste ele. Nu incerca sa eviti experientele triste sau negative si sa iti doresti orbeste sa fii fericit. In cele din urma, vei obtine un adevarat nivel de multumire in viata ta, bazat pe experiente si realizari semnificative. Adevaratul sens al fericirii vine din abilitatea de a evolua atat cu ajutorul evenimentelor pozitive, cat si cu cel al evenimentelor negative.

10 sfaturi de viata

1. Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși.

2. Nimeni să nu silească pe aproapele său, nici măcar pentru a-i face bine.

3. Împrejurările sunt mai întotdeauna grele. Împrejurările nu pot fi scuză decât pentru ratați.

4. Prieten se numește omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstanțial de timp sau de loc sau de mod.

5. Elementara deșteptăciune e o îndatorire.

6. Biruința nu-i obligatorie; obligatorie e lupta.

7. Ochii noștri nu sunt concepuți pentru dispreț, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre.

8. În viața noastră nu există profesori mai severi decât viciile și incapacitățile noastre.

9. Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalți de la înălțimea vulturilor aflați în zbor.

10. Dumnezeu iubește nevinovăția, nu imbecilitatea.

Nicolae Steinhardt (29 iulie 1912 – 30 martie 1989)

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Afla care sunt semnele ca esti tinta unor blesteme puternice si cum sa scapi!

Publicitate

Semne că ești ținta unor blesteme:

1. TE DOARE CAPUL PERMANENT ȘI EȘTI MEREU NERVOASĂ

Principalul scop al unui blestem este tulburarea emoțională a țintei. Fie că este vorba de tehnici moderne de blestem sau spunerea unor rugăciuni (precum rugăciunea Sfântului Anton în zilele de marți), persoana în cauză suferă de stări nevrotice inexplicabile. Orice se întâmplă nu îi convine, și, plus de asta, are migrene îngrozitoare.

2. ÎȚI CADE PĂRUL REPEDE

Persoanele care sunt ținta voodoo-ismului sau a rugăciunilor blestemate suferă de căderi inexplicabile de păr, de la o zi la alta.

3. SIMȚI DURERE ÎN STOMAC

Persoanele blestemate simt nevoia să vomite foarte des, indiferent ce ar mânca sau nu ar mânca. Acestea, deși merg la controale medicale, sunt perfect sănătoase clinic, cu toate că durerile sunt insuportabile.

4. NU REUȘEȘTI SĂ AI COPII

Cel mai mare efect al unui blestem poate cădea pe posibilii moștenitori, sau, în cazul în care aceștia nu există, persoana blestemată poate să nu îi mai aibă niciodată.

Iată și cum poți combate aceste blesteme:

1. Bea apă sfințită. Apa sfințită luată de Bobotează trebuie păstrată pentru tot parcursul anului. În momentul în care simți vreo durere neobișnuită, știindu-te în regulă cu sănătatea, nu ezita să bei o gură din flaconașul cu apă sfințită adusă de la biserică.

2. Pune sare sfințită în pantofi. Roagă-l pe preotul la care mergi frecvent să sfințească sarea grunjoasă pe care o ai în bucătărie și pune-o în pantofii pe care îi porți.

3. Ține un cuțit uns cu tămâie lângă pat. Se spune că tămâia alungă duhurile rele, iar cuțitul este simbolul că vrei să tai din rădăcină gândurile rele și blestemele care se fac împotriva ta.

4. Poartă lenjerie intimă pe dos. Dacă ai lenjerie intimă roșie, e și mai bine. Chiloții și chiar și șosetele tale vor întoarce blestemul de unde a venit.

Există blesteme?

Așa cum aflăm de pe site-ul www.crestinortodox.ro, de existența blestemului nu trebuie nicidecum să ne îndoim. El există din simplul motiv că există rugăciuni pentru îndepărtarea lui. Cu toți am fost martorii unor evenimente mai puțin plăcute, cum sunt înmormântările, și ne amintim cu siguranță de rugăciunea pe care o rostește preotul în astfel de momente: “și dacă a căzut robul tău sub blestemul tatălui său, al maicii sale sau sub blestemul său… iartă-l pe acesta prin mine…”

Blestemele pot fi făcute fie de oameni simpli, fie de vrăjitoare care, cu ajutorul magiei albe sau negre, fac tot felul de farmece menite să-l tulbure pe cel împotriva căruia sunt îndreptate.

Cum ne dăm seama că am fost blestemați

Există anumite semne care ar trebui să ne avertizeze asupra faptului că am fost blestemați. Cele mai importante sunt:

– Stare permanentă de nervozitate;

– Dureri de cap acute;

– Somn agitat;

Publicitate

– Depresie;

– Căderea părului;

– Imposibilitatea de a avea o relație de lungă durată;

– Infertilitate;

– Senzația de permanent ghinion.

Ce se întâmplă când blestemi

Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla atunci când blestemi o persoană despre care nu ai certitudinea că este vinovată este să se întoarcă blestemul asupra ta cu o putere de șapte ori mai mare. În cazul în care persoana respectivă chiar este vinovată de lucrul de care o acuzi, singurul tău “câștig” este acela că va fi, într-adevăr, lovită de blestem.

Ce se întâmplă când ești blestemat

În ciuda faptului că blestemul este cât se poate de real, nu ar trebui să ne înspăimântăm. Blestemele produc efecte doar asupra celora a căror credință în Dumnezeu este slabă și care sunt cu adevărat vinovați. În cazul în care persoana care blesteamă nu este convinsă de vinovăția persoanei blestemate, blestemul se va întoarce asupra ei.

Ce se întâmplă când o mamă își blestemă copiii

Conform doxologia.ro, este unul din cele mai grele blesteme. „Blestemul de mamă este ca blestemul de preot, se prinde. Nu blestemați copiii, că se prinde. Nu spuneți la supărare, într-o încercare, anumite cuvinte grele, pentru că ele se prind”, ar fi spus părintele Cleopa, citat de site-ul amintit.

Însă, ca orice blestem, și blestemul de mamă se poate dezlega cu ajutorul duhovnicului. Fie că ești mamă și ți-ai blestemat copiii, la supărare, fie că ai fost blestemat de mama ta, trebuie să-i spui asta duhovnicului tău, care va ști ce rugăciuni să-ți citească.

Cum te ferești de blesteme

Dacă te temi de faptul că ai putea fi lovită de vreun blestem, poate ar trebui să pleci urechea și la sfaturile bătrânești. Bătrânii spun că trebuie:

– să bei apă sfințită la fiecare sărbătoare;

– să porți un ban de argint în buzunar;

– să-ți pui sare sfințită în încălțăminte;

– să te înconjori de plante care țin la distanță energiile negative;

– să nu primești niciodată batiste în dar pentru că acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtătoare de vrăji;

– să ții un cuțit tămâiat la piciorul patului.

Cum scapi de blesteme

Cea mai sigură cale spre a îndepărta un blestem care s-a abătut asupra ta este să te apropii de cele sfinte și să ceri ajutorul preotului. Devenind un bun creștin nu faci decât să îndepărtezi diavolul de tine și prin aceasta și blestemul care s-a abătut asupra ta, căci, după cum ne putem da seama, blestemul are origini diavolești. Totodată, preotul îți va citi o serie de rugăciuni specifice.

Tu te temi de blesteme? Ai fost vreodată victima acestora?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole