Exista 9 tipuri de inteligenta; Tu ce fel de inteligenta ai?

Când ne tăiem, corpul repară rana, când plângem, inima și mintea ne vor alina. Cu toții avem înăuntrul nostru această abilitate de vindecare înnăscută , trebuie doar să ne amintim că se află acolo. Trupurile noastre sunt incredibile opere de artă. Chiar și în acest moment, când citești acest articol, sute de mii de procese au loc în interiorul corpului tău pentru ca el să poate funcționa și prospera. O astfel de mașinărie inteligentă, necesită îngrijire și protecție, de aceea o dietă echilibrată, aerul proaspăt, hidratarea, exercițiile fizice și odihna sunt esențiale. Însă avem și această ”altă” latură a noastră care nu poate fi ignorată, o latură spirituală care are de asemenea nevoie de îngrijire și protecție. De fapt, poți mânca cele mai sănătoase alimente din lume și poți face exerciții fizice în fiecare zi, însă dacă nu ai grijă și de partea ta spirituală, nu vei fii niciodată pe deplin sănătos. Energia ta spirituală radiază prin corpul tău, și îți oferă acea strălucire radiantă, sau aură. Este posibil să fi văzut această strălucire, sau aură la tine sau la ceilalți. Este posibil chiar să o fi simțit-o cum radiază din interiorul tău spre lume. Energia ta spirituală necesită la fel de multă îngrijire și protecție precum corpul tău spiritual, însă adesea este neglijată sau ignorată. Adesea nu reușim să ne conectăm cu sinele nostru spiritual pentru a onora cu adevărat partea noastră energetică. Această parte energetică ne guvernează intuiția, și funcționează ca un compas intern. Ne ajută să ne simțim conectați cu ceva mai măreț decât noi, și ne ajută să ne ghidăm când luam cele mai importante decizii în viață. Dacă te simți extenuat, deși ai dormit foarte bine, dacă te chinui să găsești motive de bucurie, în ciuda faptului că totul merge perfect în viața ta, poate fii din cauză că, trebuie să-ți reîncarci această energie spirituală. Alte semne că este nevoie să îți reîncarci energia spirituală:
  • -Te simți nelalocul tău sau ai sentimentul de neapartenență
  • -Lipsa entuziasmului pentru viață deși totul merge bine
  • -Simți că îți lipsește scopul
  • -Aștepți să simți, să vezi si să înțelegi viața la un nivel mai profund
  • -Te simți constant anxios și stresat
O metodă puternică prin care îți poți reîncărca energia spirituală, este prin trimiterea vindecării către tine. Oricine poate face asta, iată cum: Pasul 1 Găsește un loc liniștit unde nu vei fi deranjat. Fie te vei întinde fie vei sta pe scaun. Închide ochii și respiră adânc de 5 ori. Asigură-te că respiri profund în abdomen nu în piept. Pasul 2 Împreunează-ți mâinile în poziție de rugăciune și apasă-ți ușor buricele degetelor și palmele între ele. Ridică-ți mâinile până ating centru frunții tale sau cel de-al treilea ochi, apoi lasă-le jos în dreptul inimii. Fruntea și pieptul tău conțin două chakre puternice (al treilea ochi și chakra inimii) iar această mișcare va ajuta la activarea lor. Pasul 3 Acum poți începe să-ți freci ușor palmele între ele până ce ai general niște căldură. Pune-ți mâna stângă în zona inimii iar pe cea dreaptă deasupra buricului. Și acestea sunt chakre puternice, care se vor reîncărca prin mâinile tale. Pasul 4 Cu ochii închiși, vizualizează cum lumina albă, vindecătoare, este trimisă din mâinile tale prin întreg corpul. Vizualizează lumina vindecătoare cum îți curge prin corp, încărcându-ți toți centrii energetici. Vizualizează lumina cum se duce până în vârful degetelor de la picioare iar apoi urcă până în creștetul capului. Poți chiar vizualiza lumina albă cum radiază din corp și formează o aură protectoare în jurul tău. Pasul 5 Când simți că ai primit suficientă lumină albă, deschide ochii și scutură-ți încet mâinile. Rică-te și scutură-ți ușor întreg corpul sau fă niște întinderi ușoare pentru a-ți pune sângele în mișcare. Pasul 6 Bea un pahar mare cu apă și asigură-te că rămâi hidratat tot restul zilei. Aceasta este o metodă foarte simplă și rapidă prin care poți trimite energie vindecătoare corpului tău, pentru a-ți reîncărca instant energia spirituală. Pentru cele mai bune rezultate, repetă vindecarea pentru 15 minute zilnic, timp de o săptămână. Sursa: http://humansarefree.com/ Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Cele 9 tipuri de inteligenta:

