Explicația unui medic al întrebarea: De ce apar accident vascular cerebral, atac de cord, varice, hipertensiunea și hipotensiunea arterială?

Explicația unui medic al întrebarea: De ce apar accident vascular cerebral, atac de cord, varice, hipertensiunea și hipotensiunea arterială?

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in SanatateSfaturi

Tensiunea musculară la nivelul gâtului, în zona toracică, în regiunile lombare afectează negativ sănătatea întregului organism. Spasmul comprimă inelele fibroase ale vertebrelor și fibrele nervoase care vin din coloana vertebrală. Din cauza acestei presiuni, teaca nervoasă este comprimată. Iar impulsurile care vin din măduva spinării și din creier se mișcă chiar de-a lungul tecii nervoase.

Dacă vorbim despre sănătate, atunci subiectul circulației sângelui ocupă un loc principal. Baza oricărei patologii a corpului este o încălcare a microcirculației sângelui. Circulația sângelui este văzută și interpretată de specialiști în moduri diferite. Există multe opinii despre munca inimii. De exemplu, teoria fluxului sanguin este asociată cu fenomenul interesant al cavitației.

Probleme ale inimii și vaselor de sânge

Există o idee interesantă, conform căreia inima se bazează pe fenomenul de cavitație. Cavitația este procesul de formare a cavităților (bule) umplute cu gaz într-un lichid.

Cavitația în corpul uman

În ventriculii inimii există dispozitive speciale de vibrație care încep să vibreze numai atunci când impulsul de la mușchi pătrunde prin vase în regiunea inimii. Iar când problemele încep cu aorta (dacă devine sclerozată), au de suferit și impulsurile de transmisie. Acest lucru afectează negativ circulația sângelui a extremităților inferioare.

Cu cât sunt mai mulți mușchi implicați în mișcare, cu atât se obține mai mult volum de sânge în organism. Un număr mare de bule de gaz sunt dizolvate în sânge (acestea bule sunt cu oxigen, azot, dioxid de carbon). În momentul vibrației, gazul începe să intre în spațiile intercelulare, datorită cărora are loc creșterea volumului sanguin.

Un fapt interesant: atunci când începem să înghețăm, fluxul de sânge crește, volumul de sânge crește, ceea ce face corpul să se încălzească.

De ce suferă organele pelvine și rinichii în general, de ce apar crize hipotonice, hipertensive?

Mușchii gâtului sunt direct legați de scăderea funcției renale. Când această funcție scade, apare un răspuns – tensiune musculară la nivelul gâtului, în regiunea toracică, în regiunea lombară. Din acest motiv, apar proeminențe, hernii. Spasmele comprimă inelele fibroase ale vertebrelor și fibrele nervoase care sunt trimise de la coloană vertebrală la organe.

Datorită acestei presiuni, teaca nervoasă este strânsă. Iar impulsurile care vin din măduva spinării, creier, trec prin nerv, se mișcă doar de-a lungul tecii nervoase. Iar dacă această teacă este strânsă de mușchi, atunci calitatea impulsurilor se schimbă. Un fenomen similar apare atunci când mușchii încep să strângă fibrele nervoase (care controlează alimentarea cu sânge a glandei tiroide, dinților, ochilor, urechii).

Alimentarea cu sânge a creierului este, de asemenea, controlată de gât. Iar dacă există tensiune pe gât, mușchii comprimă fibrele nervoase, apar accidente vasculare cerebrale, pierderea vederii, auzului, dinților și probleme cu tiroida.

În general, boala Alzheimer este, de asemenea, o problemă a gâtului.

Dacă apăsați cu degetele (ușor) oriunde pe gât, atunci în mod ideal nu ar trebui să existe niciun singur punct de durere nicăieri. Durerea nu provine din mușchiul în sine, ci din fibra nervoasă umflată. Dacă vă masați gâtul în fiecare zi și eliminați câte un punct dureros la un moment dat, puteți observa treptat că memoria se îmbunătățește, precum și vederea și auzul.

Iată care sunt nervii care controlează pielea gâtului. Dacă facem masaj sistematic gâtului, vom merge mai rar la dentist, fața își va păstra conturul (drept urmare, persoana îmbătrânește mai puțin).

Ce poate determina o persoană să aibă tensiune arterială scăzută?

Există mulți factori care cauzează tensiunea arterială scăzută. Cel mai adesea hipotensiunea este asociată cu rinichii. Rinichiul este acoperit anatomic de stomac. Tensiunea stomacului (datorită stresului) se manifestă datorită faptului că o parte a rinichiului stâng și a glandei suprarenale este presată.

Acest lucru reduce presiunea. Patologia rinichilor nu poate fi determinată prin analize, ci într-un mod simplu: sfecla fiartă consumată nu trebuie să păteze urina. Când începe îmbunătățirea sistemului digestiv, când stomacul devine mai moale, presiunea începe să crească.

Migrene la o modificare a presiunii atmosferice, dependență meteorologică: de ce există o astfel de reacție a organismului?

Dependența meteorologică este determinată de un ligament, care este situat în abdomenul superior. O parte a acestui ligament este țesutul muscular. Dacă începe să se contracte, schimbă poziția organelor interne. Se întâmplă ca din cauza tensiunii acestui ligament, stomacul să fie tras în sus, poziția duodenului se schimbă. Iar acest lucru se reflectă în activitatea de circulație a sângelui.

Îndepărtarea spasmelor și a tensiunii, îmbunătățirea microcirculației abdomenului superior duce la normalizarea și eliminarea dependenței meteorologice.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!