Fă-ţi timp să trăieşti… Se spune că ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoană specială, o oră ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubeşti şi o viaţă întreagă ca s-o uiţi

Fă-ţi timp să trăieşti… Se spune că ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoană specială, o oră ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubeşti şi o viaţă întreagă ca s-o uiţi

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 May 2018 in De SufletPilde

Mi s-a întâmplat să aud un schimb de cuvinte între un tată şi fiica lui în ultimele momente ale despărţirii pe aeroport. Tocmai se anunta plecarea. Lângă poarta de securitate, s-au îmbrăţişat şi tatăl i-a spus:”Te iubesc şi îţi doresc destul.” Fata, zâmbind, i-a răspuns: „Tăticule, viaţa noastră împreună a fost mai mult decat destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Iţi doresc deasemenea destul, tata.”

S-au sărutat şi fiica a plecat. Tatăl a făcut câtiva paşi înspre fereastra lângă care mă aşezasem. Cum stătea acolo în picioare, puteam să văd că îl înecau lacrimile. Aş fi vrut să-l îmbărbătez cumva, dar nu puteam invada intimitatea unui om străin. El însuşi, însă, a deschis conversaţia întrebându-mă: „Vi s-a întâmplat vreodată, să vă luaţi rămas-bun de la cineva, ştiind că îl vedeţi pentru ultima dată?”

„Da, mi s-a întâmplat.” i-am răspuns. „Scuzaţi-mă că vă întreb, dar de ce credeţi că acesta a fost un rămas-bun pentru totdeauna?”

„Sunt bătrân, iar fata mea locuieşte foarte departe. Mă aşteaptă momente grele înainte şi realitatea este că următoarea ei întoarcere aici va fi ca să mă ducă la groapă.” spuse el.

„Pe când vă luaţi rămas bun, v-am auzit spunând, „îţi doresc destul”. Pot să vă întreb ce înseamnă asta?”

El începu să zâmbească. „Asta este o urare care ni s-a păstrat de la generaţiile anterioare. Părinţii mei obişnuiau să le-o spună tuturor…”

Omul făcu o mică pauză şi se uită în sus ca şi cum ar fi încercat să şi-o amintească în detaliu, apoi zâmbi şi mai mult.”Când spunem „Iţi doresc destul,” vrem ca cealaltă persoană să aibă viaţa plină cu destule lucruri care s-o susţină.” Apoi, întorcându-se spre mine îmi recită din memorie următoarele:

„Iţi doresc destul soare, care să-ţi lumineze comportamentul, indiferent de cât de mohorâtă ar fi ziua.

Iţi doresc destulă ploaie, pentru a aprecia soarele cu atât mai mult.

Iţi doresc destulă fericire, ca să-ţi ţină spiritul viu cât vei trăi.

Iţi doresc destulă durere, ca până şi cea mai mică bucurie a vieţii să ţi se pară mai mare.

Iţi doresc destul câştig pentru a-ţi satisface dorinţele.

Iţi doresc să pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.

Iţi doresc destule salutări până să ajungi la finalul rămas-bun.”

Aici ochii lui se umeziră din nou şi se îndepărtă.

Se spune că ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoană specială, o oră ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubeşti şi o viaţă întreagă ca s-o uiţi

Fă-ţi timp să trăieşti…

Vă doresc „DESTUL”!

Douăzeci de reguli de viaţă

Douăzeci de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.

LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la dumneavoastră, analizându-vă comportamentul.

ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.

PLANIFICAŢI-VĂ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră.

CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.

UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră.

NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.

CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.

SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.

ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.

EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune.

FAMILIA DUMNEAVOASTRĂ, nu este persoana dumneavoastră, este alături de dumneavoastră, formează lumea dumneavoastră, dar nu este propria dumneavoastră identitate.

ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.

E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.

ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.

REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.

A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.

RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor.

O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.

NU ABANDONAŢI cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.

Gândiţi… Reflectaţi… Practicaţi…CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!