1. Inteligenta naturala

Acest tip de inteligenta desemneaza capacitatea umana de a face diferenta intre lucrurile vii (plante, animale) si sensibilitatea la alte caracteristici ale lumii noastre (nori, ritmurile de rock, etc.). Aceasta capacitate a fost in mod clar o valoare in trecutul nostru evolutiv ca vanatori, culegatori si agricultori. Ea continua sa fie esentiala in roluri precum cele de botanist sau bucatar-sef. De asemenea se speculeaza faptul ca o mare parte din societatea de consum a zilelor noastre exploateaza acest tip de inteligenta.

2. Inteligenta muzicala

Inteligenta muzicala este capacitatea care ne ajuta sa discernem pasul, ritmul, tonul si timbrul. Acest tip de inteligenta ne permitem sa recunoastem, sa cream, sa reproducem si sa reflectam cu ajutorul muzicii, dupa cum o demonstreaza compozitorii, dirijorii sau muzicienii. Interesant de stiut este faptul ca exista o legatura afectiva intre emotii si muzica, la fel si-n cazul inteligentei muzicale si matematice. Tinerii cu acest tip de inteligenta, de obicei, isi formeaza propriul ritm.

3. Inteligenta logico- matematica

Inteligenta logico- matematica este capacitatea de a calcula, de a lua in considerare propuneri si ipoteze, de a efectua operatiuni matematice. Ea ne permite sa percepem relatii, conexiuni si sa ne folosim de gandirea abstracta, simboluri, rationamente, de modele de gandire inductive si deductive. Inteligenta logica este bine dezvoltata la persoanele care sunt atrase de domeniul matematicii, stiintelor si cel detectiv. Acest tip de inteligenta este depistat la tinerii care sunt atrasi de probleme aritmetice, jocuri de strategie si experimente.

4. Inteligenta existentiala

Aceasta categorie de inteligenta vizeaza sensibilitatea si capacitatea de a aborda intrebari profunde despre existenta umana, despre sensul vietii, de ce murim sau de ce ne aflam aici.

5. Inteligenta interpersonala

Inteligenta interpersonala o reprezinta abilitatea de a interactiona si a-i intelege eficient pe ceilalti. Aceasta implica o comunicare verbala si nonverbala dezvoltata, capacitatea de a nota distinctii in starea de spirit si temperamentele altora. Aici se incadreaza profesorii, politicienii, actorii etc. Tinerii cu acest tip de inteligenta sunt lideri printre semenii lor, sunt buni la comunicare si incearca sa inteleaga si sa multumeasca nevoile celor din jur.

Publicitate

6. Inteligenta corporala

Inteligenta corporala este recunoscuta prin capacitatea de a manipula obiecte si prin varietatea de aptitudini fizice de care se ajuta. Acest tip de inteligenta implica sincronizare si perfectiune prin uniunea corpului cu a mintii. Sportivii, dansatorii si chirurgii se incadreaza in aceasta categorie.

7. Inteligenta lingvistica

Inteligenta lingvistica este capacitatea de a gandi in cuvinte si de a folosi limbajul verbal pentru a exprima si aprecia lucrurile complexe. Aceasta ne permite sa intelegem ordinea si sensul cuvintelor, sa aplicam abilitatile meta- lingvistice si sa reflectam asupra modului de utilizare a cuvintelor. Inteligenta lingvistica este cea mai impartasita competenta umana si evidentiata in cazul poetilor, romancierilor, dar si jurnalistilor. Tinerilor care sunt inclinati spre acest tip de inteligenta le place sa scrie, sa citeasca, sa rezolve puzzle-uri, etc.

