Fa bine cat de mult poti, dar tine asta pentru sufletul tau… nu iti murdari fapta ta buna cu judecata celor din jur!

Fa bine cat de mult poti, dar tine asta pentru sufletul tau… nu iti murdari fapta ta buna cu judecata celor din jur!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 May 2019 in De Suflet

“Niciodata sa nu cauti sa faci rau caci raul se intoarce. Fa bine, caci binele iti va pastra sufletul frumos!”

Fa bine cat poti de mult si vorbeste despre asta cat poti de putin.

Nici un om care nu este un adevarat gentleman in sufletul sau nu va fi, cat ii lumea, un adevarat gentleman in purtari. Exista o intelepciune a creierului, dar si o intelepciune… a inimii. Daca nu poti sa ajungi om de seama, mergand de-a dreptul, n-ai sa ajungi niciodata luand-o pe ocolite.

Gandeste-te la fericirile tale din acest moment, din care fiecare om are multe; nu la nefericirile trecute, din care fiecare om are cate ceva. Viata este o serie continua de despartiri. Mintile, ca si trupurile, cad deseori intr-o stare bolnavicioasa, pur si simplu din prea multa comoditate.

Ar trebui sa fim intotdeauna atenti cum sa ne purtam cu cei din jurul nostru, caci fiecare moarte ne arata cat de putin am facut pentru cei dusi si cat de multe am fi putut face! Nu este remuscare mai adanca decat aceea care-i zadarnica si daca vrem sa ne ferim de chinurile ei, sa ne amintim de asta la timp.

Pana la varsta de 50 de ani, am invatat cea mai dura lectie. Am descoperit ca numai cateva lucruri sunt cu adevarat importante. Am invatat ca luam viata in serios, dar niciodata pe noi insine. Nimeni nu este inutil in aceasta lume daca alina povara ce atarna pe umerii semenilor sai.

Sa-ti spun ce este dragostea adevarata. E credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, incredere si daruire impotriva ta insuti, impotriva lumii intregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi. Sa ai o inima care sa nu devina nicioadata aspra, un calm care niciodata sa nu oboseasca si o atingere care niciodata sa nu raneasca. O inima iubitoare este cea mai adevarata intelepciune.

Umorul ia lumea asa cum este ea, nu cauta s-o imbunatateasca sau s-o invete, ci incearca s-o suporte cu intelepciune. Pentru copii nu este nimic mai intens si mai amarnic decat nedreptatea. Lucrul cel mai important este sa fii gata in orice moment sa sacrifici ceea ce esti pentru ceea ce ai putea deveni.

Tu esti parte din existenta mea, o parte din mine. Ai fost in fiecare replica pe care am citit-o. Ai fost in fiecare perspectiva pe care am vazut-o vreodata, pe rau, pe velele navelor, in mlastini, in nori, in lumina, in intuneric, in vant, in padure, pe mare, pe strazi. Ai fost intruparea fiecarei fantezii gratioase cu care mintea mea s-a familiarizat vreodata.

Orice am incercat sa fac in viata, am incercat cu toata inima sa fac bine; oricarui lucru caruia m-am dedicat, m-am dedicat complet, avand scopuri inalte si, pe scurt, intotdeauna am fost extrem de onest.

Raul este usor realizabil si mult mai accesibil. E la indemana oricui. Se gaseste pe toate drumurile. E ieftin si intunecat. Si de multe ori ispititor. De aceea e mai comod sa apelezi la el. Pentru bine trebuie sa duci o lupta, sa muncesti, sa faci sacrificii si compromisuri. E mai complicat. Insa destinatiile arata si te imbraca total diferit.

Cand ajungi la destinatia raului, te intuneci si te ratacesti. Cand ajungi la destinatia binelui, lumina iti deschide usa si te primeste intr-un loc linistit si frumos. Si doar aici iti poti gasi linistea, bucuria si rostul.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!