Există prietenie între foștii soți?

Există prietenie între foștii soți?

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2022 in Lecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturiViata

Multă vreme, mulți oameni au fost interesați de întrebarea aceasta: „există prietenie între un bărbat și o femeie?”. Unii vor susține că da, demonstrând acest lucru prin mulți ani de prietenie cu o persoană. În timp ce alții sunt siguri că în acești ani, unul dintre cei doi avea în sinea lui speranța că prietenia se va dezvolta în ceva mai mult. Astăzi vorbim despre prietenia dintre foștii soți.

Există? La urma urmei, nu numai că mulți oameni nu cred în prietenia dintre un bărbat și o femeie, dar sunt posibile astfel de prietenii dacă în trecut „prietenii” au fost într-o relație intimă, au trăit împreună, au crescut copii comuni?

Se întâmplă ca după ce cuplul s-a despărțit, aceștia să continue să comunice, pentru că unul dintre cei doi are încă sentimente pentru fostul suflet pereche, și speră la o împăcare. Unii sunt readuși împreună de copii, sau poate de proprietate comună ori de afaceri.

Și iată situația lui Andrei, care nu știe ce să facă și ce să nu facă. Este divorțat, dar participă activ la creșterea celor trei copii ai săi alături de fosta lui soție. Recent, i s-a oferit un bonus foarte decent la serviciu, iar Andrei a decis să-i dea totul fostei soții. Mai mult, școala va începe curând, iar acum va fi nevoie de mulți bani pentru a pregăti trei școlari deodată.

Dar adevărul este că recent Andrei a avut o iubită. Și acesteia nu prea îi place comunicarea strânsă a iubitului ei cu fosta lui soție. Andrei explică că face asta numai pentru bunăstarea copiilor, dar iubita lui este sigură că o astfel de comunicare va duce cu siguranță la reunirea celor doi.

Andrei este confuz. Nu are de gând să construiască din nou relații cu fosta lui soție, este îndrăgostit nebunește de copiii săi și este pregătit pentru orice pentru ei, dar își iubește foarte mult și iubita și nu știe cum să găsească un compromis în această situație.

Cred că mai întâi trebuie să o lași pe fată să se liniștească. Este clar că este geloasă, încă nu se poate împăca cu situația, dar poate, cu timpul, va înțelege totul. În al doilea rând, Andrei va trebui să-și demonstreze dragostea pentru iubită și să îi explice că nu o iubește pe fosta soție. În al treilea rând, Andrei trebuie să vorbească cu iubita lui, astfel încât aceasta să îi poată spune exact ce nu îi place și de ce îi este frică. În al patrulea rând, Andrei ar trebui să-și prezinte actuala iubita copiilor, apoi ea va înțelege că are sentimente atât de puternice pentru ea, încât chiar a decis să o aducă mai aproape de urmașii lui.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!