8. Inteligenta intra- personala

Inteligenta intra- personala este capacitatea de intelege de la sine gandurile si sentimentele si de a folosi aceste cunostinte in directionarea si planificarea vietii (si nu numai). Inteligenta intra-personala implica nu numai o apreciere de sine, ci si a conditiei umane. Este evidentiata la psihologi, lideri spirituali si filozofi. Tinerii inclinati spre acest tip de inteligenta pot fi timizi, insa sunt constienti de propriile sentimente; de asemenea, ei sunt persoane ce se automotiveaza.

9. Inteligenta spatiala

Inteligenta spatiala este reprezentata de abilitatea de a gandi in trei dimensiuni. Capacitatile de baza incluzand; imaginarul mental, rationamentul spatial, manipularea imaginii, aptitudini artistice si imaginatie activa. In aceasta categorie intra marinarii, pilotii, sculptorii si arhitectii. Tinerii cu acest tip de inteligenta pot fi fascinati de puzzle-uri, labirinturi, desen, grafica, etc.

Tu ce tip de inteligenta ai?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Nu suntem pregatiti niciodata pentru viata, apar evenimente noi, conjuncturi noi si provocari carora trebuie sa le facem fata. E dificil,uneori, sa apreciem si sa reactionam corect fata de o anumita situatie. Ne este greu sa admitem anumite nedreptati,mai ales cand consideram ca nu avem nici o vina. Orice reactie de-a noastra declanseaza reactii ale celor din jur si ale intregului Univers,pe care-l punem in miscare. Un simplu gest poate duce la o tragedie Un singur cuvant, un singur gest facut in momentul nepotrivit ne arunca in valtoarea unor evenimente pe care nu le mai putem gestiona sau,daca reusim, ne costa un consum extrem de mare de energie. De pilda, ne putem intalni cu o persoana depresiva. De regula, acesti oameni au o mare nevoie de afectiune si de protectie. Ei au un comportament bazat pe suferinta si frica,ce le schimba total gandirea si reactia fata de ceilalti. Sunt tristi, ganditori, parca traiesc desprinsi de lumea care ii inconjoara, fara speranta ca ar putea exista o usa prin care ar putea iesi. Contactul cu o astfel de persoana este impresionant.Ei vin in calea noastra prin Legea Atractiei, ceea ce vrea sa spuna ca undeva, in sufletul nostru, exista ceva similar, aflat in stare latenta. Daca vom interveni in viata unui depresiv, trebuie sa fim extrem de atenti. Un cuvant gresit sau un gest il pot duce la sinucidere. in nici un caz nu trebuie judecati astfel de oameni,nu trebuie condamnati sau inlaturati cu ostilitate. Trebuie doar ajutati. Daca nu stim cum sau nu putem, e bine sa ne vedem de drum cu delicatete, aratandu-le macar compasiune si intelegere. Nu avem dreptul sa adaugam peste tristetea lor acuzatiile noastre,indiferent ce greseli ar fi facut. Este cea mai inteleapta atitudine. Tot ce gandim si facem se intoarce Exista Legea Bumerangului,care spune ca totul se intoarce la generator,mai exact, « Ce sadesti aia culegi »,cum spunea Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Aceste cuvinte exprima una dintre cele mai puternice legi pe care se bazeaza Universul. Nimeni nu poate trece peste ea, absolut toata omenirea functioneaza in spiritul ei. si atunci, este lesne de inteles ca bine faci,bine vei avea,cum rau faci,rau vei avea. Daca ne rezumam doar la acesta lege, ne schimbam viata radical, in cele mai fine detalii. Pornind de la ganduri, pana la actiunile pe care le intreprindem, primim si daruim intr-un sir continuu,dominat de conceptul de timp. Prin urmare, trebuie sa acordam atentie gandurilor noastre,sa cultivam atitudini binevoitoare, compasiune si iubire fata de tot ce ne inconjoara. Creatia a fost « gandita » de Dumnezeu ca ceva perfect, care functioneaza perfect, si toate se intampla pentru evolutie. Ne putem bucura de viata doar iubind-o si pretuind orice « atentie » pe care o primim din partea Creatorului Suprem. Cu El suntem protejati si iubiti, fara ca alte imixtiuni sa mai poata avea efect asupra noastra. Sursa: Secretele Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!